Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
maxcarlgren

maxcarlgren

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2005-02-20
  • Senast aktiv 2014-10-22
  • Antal inlägg 149

Foruminlägg

De senaste inläggen maxcarlgren har skrivit i forumet.

Ursprungligen av mdlarsson:

Jag är själv en gammal mactaliban sedan os 7.1, och har haft både palm, newtons, clié, psion winCE, på handatorsidan och fått allt att funka med mac (till slut). Jag tror att detta kommer att gå smidigare, men troligtvis inte lika smidigt som iphone. Jag tycker nog bara att Nokia har bra stöd för mac av de mobiler jag provat.

Men om du redan nu synkar e-post/kalender/kontakter i din mac mot Google (du började ju i en sådan tråd minns jag) så behöver du bara ange ditt Googlekonto första gången du startar din Desire, och sedan behöver du inte tänka mer på det.

Musik/film/bilder är förstås smidigare med Iphone, men jag har kört med Salling Software - Salling Media Sync for Mac till mina Androidtelefoner, programmet kostar 200 spänn i fullversion, men du kan testa det gratis hur länge du vill, då synkar den om rubbet varje gång du synkar. Straffet för att inte betala är alltså att det tar längre tid. Betalar du går det snabbt.

Programmet synkar spellistor, låtar och podcasts från Itunes, bilder från Aperture och Iphoto och filmer helt automatiskt. Så för 200 spänn har du i princip full Iphonefunktionalitet. Stöd för Desire listas inte på webbplatsen, men det stöder Nexus One och jag har för mig att jag synkade en Desire med min mac när jag testade den, men jag kan inte svära på det. Ta hem det och testa gratis, jag har mycket roligare med mina Androider med hjälp av det programmet.

I mina ögon handlar valet mellan Iphone och Android om valet mellan att synka med mac eller med Google, som bl a Goflorp är inne på. Är det 100% mackoppling du vill ha är Iphone förstås oslagbar. Kör du mail, kalender och kontakter mot Google föredrar jag Android, även om detta fungerar även med Iphone.

Jag har testat både Nexus One och HTC Desire och tycker helt klart att de håller Iphoneklass i känsla i pekskärm och hastighet, det har tidigare Androidlurar inte riktigt gjort. Jag kar synkat telefoner och mac mot google och använt Salling Sync för att föra över media mellan datorn (itunes) och luren. Håller inte med om att det är särskilt krångligt att få den att funka med macen. Men visst, Iphone är smidigare, allt annat vore konstigt. Och att bunta ihop Android med PC/Win är väl på gränsen till förtal

Android 2.1 är ett lyft, det jag gillade bäst var den grymma integrationen med Flickr och Facebook direkt i adressboken, bilder och kommentarer ligger tillsammans med kontakter och känslan är nästan att de ligger lokalt i telefonen snarare än på nätet.

Är det 100% mac är det bara Iphone som gäller. Annars tror jag inte att du blir besviken på någon av de nya Androidlurarna.

Testade just tether, eller direktfångst som det visst heter, och det funkar kanon med min D90. Nu kan jag skippa Capture One och Sofortbild som hela tiden krashade när jag fotade i råformat.

Sedan går allt lite fortare också. Trevligt.

Från E71-manualen

"Med snabbknapparna kan du få snabb åtkomst till program och uppgifter. Varje knapp har tilldelats ett program och en uppgift. Om du vill ändra dem väljer du Meny > Verktyg > Inställn. > Allmänt > Anpassa > One-touch. Nätoperatören kan ha tilldelat knapparna olika program och i så fall kan du inte byta program."

Ursprungligen av mdlarsson:

Nu har jag pulat lite, laddat upp adressboken, gått från ical till google. men det återstår lite problem. När jag låter ical synca så får jag kalender fel på två kalendrar, se bild. Sedan vill Exchange i mobilen inte synca med mer än en kalender. Jag kan iofs använda google appen, men jag gillar att använda kalenderknappen på mobilen (e71). Gmail ligger så bra under mail knappen. Annas så ska jag snart byta mobil, men jag gör en ny tråd ang detta.

Har du gjort några annorlunda inställningar för de två kalendrar som inte funkar? Eller är det någon annans kalender som du inte kommer åt medan dina egna fungerar? Jag kan inte säga på det felmeddelandet vad det är som inte stämmer.

Kan du inte i E71:an ställa om vad kalenderknappen ska dra igång så att den istället startar googleappen, att du lägger en genväg till den på den knappen? Har för mig att det ska gå, men kanske minns jag fel.

Exchange stöder som sagt bara en kalender eller ett mailkonto, men byter du till en Iphone eller Androidlur kommer det som sagt inte att vara några problem med att få in flera kalendrar, så snart är problemet kanske löst ändå...

Ursprungligen av gabbeman:

Givetvis kommenterar inte Apple detta av den enkla anledningen att "journalisten" är en, i Apples ögon, idiot.

Om jag ringer upp Mercedes Sverige och berättar att "Jag har fulkopplat antisladdsystemet och nu kan Rezas bilmek & Pizza installera ett eget system i min Mercedes vilket gör den fullkomligt livsfarlig. Jag önskar en kommentar på detta".

