Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
disposable

disposable

Medlem
  • Plats Avesta
  • Registrerad 2005-03-15
  • Senast aktiv 2007-01-10
  • Antal inlägg 219

Foruminlägg

De senaste inläggen disposable har skrivit i forumet.

Ja, det kanske är långsökt, men jag kör på ändå

Min iMac står på för jämnan, och jag har glatt hakat på Apples vision och samlat alla mina bilder i iPhoto, och all musik finns i iTunes-mappen. Filmer och tv-serier har jag på den externa (HFS-formaterade) disken.

Att föra över filer från mac till pc funkar ju bra (\\192.168....\användarnamnet) men det känns inte särskilt kul, mappsystemet ser lite konstigt ut (eftersom man ser macens gömda filer och så vidare) och det krävs ett dussin klick för att komma till den film eller bild man vill ha.
(Just musikdelningen är inte en del av problemet, har inget att klaga på med delningsfunktionen i iTunes )

Nu till frågan: Finns det nåt sätt eller program som gör att man kan dela ut grejer på ett snyggt sätt? Tänkte mig till exempel med html, att det helt enkelt var en startsida som alla datorer uppkopplade till nätverket kan komma till på ett enkelt sätt. Där finns det länkar (film, musik, foton) och trycker man på dem kommer man vidare, hittar filen och tankar ner den.
Om det även fanns en länk eller funktion som gjorde att de andra pc-datorerna kunde ändra innehållet i en mapp på macen (en inbox helt enkelt), vore det ännu bättre Till exempel om man laddat ner en låt på pc:n och vill slänga över den till macen.

Andra (bättre eller enklare) förslag är såklart välkomna, men helt enkelt nånting som gör att hela grejen ser lite roligare ut

Gabriel: Nej, tyvärr är det inte så. Har två (olika) portar öppna till pc:n och macen, och båda portarna tycker Azureus är okej i den inbyggda wizarden. Har provat att byta mellan dessa två också, så det har inte något att göra med att pc:n skulle ha en "bättre" port.

Har 8 mbit uppåt och 1 mbit neråt... Skulle verkligen uppskatta om någon har en lösning på detta problem, typ konfigurationstips i Azureus eller vad som helst.

Eftersom det har med BitTorrent och hastighet att göra, flikar jag in min fundering här istället för att skapa en ny tråd om det.

Frågan är helt enkelt: Varför kan jag ladda ner i nästan 800 kb/s när jag använder min PC, när jag som mest kommer upp i en fjärdedel av det på macen (oftast bara 150 kb/s). Använder Azureus på båda (och BitComet ibland på PC:n).

För det känns ganska värdelöst om jag ska vara ärlig, jag använder nästan bara macen och vill fortsätta med det. Dessutom skulle jag aldrig drömma om att ha på PC:n över natten. Den är alldeles för högljudd.

Någon som har nåt tips på hur jag kan få bättre hastigheter? För det kan ju inte vara en slump att jag konstant har fyra till fem gånger högre hastighet över bittorrent när jag använder PC:n...

Jag kör nästan uteslutande Safari, mest på grund av att det är den första webbläsaren som fått mig att seriöst använda bokmärken, dessutom på ett bra sätt. Nyckelringen, autotabbar funkar bra och utseendet är skönt. Sen känns den ju allmänt macig

Men det jag stör mig på är hastigheten, renderingen är för långsam (i mitt tycke) och smågrejer som att backa tar tid. Därför tänkte jag börja använda Camino istället. Det som hindrar mig att använda Camino större delen av tiden är två saker:

1. Nyckelringen... Jag har ett tjugotal sidor med användarnamn och lösenord sparade till Safari. Finns det något sätt som tillåter Camino att använda den här informationen? Eller ännu hellre, att de två delar på nyckelringen, så att det inte spelar någon roll vilken webbläsare man använder?

2. Bokmärken... Lika så där skulle jag tycka det var väldigt smidigt om de två läsarna delade på bokmärkena, och gärna bokmärkesraden också. Med andra ord så vill jag inte bara föra över bokmärkena till Camino, vill istället att de delar på dem - så att om man senare använder Safari finns bokmärkena som lagts till via Camino där också.

