Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
ratorinak1

ratorinak1

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Registrerad 2008-06-09
  • Senast aktiv 2009-08-27
  • Antal inlägg 115

Foruminlägg

De senaste inläggen ratorinak1 har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Fredrik Dolk:

Jag sätter en månadslön på att Telia blivit tilldelade så få iPhone, att dom säljer slut på ett par timmar.

Jag kommer inte stå i kö på natten. Däremot kliver jag upp extra tidigt på fredag morgon och ställer mig i kö på utanför min lokala Telia-butik. Räknar med att köa från kl 07 på morgonen ungefär.

Någon mer än mig som bor i Stockholms västra förorter, som ska köa i Vällingby?

jag bor iofs också i härliga Västerort (Islandstorget), men eftersom jag sticker iväg på semester under fredagen så sticker jag in till Kungsgatan vid 2000, för att ställa mig i kö - risken att jag missar en där, är nog väldigt liten.

Undertecknad tror, eller det känns liksom att det inte är så fruktansvärt många som kommer köa, eftersom det är väldigt höga priser. Att köa för Wii förstår, men för en telefonen som nästan kostar 7-8000 kr.. naj, det blir nog ganska lugnt med folk - både på gott och ont. Faktumet också att telefonen kommer finnas tillgänglig i varenda Telia-butik runt om i Sverige bara 10 timmar efter den officiella lanseringen, gör nog att en stor del av befolkningen går till sin lokala butik istället, där dem vet att dem kommer får tag på en Iphone, än att ställa sig i kön. Eller vad tror ni?

Man inbillar sig ju också att det bara är vi på forumen som gillar Apple, men det finns ju en jävla massa annat folk som säkerligen också är intresserade av Iphonen, men att dessa ställer sig i natten och köar - icke troligt. Men nog kommer det räcka åt alla som köper under fredagen, det tror jag nog.

Ursprungligen av Jonaas:

Dum fråga kanske, men, någon som har koll på hur stor inkomst man måste ha för att teckna abonnemang? har bara haft kontantkort innan så har ingen koll. "tjänar" 1050kr i månaden (studiebidrag) tänkte teckna telia mobil sommarvänner för 69kr/månad. Är det möjligt med det lilla jag får varje månad tro?

Är 18 år.
Tack på förhand.

jag är också 18 och hade för en vecka sedan kontantkort, men jag har redan innan ordnar med abonnemang (student+flatrate), och det var inga som helst problem. Det enda dem gör, som någon tidigare skrev, är en kreditkontroll på dig. Det går på någon sekund och har du inga betalningsanmärkning eller dylikt, så är det grönt. Dock blir det en utlandsspärr på telefonen eftersom man är 18, vilket jag tycker är skönt.

Ursprungligen av tim-:

har apple blivit så snåla att dockningsstationen blivit ett extra tillbehör för iphone 3g? den ligger under tillbehör numera, vilket verkar galet. 5500 för en telefon och dokningsstationen är extra tillbehör.

pinsamt isf.

japp, docken ingår numera inte tillsammans med Iphonen, och inte kan man använda den gamla.

nytt nyhetsbrev, men ingenting nytt.

kan ju meddela för er/oss som bor i Stockholm, så kommer Telias flaggskepp på Kungsgatan hålla nattöppet, dvs. 0001 på fredagen kan man köpa telefonen och vara först i Sverige - coolt! Detta fick jag bekräftat när jag gick in tre stycken (!) olika Telia-butiker här i den kungliga huvudstaden, där varje försäljare sade detta innan jag ens frågade om det.

Ursprungligen av boris91:

Sant... vad menas då med att man inte ska knappa in APN? Vad är det?

APN är ju anslutningspunkten för GPRS/EDGE, exempelvis Telia, Tele2, Tre eller något annat företag, som erbjuder denna tjänst. Det är en slags adress du kopplar upp dig mot - och om adressen inte finns där, kan telefonen inte koppla upp sig mot något företag. Det räcker med att skriva, om det är Telia man har, typ online.telia1.se, så kommer mobilen inte att kunna använda Edge-funktionen. Vill du bara använda GPRS/EDGE igen så tar du helt enkelt borta ettan. Enkelt, men ack så nödvändigt tips.