Tro mig, dom skulle nog bara garva och lägga på luren. Precis som Apple nog gjorde när dom ringde.

Meeeen, det genererade nog mycket klick och pengar till DN och det var ju det som var det viktiga för artikelförfattaren.

Det är väl snarare så att Apple nästan aldrig svarar på några frågor från journalister. Det har inte så mycket att göra med om de tycker att frågorna är idiotiska eller inte, utan på att man har en pr-plan som man följer.

Om inte Apple tjänar på att svara på frågan svarar man helt enkelt inte. Googlar du på Petter Arnstedt, som är Apples nordiske pr-chef och den som svarar på journalisters frågor (eller snarare inte svarar), får du upp en radda träffar. I princip alla uttalanden är "Apple kommenterar inte", "vill inte kommentera", "har inga kommentarer" och "har ingen mer information att ge".

Det står dem förstås helt fritt att göra, men man kan ju också tycka att de ibland borde svara på kritik som kan vara av allmänintresse. Ett exempel kan väl vara när folk hade problem med 3g-täckningen under 2008, Telia sade att de fått klagomål och hänvisade till Apple, men Apple ville inte kommentera.

När det kommer en kritisk fråga väljer man att inte svara alls, eftersom man troligtvis inte kan tjäna något på det. Säger man "Nej det är inget problem" när folk säger att de har problem kan det verka som att man ljuger. Svarar man att det finns problem bekräftar man något som inte låter bra och det vill man heller inte göra.

Alltså håller man tyst och effekten blir förhoppningsvis att frågan dör ut och man minimerar kritiken mot produkten. En text som innehåller raden "Apple vill inte kommentera" låter inte heller lika trovärdig, och det vet förstås Apple. Man väljer att bara öppna munnen när man har något positivt att säga.

Just artikeln som startade denna tråd var kanske inte särskilt spännande i mina ögon, men jag kan ändå störa mig på att stora bolag som pumpar ut produkter som folk då och då får problem med väljer att göra sig onåbara och inte kommentera. Ibland kan det vara frågor som man känner att de borde svara på.

För övrigt tror jag inte att artikelförfattaren bryr sig om hur många klick artikeln genererar, utan snarare att Symantec har en skicklig pr-kille i Per Hellqvist som dyker upp i olika riksmedier ett par gånger i månaden som "it-expert" och skrämmer folk lite lagom för att de ska köpa Symantecs produkter. Det kan man kritisera medierna för att de hänger på väldigt lättvindigt.

Max

Allt blir roligare när man hittar delegeringsrutan

En bra grej när man snyggat till dem är att göra en backup på dem, innan du synkar dem hit och dit. Jag brukar exportera en vcard-fil då och då, efter att för en tid sedan grejat till 450 kontakter precis som jag ville ha dem och sedan gjort en knassynk där jag lyckades radera hela rasket. En kvälls jobb åt skogen.

Det ska inte vara problem med 1, när du skapat en kalender går du in under inställningar, väljer Kalender och dela kalender, du anger din frus mailadress och väljer i dropdownmenyn om hon bara ska få titta eller om hon ska få göra ändringar också.

Ni kan ju förstås ha en gemensam kalender som ni båda loggar in på, men fördelen med att ha var sitt konto är ju om ni börjar använda gmail och vill ha varsin adress och kalendern ligger på ett annat konto. Jag föreslår att ni skapar var sitt konto till alla familjemedlemmar, delar med varandra och sedan kan ni använda olika färger för att se vilken som är vems.

Får man lust att sluta dela sin kalender, exempelvis ett barn som flyttar hemifrån och tycker att farsan ska sluta snoka, är det bara att kryssa bort dig och köra vidare på egen hand.

I ical är nog trixet att gå in som jag skrev ovan under 2. och köra Delegering. Du kan ju även välja att prenumerera på någon annans kalender genom att kopiera en delad url, men då kommer du inte att kunna ändra, bara läsa.

Alltså: ge varandra behörighet till egna kalendrar, under delegering väljer du vilka du vill visa och sedan är det bara att köra på. Med färger och allt vad det kan vara.

Ursprungligen av mdlarsson:

Vi har nu ett gemensamt login på datorn för att kunna dela kalender. Om vi skaffar google kommer det då att alla kalendrar vara länkade med varandra. Hur länkar jag ical till google. Kan jag även få upp hela vår adressbok på gmail. Och när vi byter mobiler spelar det någon roll om vi kör iPhone eller Android.

Många frågor på en gång

1. Skaffa var sitt google-konto, som det sagts i tråden. Som det också sagts ger ni varandra läs+skrivbehörighet till båda kontona.

2. I ical går du in i inställningar, väljer nytt konto och anger ditt gmail-konto. Under fliken Delegering kryssar du i vilka kalendrar du vill visa, dvs din och fruns. Då dyker de upp i kalendervyn och i kanten kan du kryssa i vilka du vill se, som också nämnts.

