Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
disposable

disposable

Medlem
  • Plats Avesta
  • Registrerad 2005-03-15
  • Senast aktiv 2007-01-10
  • Antal inlägg 219

Foruminlägg

De senaste inläggen disposable har skrivit i forumet.

Jag har en del skivavbilder på datorn (.bin- och cue-filer m.m.) som alla är på 650 MB. När man öppnar dem i Toast står det alltså CD-ROM XA Data Track.

Problemet: När jag försöker bränna en av dessa avbilder till DVD går det inte – "CD-ROM XA Data Track cannot be written to DVD". Anledningen till att jag vill bränna till en DVD-R-skiva är helt enkelt för att jag inte har några CD-R/RW-skivor hemma, däremot över 30 tomma DVD-skivor.

–> Finns det något program som gör att man kan bränna ut en CD-avbild till DVD? Skulle bli mycket glad om någon hade ett tips om hur jag ska komma runt problemet!

Just for the record: Självklart vet jag att man bara kan mounta skivavbilder, men skivan ska till en annan dator här hemma, och nätverket fungerar inte.

Hej,
Just nu är min externa Maxtor på 250 GB inkopplad till Macen, och eftersom jag ville få den att funka så bra som möjligt till Macen formaterade jag den till HFS-formatet (Mac OS Extended). Har använt ungefär 100 GB.

Nu har nätverkskortet och diverse inställningar på min PC slutat fungera fullkomligt, och därför vill jag lägga över allt viktigt på Maxtordisken, innan jag installerar om Windows XP.

–> Nu till frågan: Kan jag formatera disken, via Macen, så att jag även får en NTFS-partition på typ 50 GB? Vill såklart även att HFS-partitionen behålls (och framförallt inte riskera att något försvinner). Hade varit väldigt smidigt

Vilket program ska jag använda? Har iPartition nu, men tycker inte det framgår där om det är möjligt eller ej.

apple4ever: Det där var ju lagom begåvat skrivet. 1. Vad skulle Microsoft tjäna på det? 2. Tror du själv att de skulle lägga pengar på att A. förbättra nuvarande codec B. Integrera den i MSN för Windows. C. porta den till Mac och svårast av allt D. Marknadsföra den och få alla mindre tekniskt lagda människor att uppdatera sitt MSN?
Nej, det tror inte jag heller.

Ursäkta om jag låter grinig, men som så många andra påpekat finns det ingen vettig MSN-klient till Mac. Det är för min del ett viktigt program, jag vill kunna klicka acceptera när någon skickar en webcam-inbjudan, jag vill kunna ta emot och skicka filer i en vettig hastighet, jag vill kunna se folks hälsningsmeddelanden och extra visningsbilder....

Kolla bara på nya MSN 7 - ingen kan påstå att det är något annat än ett riktigt kompetent IM-program.

Låter bitter jag vet, men det här är anledningen till att jag, trots att jag tycker om min iMac på alla sätt, nu sitter framför min PC, med ett snabbt XP Pro, ett ruggigt snabbt Opera 8 och ett härligt MSN 7. Allt går blixtsnabbt, MSN 7 är kung, och ja, det är till och med värt att sabba öronen pga de sjukligt högljudda fläktarna

Danne V: Tack för ett mycket konstruktivt svar. Ska prova på din häxbrygd så fort som möjligt

CUBErt: Intressant att se att fler har samma problem. Känns i alla fall lite tryggare.

Danne V: Din känsla har tyvärr ingen relevans, bittorrent går fyra gånger långsammare på macen, ja. Dubbelt, däremot, var såklart en subjektiv uppfattning (men i och för sig stämmer det nog mycket väl). Mitt system är välskött - reparerar skivbehörigheter och kör alla underhållsskript i Cocktail regelbundet. Har 1024 MB DDR-RAM.

Citat:

Men annars är det nog bara att gilla läget och uppskatta att Macen SAMMANTAGET är en avsevärt trevligare upplevelse än PC:n. Enligt min ödmjuka uppfattning, förstås....