Det kanske är småproblem, men det vore kul om någon hade en lösning

Ber om ursäkt för ett onödigt inlägg... Provade att starta om datorn, men snurran på slutet hängde sig också. Stängde istället av den the hard way med powerknappen och det löste problemet. Men ganska underligt ändå...

Nu hittar den istället inte min externa HD (HFS-formaterad). Menmen... Väntar med att fråga den här gången.

Tack ändå!

Har nu fått mitt första egentliga problem med min iMac G5. Kör 10.3.9, och har alla programuppdateringar.

Igår märkte jag att jag inte längre kan installera program. Jag kommer till "välkomstbilden" av programmet i Installeraren, ett eller två klick senare fastnar den (misstänker att det är där man ska välja målskiva). Det går inte att klicka vidare. Programmet fattar heller inte att det hängt sig, utan man får tvångsavsluta på egen hand. Jag kommer alltså inte ens till dialogrutan där man skriver in lösenord.

Onyx vägrar att starta (det hoppar bara upp och ner i dockan) och jag kan heller inte använda Skivverktyg Den här gråa snurran hakar upp sig medan programmet söker efter skivor (de kommer alltså inte fram).

Än så länge är dessa grejer det enda jag märkt, allt annat fungerar alltså som förr. Vad beror detta på? =/

Ifall att någon funderar på det så är jag administratör för datorn, så det har inget med egränsade rättigheter att göra.

Skulle bli väldigt glad om någon har en lösning.

Edit: Jag kan alltså göra andra saker, exempelvis avaktivera och aktivera lås för ändringar, skriva in lösenord i exempelvis CandyBar och så vidare.

Jahaa... Tack så mycket för svaren Då väljer jag personligen att dra upp fördröjningen, så att mellanslaget sitter i ryggmärgen om en vecka eller så.

Anledningen till att jag inte postar i switcherdelen är helt enkelt för att jag inte är nån nybliven switcher. Förutom just det här tycker jag att jag och OS X kommer bra överens

Klistrar in en bild så ni förstår vad jag pratar om på inställningarna i Findern.
Skärmdumpen

Har tre frågor...
1. Vad är det för "filer och mappar den öppnar automatiskt"? Jag märker ingen skillnad om jag kryssar av rutan?
2. Jag märker inte heller någon fördröjning på något... Vad är detta för fördröjning och varför finns den?
3. "Mellanslag öppnar direkt" förstår jag ingenting av. När jag trycker på mellanslag flyttas jag till filen högst upp till vänster i den berörda mappen. Lite synd eftersom äpple+O känns rätt jobbigt för att öppna en fil med tangentbordet. Eller är det kanske inte alls detta det handlar om?

Det är inget jag dör av att inte veta, men nu på kvällskvisten klickade jag förbi inställningen, och orkar inte med ovissheten helt enkelt

Jag brukar med ganska jämna mellanrum möblera om mitt rum, mest för att jag aldrig hittar ett sätt att möblera som funkar bra praktiskt.

Att tänka ut ett schyst sätt att ha möblerna medan man flyttar om funkar ganska dåligt tycker jag. Man ser vad som fungerar rent praktiskt, men eftersom man fysiskt måste flytta runt grejerna blir det grymt jobbigt och ofta inte särskilt genomtänkt.

Brukar ganska ofta skissa på papper hur jag vill ha det, sett uppifrån i två dimensioner (först måtten på väggarna, var dörrarna är och så vidare...). Det funkar bra, men om man sätter ut soffan på översikten och sen ångrar sig är det ganska trist att sudda, måtta ut och rita igen...

--> Nu till frågan.
Finns det nåt trevligt och lättanvänt program för just möblering och inredning? Tänkte mig ett program där man först ställer in måtten på rummet, och sen kan möblera med soffor, sängar, sätta ut var dörrar och fönster finns och så vidare. Dessutom vore det väldigt kul att hålla på med, även om man för tillfället inte funderar på att göra om i nåt rum

Gärna så att man dels får en tvådimensionell översikt men också möjlighet till 3D, så man får ett bättre grepp om hur det kommer att se ut.

Alltså, design med hjälp av datorn - CAD för en nybörjare som vill komma igång snabbt.
Tips mottages gärna

Ursprungligen av punktcom:

Har läst att om man kör operativsystemet på en snabbare disk, som i detta fallet blir en 7200 så ska det flyta på bättre.

