Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
disposable

disposable

Medlem
  • Plats Avesta
  • Registrerad 2005-03-15
  • Senast aktiv 2007-01-10
  • Antal inlägg 219

Foruminlägg

De senaste inläggen disposable har skrivit i forumet.

Hkkvarns: Hehe, jo, men fan, ska jag få cancer vill jag få det av nåt mindre meningslöst än WLAN

Hemma har jag alltså nyligen skaffat WLAN. Klassrummet jag är i 80% av skoldagarna har WLAN. Flickvännen ringer typ två timmar om dagen (Comiq kompis), och så har det varit i typ två år. En DECT-telefon hemma.

Hmm... de där andra trådarna var ju allt utom trevlig läsning :|

Får helt enkelt börja snacka mer i hemtelefonen med sladd, flytta bort basstationen i alla fall en bit till att börja med. Dessutom tvivlar jag att det kan vara bra att gå runt med en allmänt misshandlad T630 i fickan dygnet runt...

Jo, precis. Man vill inte känna sig som en naiv konspiratör, men å andra sidan vill man inte om 40 år sitta med cancer för att man var för bekväm för sladdar.
Menmen, om någon läst något övertygande på området får ni gärna posta länk eller egen sammanfattning
Har i alla fall kopplat in routern idag. Njuter av att ha tillgång till den externa disken från alla datorer. Det känns lite hightech, som att ha hela databanken svävandes i luften på nåt sätt

Aa, okej. Klantigt att jag inte sökte innan, men var övertygad om att det inte hade tagits upp... Men då vet jag att det inte är min uppkoppling eller dator det är fel på i alla fall. Tack för ett bra svar

Jag tycker Adium X är ett riktigt trevligt program, tycker om möjligheten att kunna se tio rader history när man öppnar ett nytt konversationsfönster, och möjligheten att kunna ändra utseende på både fönster och lista är också riktigt trevligt.

En sak gör mig dock väldigt skeptisk till programmet: När jag skickar en fil till folk med riktiga MSN (det är enbart som MSN-klient jag kör Adium), går det otroligt segt. Ibland nästan så att det skulle gå lika fort med 56K (jag har 8 mbit och de jag skickar till minst 2). Detta problem finns både när det gäller Adium<->Adium och när jag skickar till folk med det "riktiga" MSN. Ska jag vara ärlig tror jag aldrig jag upplevt godkänd överföringshastighet.

Nu undrar jag vad detta beror på? Prioriterar MSN: s servrar den vanliga MSN-klienten? Är det ett mac+PC-problem? Vore jätteskönt om nån har en lösning på problemet, för jag vill inte sjunka så lågt att använda MSN 4 for mac eller vilken version Microsoft nu kommit till

En annan sak som jag stör mig på är att man varken kan se hur långt en fil man skickar eller tar emot har kommit, i procent eller med hjälp av en stapel... Någon som vet om det finns ett tillägg för det?
Kör version 0.77.

Tack på förhand

Hej alla,
Jag har funderat på en sak ganska länge, som åtminstone jag aldrig har hört någon diskussion om.
Som nog alla vet kommer det med jämna mellanrum ut nya rön, bevis, dementeranden och gissningar om att GSM-strålningen är farlig för hjärnan och kroppen. 3G har ännu starkare strålning. Har aldrig brytt mig särskilt mycket om sånt, men eftersom jag pratar i mobilen säkert två tre timmar per dag har jag börjat bli ganska orolig för sådana grejer.

I alla fall: WLAN, hur är det egentligen? Finns det några misstankar om att strålningen skulle vara farlig? Är det strålning? Kan det på annat sätt påverka kroppen negativt?

Har rätt nyligen köpt en Netgear WGT634U (108 mbps), men har inte kopplat in den än. Anledningen är mest för att det inte har behövts, har datorn nära ADSL-modemet och min andra dator är inte hemma för tillfället.
Och samtidigt känner jag att det vore så jäkla onödigt bara för att slippa en enda sladd, trots allt är det något som känns fel med att ha en trådlös sändare och mottagare runt omkring sig i samma rum.

Eftersom det här aldrig tagits upp kan det mycket väl vara så att jag inte borde behöva oroa mig... Men det finns väl inga dumma frågor, eller?

Jag kunde inte vänta med att ställa den här frågan, så jag skrev inte någon presentation. Och eftersom detta just är ett macforum har jag rätt svårt att bidra med någon observation som ingen gjort förut, och jag tvivlar att jag kan få er att tappa hakan om jag bidrog med mina "egna" intryck av OSX
Men har sen i julas haft en iMac G5 (17", 1.8 GHz, APE och 1024 RAM), hade knappt suttit vid en mac innan dess. Jag måste erkänna att många saker (som jag använder datorn till) faktiskt går att utföra snabbare på en PC, m en jag glömmer ibland bort att macen är den enda dator jag klarar att sitta massa timmar i sträck vid, utan att förstå varför eller hur det var möjligt.

I alla fall, kan någon reda ut WLAN-/hälsofrågan för mig är jag väldigt tacksam