Det har du väldigt rätt i. Men argh, att macen ska behöva förlora i just den här paradgrenen.

Hade tänkt att inte försöka gnälla så mycket (eftersom jag gjort det i en del trådar), men varför jag gör denna tråd är på grund av de här anledningarna:

1. Att surfa i allmänhet – för mig – fungerar ungefär dubbelt så bra på en kass PC med Opera 8 eller Firefox än på en iMac G5 med Safari eller Firefox. Att stänga, öppna eller hantera många flikar går blixtsnabbt och smidigt, vilket det aldrig gör för mig på mac. Alltid finns det en liten fördröjning och seghet.
2. Att ladda ner filer från sidor (www) går aldrig så fort som det borde med 8 mbit från BBB, och ibland kan internet bli olidligt segt utan någon speciell anledning.
3. Att ladda ner via bittorrent (Azureus) går heller inte ens en fjärdedel så snabbt som på PC:n.
4. Att skicka eller ta emot filer går oerhört långsamt med MSN (och såklart även med Adium).

Observera att jag har Tiger, ren installation, och det var så här med Panther också. Och Firefoxoptimeringen känner jag till.

–> I alla fall: I Cocktail upptäckte jag en inställning för att optimera anslutningen för den uppkoppling man har. Kör nu på T1 (man hittar inställningarna under "Network"). Upplevde ingen stor skillnad, men detta fick mig att fundera på om det finns ännu fler inställningsmöjligheter i OS X som jag inte känner till.

Det vore kul om någon hade några tips på program eller inställningar till Safari, program som optimerar hela OSX för att blir snabbare, uppkopplingsmässigt... Vad som helst, bara det gör OSX åtminstone jämförbart med Windows hastigheter vid surfande och nerladdning.

Tycker trots allt det här är ett viktigt ämne, eftersom surfande är det, i alla fall jag, gör majoriteten av tiden framför datorn.

Det här låter ju helt underbart :eek: Ska prova på MS Remote på en gång. Tack för svaren!

Anders: Fungerar MS Remote Desktop bra? För att ha PC:n i garderoben som du säger och styra via macen vore ju verkligen smidigt (dessutom behövs ingen extra upsättning mus, tangentbord och skärm på skrivbordet).

Men hur funkar det? Blir det som att man använder macen mer eller mindre som en skärm, och inget annat? Eller finns det nåt annat program som gör det? Alltså, så att det egentligen inte är någon skillnad mot att sitta framför PC:n, förutom att saker går lite långsammare på grund av nätverksförbindelsen?

Tack för mycket bra svar

Halldor: Jo, min videokamera har också det, men tyvärr funkar det inte... Kameran vägrar skicka vidare signalen, det funkar i någon sekund men sen försvinner bilden från iMovierutan igen. Har gått igenom menyerna i flera timmar totalt känns det som, men det vill helt enkelt inte funka.

Yankee och Juliette: Tack för förtroendeingivande svar Jag tror helt enkelt att jag väljer att först spela in till dv-band. Det känns lättare än att bränna till dvd, rippa det till datorn och först efter det ha tillgång till filmen i iMovie. Och VHS-banden finns ju fortfarande kvar om jag mot förmodan skulle ångra mig.

--> Juliette: Jo, det stämmer, slasket vill jag nog trots allt ha kvar. Hur ska jag göra? Ska jag importera hela dv-bandet till iMovie, och kopiera hela projektet till en säker plats innan jag börjar redigera en kopia? Fungerar det och är det det smidigaste sättet?

Att överföra Hi8 fungerar bra genom att koppla den igenom dv-kameran och först spela in på bandet (om inte kameran stödjer att signalerna går "rätt igenom", till datorn). Om det duger för ditt krav och med S-VHS vet jag tyvärr inte.

Om du eller någon du känner har en dvd-inspelare kan ju ett alternativ vara att koppla videon till den, spela in på DVD och sen rippa skivan i hög kvalitet?