Senast redigerat 2008-07-05 18:12
Ursprungligen av Masse1970:

Hur man än vrider och vänder på priserna för den nya luren så är det tydligt att Telia utnyttjar det faktum att man är ensam om Iphone (och förmodligen kommer förbli det). Att behöva betala t ex 300 pix i månaden är man väl van vid, men att telefonen då ska behöva vara så dyr som den är och dessutom kräva att man binder sig under 24 månader (för att priset ska bli lite rimligare), är synnerligen dålig stil. Jag håller mig två kanske tre månader och sen kommer priserna att rasa. Skulle inte förvåna mig om det blir 1 spänn för luren och sen ett abonnemang om några månader.

just den kombinationen jag valde, vilket gör att jag betalar 248 kr i månaden, och det är ett mycket priser anser jag. Tänk er känslan att kunna surfa hur mycket som helst (vilket nästan är ett måste för Iphone - ingen begränsning), när som helst och typ vart som helst - jämför den känslan, än om du tillexempel köper iMidi då du ENBART har 100 MB tillgodo, och behöver därefter betala 9 kronor för varje dag. Usch.

Eftersom jag har en kontakt på Telia så har han ordnat allt som krävs gällande abonnemanget: dvs, kreditkontroll osv - ni vet själva vilken tid det tar när man skall köpa ett abonnemang. Nu behöver jag bara gå in i butiken och betala för telefonen, det kommer gå GALET snabbt.

5050, tror jag det är, är kostnaden jag betalar för Iphonen. Som hittat.

tidigare idag så tecknade jag Max 25 + fri data, för 248 kr i månaden. 5000 kr för mobilen i butik, 24 månader. Som hittat.

Men alltså.. det där iMidi är ju ett bra paket, egentligen - iallfall om man jämför med de andra. Prislappen för telefonen är BRA. Och innan jag har förbrukat mina 100 MB som det ingår i trafik så har det gått typ 14 dagar, och sedan kostar det bara 9 kr / dag, vilket gör man tjänar på det - istället för att teckna typ 99 kr / månaden, då mobilen kostar avsevärt mycket högre vid start, luddig info vad som ingår och plus att man måste betala 199 kr för fri trafik - totalt 299 kr där också, fast mycket sämre.

Ursprungligen av Andreas Th:

men kan man stå i en ascool kö på elektronisk väg? Nä just det! O:-)

HMmmm

Men man kan ju, enligt deras sida, teckna redan nu, så allt går mycket snabbare - men jag finner inte detta alternativ någonstans. Hjälp!

nytt brev från telia, nummer fyra. Nu kan man tydligen signera avtalet elektronisk under Mina sidor, men någon som har hittat hur man gör detta?

Ursprungligen av Laleh:

Eller så reagerar vi emot pissiga abbonememang. Var kommer din 16 GB kosta 2600?

oj, jag sade fel - menar 2495 kr (24 månader). Däremot undrar jag om t.ex. köper det Lappsakojs föreslog, kan jag beställa det (flatrate-49 kr skiten oven) redan nu på mitt nummer, eller måste jag gör allt i butiken när jag köper den? Det räcker väl att de söker på mitt nummer när jag köper mobilen, och ser att jag har ett ABB pågående? Eller?

ett jävla jidder märker jag på denna sida. Själv tänker jag köpa telefonen, 16 GB för 2600 kr, och sedan köpa till mig ett flatrate-abb för 199 kr samt abonnemanget Telia Mobil för 99 kr, dvs. 298 kr per månad - då får jag fri surf samt även ringa för hela beloppet (jag ringer typ 10-15 samtal HÖGST varje månad, som varar i någon minut), SMS-kostnaden är som vanligt. Det kan inte bli mycket bättre.

Förstår inte denna uppståndelse som har skapats - köp mobilen och var glad istället.