3. Adressboken, som jag misstänker att du har i en mac i programmet Adressboken, kan du trycka upp i adressboken i Gmail. Under Inställningar - Konton - Kontoinformation kryssar du i Synkronisera med Google och lägger in din gmailadress samt lösen. Den uppdaterar en gång i timmen (om jag minns rätt). Ibland strular den med att dra igång uppdateringen, då kan det lösa sig genom att du kör Isync och trycker synkronisera. Har du adresser i annat program kan du exportera dem från programmet som en csv-fil eller vCard och gå in i Gmail - Kontakter på webben och välja att importera dem.

4. I Iphone fungerar det som sagt smidigt, i en Androidlur om möjligt ännu enklare då du anger ditt googlekonto när du startar telefonen och vips så har du mail, kontakter och kalender i telefonen.

Kan de va nåt?

Max

Senast redigerat 2010-03-11 23:03

Det finns både fler och bättre program i App Store, än så länge. App Store leder, men jag tror att Android Market kommer att komma ikapp. Det kommer många nya Androidmodeller och fler användare i kombination med en lansering av en global betalmarket, som idag bara finns i USA och några länder till, kommer att motivera utvecklarna att även göra versioner till Android.

Anledningen till att det finns bättre program till Iphone är inte att den innehåller överlägsen teknik utan just att det gått att ta betalt för programmen. De nya Androidlurarna som HTC Desire, Nexus One och X10 från SE är lika avancerade, vissa program som Spotify som nämnts fungerar ju till och med bättre på en Androidtelefon.

När Android Market finns i betalversion globalt ser jag inga hinder för att den blir minst lika välfylld som App Store. Det är väl mest positivt eftersom det förmodligen driver hårdvarutillverkarna att konkurrera ännu hårdare med vassare modeller och vi får ännu häftigare prylar att gå loss på.

Sedan tycker jag att App Store är överlägset i smidighet, Android Market har en bit kvar där. Sökfunktionen är inte på topp (ironiskt när det är Google som står bakom hela rasket) och när det kommer uppdateringar till dina nedladdade program måste du gå in i Market och uppdatera dem ett efter ett, jag saknar en autofunktion för detta. Segt när man som jag har uppåt hundra nedladdade program och det kommer nya versioner hela tiden.

Att Apple också hade miljontals kunder med betalkortnumren inlagde från sina Itunesinköp gjorde förstås också att man bäddat för succé. Där ligger Android Market helt klart efter.

Men Android har också bara funnits ute i ett år på marknaden, Iphone OS var långt från fulländat från första dagen, och App Store fanns ju inte ens när första generationen kom ut. Så jag ser fram mot ett intressant 2010 med nya Iphones, Ipad och Androidtillväxt.

Senast redigerat 2010-03-02 23:24

83341 medlemmar gissar jag

Ursprungligen av gusax840:

Har du kastat iTunes? Isf funkar knapparna som de ska. Har du iTunes kvar nånstans på hårddisken (inkl papperskorgen) så funkar inte Spotify (konkurrent!) eller nåt annat program som använder play/pause-knappen.

En annan sak Apple låst in är hårdvaruacceleration av video, det är det bara Quicktime (läs iTunes och Front Row) och Dvdspelaren som får använda. Inte Voddler (konkurrent!), Xbmc eller VLC.

Ytterligare en sak man låst ner i Snow Leopard är fjärrkontrollen, men där finns tack och lov tredjepartsdrivrutiner (Candleair) som låser upp den.

Så Apple rör sig definitivt i helt fel riktning. När jag köpte min första mac 2001 så var Apple öppna och gjorde en stor grej av att stödja standarder. Nu, i takt med att Steve får mer makt/storhetsvansinne får man anta, går de åt motsatt håll. Fortsätter de så här med nästa Mac OS så blir det en Linuxpc för mig nästa gång.

Jag har Itunes och använder det för fullt. Jag har Spotify och använder det för fullt. Båda programmen går att styra med play/pause. Kör 10.6.2. Så jag tycker inte att det ni säger om play/pause-knappen verkar stämma.

Ursprungligen av hankhero:

Från och med Snow Leopard har Apple sett till att play-knappen på tengentbordet bara kan användas av iTunes. Inte till exempel Spotify som tidigare. Vad blir nästa steg?

Fast det verkar inte stämma, jag kör senaste SL-versionen på min Macbook och playknappen samt väljknapparna (F7, F8 och F9) funkar bra att styra Spotify med utan att jag gjort några som helst inställningar.

Ursprungligen av Zimmerman:

Jo, jag vet och det är skandal...och cyniskt. När dom byggde om .Mac till MobileMe så försvann eller korrumperades tusentals användares filer på deras iDisk's. Apple är som alla andra företag - dom ljuger flagrant och förskönar. Lika lite som man ska lita på internet som stabil bärare av information - ska man lita på vad företag säger och inte säger. Det fick jag lära mig som barn. Vill man veta sanning så ska man inte gå till producenter - det är ju absurt (tänker på dom som går in i t.ex. HiFi-butiken och frågar säljaren: Är den här stereon bra? ). Man måste tyvärr läsa på och göra egen research. Trist.

Jag brukar gå till 99.se. Tack allihopa.