Jag kanske är helt ute och cyklar nu, men borde inte FW400- alternativt USB 2.0-gränssnittet göra att det blir långsammare i vilket fall? För dessa kan ju ändå inte komma upp i S-ATA-hastigheter... Då borde det ju kvitta om disken gör 7200 varv istället för 5400 varv i minuten, om överföringssättet ändå är slöare?
Rätta mig gärna om jag har fel

Måste säga att jag håller med Hunter78. Varför sätta i så gammal teknik och dessutom komma undan med det? Det är bara vi som redan befinner oss i macvärlden som kan tycka att en sån här uppdatering är "rätt så bra om man bara tänker efter...".

Tänk vad sjukt mycket roligare man kan ha för 18 500 spänn som en PM 2 x 2 Ghz kostar. Man kan till och med få det bästa från två världar, exempelvis en iBook och en rätt schyst PC (som man själv väljer vilka delar den ska bestå av). Visst, det blir inte två processorer (eller ja, det beror ju på hur man ser det )

Nej, i mitt perspektiv känns Powermac som en rätt sval modell för tillfället... Powerusers: Lägg pengarna på en kommande iMac med en fläskig 20-tummare istället

Okej, tack för svaret. Då ska jag i alla fall prova att köra utan verifiering nästa gång, 20 minuter kan jag stå ut med. Men sen blir det nog till att köpa bättre skivor, som du säger.
Jo, en intern med en IDE-adapter ett väldigt bra alternativ, men personligen tycker jag det förstör macens stilrenhet lite. Då sätter jag nog hellre in den i PC:n nästa gång jag uppgraderar den (svära i kyrkan, jag vet )

Jag har en iMac G5 1.8 GHz 17" och bränner DVD:er i Toast 6 Titanium. Tyvärr så är det lagom roligt: Det tar 20-30 minuter att bränna själva DVD:n, och efteråt verifierar den skivan ungefär lika länge.
Skivorna jag använder tillåter 4x, men Toast tycker inte att mer än 2x är okej.

Har några frågor.
1. Vad innebär kryssrutan "verify data". Vad är det den verifierar och vad händer om man låter bli detta steg (som alltid tar mer än en kvart för DVD)?
2. Problemet att jag bara kan bränna i två gånger hastigheten trots 4x-skivor: Kan man komma runt det på nåt sätt?
3. Har ni några övriga tips på hur man kan bränna i lite mer mänsklig fart?

Min dator står långt ifrån TV:n, och att kolla på film utan surround och stor bild när man har tillgång till det känns rätt så ruttet - så svar uppskattas

Om det är till nån hjälp är brännaren en Matshita DVD-R UJ-825 (enligt Toast).
Tack på förhand!

Okej, tack för svaren.

Ursprungligen av ThunderMac:

Det jag tänkte på när jag läste ditt inlägg, disposable, var "GarageBand vore ju perfekt för honom".

ThunderMac: Du har nog rätt. Får helt enkelt lära mig Garageband ordentligt. Har redan programmet och det känns ju rätt bra att börja med ett grundläggande program. Dessutom är det ju ett väldigt macigt program

För ungefär ett halvår sen var jag rätt frälst i att skapa musik i Fruity Loops till PC. Kunde om jag får gissa fritt kanske en promille av programmet, men uppskattade det ändå ;).

Det trevliga gränssnitten, enkelheten i att "rita toner" (sätt ut en punkt och justera dess längd för att bestämma tonlängden), oändligt antal instrument (som dessutom låter bra)... Avancerade synthar som man inte fattar en tiondel av men ändå kan få att låta bra. Realistiska bas- och gitarrinstrument. Oändligt antal kanaler och allmänt överskådligt.

Det är alltså inget program som man skapar musik med hjälp av förinstallerade melodier (finns en del i och för sig).
Dessa saker saknar jag i Garageband. Det är inte särskilt smidigt att själv skapa melodier, och att använda förinstallerade loopar känns rätt trist, tycker jag.

Min fråga är helt enkelt om det finns nåt liknande Fruity Loops till mac? Nu tror jag i och för sig inte att det ser ut så, men jag är allt utom erfaren av att skapa musik på datorn. Men som sagt, gärna ett lättanvänt program som man kan växa i