Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
lukasnoname

lukasnoname

Medlem
  • Plats Södertälje
  • Sysselsättning Använder Mac i arbetet med webbutveckling och programmering
  • Registrerad 2005-04-04
  • Senast aktiv 2013-02-18
  • Antal inlägg 8

Foruminlägg

De senaste inläggen lukasnoname har skrivit i forumet.

1

Hur gör man för att tvinga ut en cd som fastnat i en MacBook? Jag har provat knepet med att hålla ner "musknappen" under touchpadden under uppstart, men det funkar inte.

För mig funkade det med guiden fram tills man skulle skruva loss dom där två skruvarna till höger om hårddisken. Dom verkar vara fastlödda eller limmade med någon slags superlim. När jag försökte skruva loss dom fick jag ta i så mycket att "korset" på skruvarna tappade konturen, utan att skruvarna rörde sig ens en grad. Har aldrig varit med om det när jag skruvat i någon dator tidigare. Behöver man svavelsyra eller något liknande för att lösa upp limmet eller vad det nu är?

Hur gör jag för att om jag kopierar en mapp över en annan mapp med samma namn så att dom filer som finns i målmappen men inte i källmappen bevaras, dvs som när man kopierar grejer i utforskaren i Windows?
Jag har ett tillägg till CMS:et typo3 med en ytterst komplex mappstruktur, och vill inte att originalfilerna ska försvinna bara för att man kopierar in ett svenskt språkpaket (som har samma mappstrukur)

Jag och en kollega har tittat runt efter nätagg till Quicksilver G4, vi har t o m ringt Apple, utan att få någon info vart man skulle kunna köpa nya nätagg.
Så är det omlödningar av vanliga nätagg som gäller eller finns det att köpa?

För att återgå till originalfrågan så har jag också råkat ut för en G4 Quicksilver som vägrar starta. När jag pluggar in elsladden hör man ett svagt kvittrande ljud från nätagget, och om man trycker in on-knappen lyser den medan man håller den intryckt, men slocknar sen. Om det är nätagget, vilket märke/watt rekommenderar ni? Och vart köper man nytt batteri om det är det som är batteriet?

Jag är van vid att home-tangenten gör att markören hoppar till början på raden och att end-tangenten gör att man hoppar till slutet på raden. Då jag använder Firefox mycket för bl a CMS-system är den funktionaliteten viktig.
Tidigare kunde jag fixa det med visa paketets innehåll för Firefox och sen redigera filen Contents/MacOS/Res/Builtin/platformHTMLBindings.xml. Men firefoxgänget ändrade sedan så att den låg jarad i toolkit.jar, men sedan 1.5.0.1 funkar inte det heller.
Är det någon som vet hur man ställer in keybindings för Firefox 1.5.0.4 för OSX?

1