Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Maria M

Maria M

Medlem
  • Registrerad 2002-03-20
  • Senast aktiv 2010-03-11
  • Antal inlägg 41

Foruminlägg

De senaste inläggen Maria M har skrivit i forumet.

Men stämmer verkligen uppgifterna på bl.a Pricerunner att T610 saknar tid/alarm - en av de viktigaste funktionerna på en mobil? T610:s hemsida ger ingen indikation om motsatsen heller.

--Maria

Citat:

citera:
Funkar det med Apples Airport-kort?

Javisst. [/QB][/QUOTE]

Fast jag har haft lite problem... Min D-Link 614+ ville inte dela ut en DHCP-adress till min MacOSX. I loggen syntes det att D-Link försökt ett antal olika IP-nummer, men att inte Mac:en "svarat" (eller i varje fall inte "plockat upp" IP-numret via DHCP). Jag satte ett fast internt IP-nummer på Mac:en och nu fungerar det utan problem. Mot PC:n fungerade det direkt utan några som helst problem.

Jag hade liknande problem med vår gamla D-Link 804 som jag startade om när Mac:en verkade låsa alltsammans. Har inte behövt göra en enda omstart av 614+ sedan Mac:en fick ett fast IP istället för DHCP.

Tack för tipset!!! Vi har lyckats få upp den på nätet nu. Grejjen är att jag försöker handleda min far, som är mer än novis, via telefon. Till slut sade jag att nu ger vi det en sista chans annars får du skicka upp den, och han knappade in alla uppgifter igen. Det funkade!

Kan ärligt säga att jag ett tag där kände mig väldigt missmodig och undrade om jag gjort ett misstag som köpt honom en iMac istället för en traditionell PC, som trots allt är mer "vanlig" och där det finns fler personer runtomkring som kan hjälpa till. Ofta rätt enkla att få "upp på nätet" också. Känns dock bra nu. Ska fixa till den ordentligt åt honom när vi träffas nästa gång. Kan inte hjälpa att jag tycker att Mac:arna bara "går och går" utan större problem och att användarytan är väldigt trevlig och mer intuitiv för en nybörjare. Tror nog att vi valde "rätt" i alla fall!

Oops - lite off topic!

--M

Finns det någon här som kör modemuppkoppling mot Home.SE (jag vet stenålder - men bredband är på väg.... ).

Jag försöker få en iMac med 9.2 att koppla upp sig men den dör direkt den fått svar av modempoolen och ska kolla user/lösen. Den säger att user/lösen inte stämmer men jag tror liksom inte på det - kollen går för snabbt och vi har kollat det flera gånger. På PC brukar kollen ta betydligt längre tid att genomföra.
Har kört den medföljande internet assistenten. Den medföljande automatuppkopplingen mot Telenordia gick inte alls utan dog innan den ens startat (är väl för gammal vi det här laget...?)

Några tips på vad som kan vara fel???
Det ser OK ut, men är osäker på PPP-delen (som vi sade "nej" på). Har angett DNS-namn, svarat nej på proxy. Alla tips mottages tacksamt!!!

Tackar!!! Ska genast sätta igång och ladda ner!

Är själv ingen spel-freak men har lovat fixa lite spel så att kusinen (7 år) kan roa sig lite under semestern. Har laddat ned det mesta jag hittat i freeware, som mest verkar vara olika varianter på Tetris och "Mines". Lite trist i längden kanske...?

Kan man få några tips på lite mer "avancerade" spel som är värda att ladda ner i demo- eller shareware- version och som trots det är hyfsat körbara.
Vi använder MacOSX, men jag har kvar 9.2 på maskinen, så även Classic-spel ska gå.

Håller också just som bäst på att försöka få min webb-kamera att fungera mot macos X.

Har en Philips ToUcam Fun + MacOS X.
Har laddat ner och installerat macam och oculus.
Får fram en (fin) bild i macam - men hur sjutton lagrar jag den i intervaller och får upp den i oculus för att kunna överföra bilderna till min webb-sajt. Hittar inga inställningar i macam som verkar vettiga för att spara snapshots i intervaller och FAQ:n säger intet. Hur får jag kopplingen macam <--> oculus att fungera?

Målet är att ta snapshots var 30:e sekund och skicka upp dem på webb:en.
Tips är mer än välkomna!

--M

[ 05 April 2002: Meddelandet ändrat av: Maria M ]

Tycker du ska ladda ner och titta på de bildexempel som finns att titta på. Bestäm sedan vilken kamera du själv föredrar resultatet ifrån. Jag valde Fuji före Canon eftersom jag tycker att Fuji tar bilder med naturligare färger. Konica underexponerar ofta. Sony gillar jag bara inte. Skulle vara lite rädd för xD-kortet eftersom det bara är Olympus och Fuji som använder det.

Skulle avvakta några bra recensioner Olympus C-50 innan jag bestämde mig för den. Föregångaren C-40 hade enligt många en *extremt* dålig batteritid, särskilt om man använde blixten. Man förlorar lite av portabiliteten om man måste släpa med sig en massa extra batterier...
Det finns en hel del skrivet om detta i Olympus forum på DPReview.

Jag röstar för Fujifilms 601Z, som ger extremt myket för pengarna just nu. Cyberphoto har dessutom sänkt priset på deras direktimporterade variant.
Den tar extremt bra bilder, batterilivslängden är mycket bra och dessutom fina video-funktioner.

Sonys kameror känns i allmänhet som något för dyra om man jämför med motsvarande modeller hos andra märken och dessutom har de ju sitt egen patenterade MemoryStick-media.

Canons V3 verkar klart intressant, men trist att de inte verkar ha lagt till något annat till den nya modellen än "bara" 3 MP.

Ett par guldgruvor att titta på när det gäller bildkvalitet är testerna på:
DPReview
Steves-digicams
DCresource

Minolta Dimage X har väl inte fått världens bästa betyg vad det gäller bildkvalitet...
Fast det beror på vad man förvätnar sig. Skulle själv kunna tänka mig en Casio Exilim M2 - bara för att den är så cool, men för att ta bra bilder plockar jag fram min Fuji 6800Z!

Och jag gillar min hund...

screenshot-Java-Groenendael

Jag fick error 5 "input-/output-error".

Får väl istället "gulla" med någon bekant som har Toast installerat.

Skumt är det ändå, då jag kopierat samma CD på PC:n utan problem, nog borde väl Mac:en kunna göra samma sak med standardprogram??? Eller är jag för sent ute och CD:n är skadad???

Kan jag få några tips på hur man kopierar CD-skivor?
Jag har lite spel som dottern kör - och således nöts de rätt ordentligt, vill därför ha en backup-kopia. Spelen är både Mac/PC. Försökte med "Disk Copy" (som fungerat bra annars), men åker ut på läsfel och det slutade med att jag fick starta om datorn för att över huvud taget få ut CD:n igen. Har inte Toast, som jag förstår klarar det mesta... Finns det några andra program som kan klara av att läsa/kopiera CD-skivor utan att "balla ur"...? Eller inbyggda applikationer i MacOSX som jag inte upptäckt???

Hälsningar

--Maria

[ 09 Juli 2002, 19:57: Meddelandet ändrat av: Maria M ]

Jag gillar ett litet program installerat som heter "Show Desktop", som med ett litet klick stänger ner *alla* fönster och ger en tom desktop.

--M - sm alltid har alldeles för många fönster öppna