Något jag däremot vågar säga på rak arm är att en 20" iMac G5 duger utmärkt för ditt ändamål iMovie är kanskeinte direkt det mest optimerade program som finns, men ändå blir jag aldrig störd av någon seghet när jag redigerar dv-material på min 17" iMac (mellanmodellen med 1024 MB RAM).

Jag har fått i uppdrag av min käre far att föra över minst 30 VHS-band till datorn, för att redigera, spara på datorn och bränna ut det bästa på DVD.

Det jag funderar på är hur jag ska gå till väga, har en miniDV-kamera med in- och utgång men även en VHS-/DVD-inspelar-kombo.

Har några frågor: Vad ger bäst resultat,
- att koppla videon till DV-kameran, spela in på DV-bandet och efter det importera till iMovie eller
- att sätta in bandet i dvd-r-/vhs-kombon, spela in på en rw-skiva, rippa dvd-skivan till ett bra format och sedan redigera i iMovie?

Och vad är smidigast? För om något av alternativen går snabbare så spelar det också roll, eftersom det är rätt många band det handlar om.
--> Och framför allt, finns det nåt sätt som är bättre? Om någon har ett bättre alternativ, skulle jag bli glad av att höra det. För jag vill inte ångra mig om fem år, om det då finns nåt bättre alternativ... För lagring för framtiden kan man trots allt lägga en del energi på.

Tack på förhand!

Felix: Nej, det stämmer inte. Ofta har jag 7-10 torrents som laddas samtidigt. Däremot kan det vara så att Azureus för dig prioriterar bara några få nerladdningar åt gången. Tips: Högerklicka och välj "Tvinga start".

mayweather: att säga "torrents suger" är väl ganska ointelligent. Bittorrent är ett jäkla bra system, det är ofta enormt bra kvalitet på releaserna och när det fungerar går det ruggigt snabbt. Man kan läsa kommentarer om den specifika sak man tänker ladda ner, och se om saken i fråga lever upp till ens egna krav. Och om 400 personer har filen man tankar vet man också att det är den version man vill ha och att det inte är nåt eget hopkok.

Men jag håller med dig.. Att DC++ inte finns till mac är helt oförståeligt, förstår som du inte vad som möjligtvis kan vara problemet. Dessutom är det en sån grej som är riktigt förnedrande att erkänna för kompisarna med PC ( ! )

Hammarstrand: Jag hade samma problem, men fick det att funka genom att
1. Stänga av brandväggen helt på PC:n (även om jag hade konfat den så att den skulle kunna släppa igenom).
2. Använda äpple+K och ansluta så. Men om jag inte minns fel funkade att skriva ip-adressen i Safari också.

Men jag tycker överhuvudtaget det är krångligt. Det bästa är nästan att istället låta PC:n ansluta (med användarnamn och lösen) till macen, och sen bara slänga över de filer man vill ha till macen.

frazze (om du menade mig): Nej, tyvärr. Men jag funderar också på om det inte borde vara programmet som är den största delen av problemet. Azureus kanske helt enkelt funkade bättre på min PC än på macen. TomatoTorrent är också uteslutet, eftersom man inte kan använda andra portare än de svartlistade (6881-6889).

Har iaf kommit upp på en stadig maxhastighet på 200 kb/s, men det är ändå fyra gånger långsammare än om jag skulle sätta mig vid PC:n.

Någon som vet vilka av de "fria" portarna (49152-65564) som är bäst att använda? Eller har nåt annat tips?

Har tyvärr ingen lösning på ditt problem, men däremot har jag liknande problem. Oberoende av vilken kabel jag använder eller anslutningsmetod (direkt till modemet eller via routern) så får jag alltid betydligt bättre (eller ja, full) hastighet på PC:n. Däremot inte på macen.

Allt, för mig, går tyvärr snabbare på PC:n när det gäller internet... Att surfa (men det är en annan diskussion), att tanka (och uploada) med samma program (Azureus) över bittorrent... Att tanka musik från LimeWire. Och precis som för dig går det långsamt pc<->mac. Känns ganska surt =/