Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
prinzkaspar

prinzkaspar

Medlem
  • Plats Huddinge
  • Registrerad 2005-03-29
  • Senast aktiv 2010-04-14
  • Antal inlägg 13

Foruminlägg

De senaste inläggen prinzkaspar har skrivit i forumet.

1
Ursprungligen av Andreaså:

Jag sitter på telenors tekniska support och problemet är att alla abonnemang och kontantkort hos telenor har en standardtjänst för gprs och 3G. Problemet när abonnemang 699 (fastpris sverige) eller alla abonnemang som innefattar en iphone läggs upp så blir det dubbla tjänster. Abonnemang med turbo 3G och iphone ska inte ha standardtjänster för 3G och wap men dom får det per automatik eftersom det är standarprodukter till alla abonnmang. När dom ligger tillsammans så blir det konflikter och tjänsterna krockar. jag önskar att telenor kunde ha ett system att produkter för vanligt 3G tas bort i samband med uppläggning av turbo3G. Det skulle spara mig väldigt mycket jobb :=) När man använder services apn så går den i första hand på vanlig 3G om den tjänsten finns på abonnemanget. Jag sitter och tar bort vanlig 3G samt uppdaterar turbo3G tjänsterna för minst 10 st iphonekunder varje dag för att dom skall få rätt hastighet.

Vad är det för skillnad på services.telenor.se / internet.telenor.se förutom att den ena är dedikerad till telefon och den andra till mobilt bredband. Använder de olika stationer för sin trafik, eller är det en annan skillnad?

Testade det och det var inte alls bra. Det var mycket hackigt i grafiken. Funderar på att lämna tillbaka datorn. Photoshop, illustrator & inDesign måste rulla i full fart.

Eller ska jag köra programmen i windows tills UB version släpps till OS X, hur lång tid är det vi pratar då?

Mvh

Ursprungligen av PsychoSaurus:

Det är en jäkla skillnad på 2.1 och 2.2 av parallels. Jag upplevde också 2.1 som "laggig" men sen jag uppgraderade till 2.2 betan så blev det ett riktigt lyft. Parallels 2.2 i kombination med photoshop är grymt.

Okej, ska testa det. Vilken build och upplösning i windows kör du?

Ursprungligen av PsychoSaurus:

Photoshop CS2 går nästan bedrövligt på intel-macarna om man jobbar med lite större bilder. En bra lösning är Parallels och sen köra Photoshop i windows den vägen. Med beta 2.2 av parallels känns det som att man kör windows native.
Det är kanske lite av en nödlösning och 2GB RAM är starkt rekommenderat men då får man en hållbar lösning om man ska jobba mycket med bilder.

Jasså, så det funkar _bra_ att köra photoshop i paralells? Jag installerade det med windows, har inte testat photoshop än, men det känns lite "laggigt" när man flyttar runt fönster.

Jag kommer arbeta uteslutande med photoshop, hela dagarna.

Tack för svaren!

Hej!

Jag kör en MBP 15" 2Ghz, 256mb grafikminne, 1GB ram och 100GB 5400rpm. Jag änvänder den i mitt arbete där jag gör annonser, affischer och lite annat.. arbetar mycket med lager.

Kör oftast Photoshop CS2 samtidigt med iTunes, adiumX och mail. Tycker att hastigheten i Photoshop är allt annan än acceptabel. Får jag en hastighets boost av att trycka in 1GB ram till?

För övrigt hackar min wacomplatta när jag ritar, någon annan som upplevt det?

Mvh,
Kaspar

Hej jag fick hem min MBP i förrgår, allt känndes bra och det verkade som om jag fått en version utan piip ljud och värmeproblem.

När jag skulle installera Bootcamp uppmanade den mig om att jag skulle köra en firmwareuppdatering, vilket jag trodde att jag redan gjort, då det var någon SMC firmware som uppdaterades genom den inbyggda programvaru-uppdateringen. Jag kollade runt lite här på forumet och hittade en länk till apples sida firmwareuppdatering (Early may) eller nått sånt hette den. Efter att jag installerat den gick det att köra bootcamp, men datorn blev varm. Enligt min iaktakelse från cirka 40 grader till 70???

Vad gör jag åt detta? Det är nämligen obehagligt att ha den i knät nu.

Tack på förhand!

EDIT: nu är den 78 grader.. :/

/Kaspar

Senast redigerat 2006-08-31 11:17

Har precis laggt beställning på HYBRID lösningen, får se hur det fungerar.

Du kan ju då koppla S-VIDEO och en aux-kabel (från ljudporten) till en scart adapter, det funkar utmärkt.

Hej allihop!

Jag sitter här och försöker klura ut vilken lösning som passar mig bäst, gällande att ta in TV i min MBP.

Jag har bredbandsbolagets TV-lösning hemma, dvs. IP-TV. Vad jag förstår är det en analog reciever/tuner jag behöver? Jag tittade lite på appelstore och fann följande "Miglia TVMicro", med MPEG-2, mjukvarukomprimering. Deras digitala tuner klarade av MPEG-1, 2 och 4.

Sedan tittade jag på en produkt som någon här i forumet tipsade om, TERRATEC CINERGY HYBRID-T XS USB, se länk.
http://www.dustin.se/DacsaPortal/?ProdID=5010086942

En hybrid alltså, både digital och analog, vilken enbart klarade av MPEG-2.

En sådan skulle passa mig väldigt bra, för då kan jag ställa in en kanal för den analoga sändningen (från digitalboxen) samtidigt som de fria digitalkanalerna tilldelas egna kanaler, så man man slipper springa in till tv-rummet för att bläddra bland dessa.

Det som gör mig fundersam över köp är att den sistnämnda produkten endast tar upp MPEG-2 på den digital mottagningen, det gör inte "Migila minitv" utan den klarar t o m MPEG-4.

Då undrar jag lite såhär, är det verkligen sjävla hårdvaran i sig som avgör vilken MPEG den klarar av, eller är det mjukvaran? Jag menar det är väl bara en tuner, sen kodar programvaran av? Vilket i sådant fall borde innebära att Terratecs produkt även klarar av MPEG-4?

Tack på förhand!

Mvh,
Kaspar

Ok, det verkar ju då som att det är rätt kört med andra ord!

--edit--
darwine fungerar väl inte fullt ut ännu, utan är väl bara i typ alpha stadium?

Kanske inte hör till frågan, men vad använder du för ip-telefon?

Hej, jag har sökt runt lite på nätet men inte fått något tillfredsställande svar.
Det jag hade i åtanke var om det var möjligt att installera Linux (ex. vis mandrake) på en mac, för att sedan installera wine och köra windows program?

Mvh Kaspar

1