GustafMA

GustafMA

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Sysselsättning Min relation till Mac: alltid intresserad, aldrig övertygad.
  • Registrerad 2010-02-07
  • Senast aktiv 2021-09-15
  • Antal inlägg 879

Foruminlägg

De senaste inläggen GustafMA har skrivit i forumet.

Jag menade implicit legalt, då. Försöker lära ungarna att inte tanka piratkopierat och vill väl föregå med gott exempel.

Just EV sålde utvecklaren tydligen licenser för så sent som för 2-3 år sedan, och det verkar som han gått under jorden nu på sistone. Knepigt, men det finns tillräckligt många andra gamla klassiker att man kan leva med det.

Men såvitt jag förstår är EV inte frisläppt och man kan inte ladda ner den där binären utan att göra sig skyldig till piratkopiering. Abandonware är ju dessvärre inte en legal kategori, även om man kan tycka att det borde vara det.

Jo, Ambrosia Software verkar ju ha lagt ner verksamheten, så det går inte att köpa en licens längre. Trist.

Fick ett nostalgiryck och vill introducera grabbarna till klassiska spel som inte bygger på fler polygoner i sekunden. Inget problem på DOS/win-sidan där man helt enkelt laddar ner odödliga klassiker, anpassade till moderna PC:ar från GOG.com. Men Escape Velocity, som jag spelade på Mac när det begav sig kan jag inte hitta någonstans.

Finns det att uppbåda och går det i så fall att köra på en modern mac på något sätt?

Protonmail. Bättre ju större andel av dina regelbundna konversatörer du lyckas konvertera till tjänsten.

Med tanke på att min senaste var en SE/30 var det ett tag sedan.

En granne ska lämna landet och håller på att avyttra sitt bohag. Jag har blivit erbjuden att köpa en MPB R (2015) 16/512 för 5000. Är detta är ok pris för den burken? Den skall tydligen vara i helt okej skick.

Vad bör jag kolla/göra innan jag köper? Vilka tjänster skall den vara utloggad ur? Blir den automatiskt utloggad om den återställs?

Senast redigerat 2019-08-23 06:52

Oerhört glädjande. Tumme upp till alla inblandade!

De hade drive i helgen. Gick för 2490 styck. Köpte sju, för jag har stor familj att hålla med nallar.

Så kom då CDON:s förväntade rabatt på den här generationens Motorolor. Denna och sex likadana till införskaffade.

Alla fina, men grodan är genial. Du får min sista gilla här som tack för besväret och för många fina naturbilder genom åren.

Beklagligt. Trodde först det var ett första april-skämt som jag missat när det begav sig.

Ska jag komma med någon sorts post-mortem så tror jag personligen att det inte var så mycket expansionen utanför apples ekosystem som fokus på mobilt tingel-tangel som var problemet. Grejen med mobila enheter är att det egentligen inte är så förbaskat mycket att säga om dem och att lösningen på de flesta problem ligger en duck-duck-go bort. Trots att jag inte haft en mac själv sedan SE/30 så var jag mer intresserad av de arbetsflödesdiskussioner som uppstod kring osx-relaterade problem än av något mobilt. Nå, inte läge att gråta över spilld mjölk. Redaktionen skall ha ett stort tack för den tid som varit och dem av er jag har haft tillfälle att käbbla med här i forumet ska ha tack för det myckna nöjet. Lycka till med vad ni än tar er för framöver, allihop.

Ursprungligen av RolexJocke:

Ett nytt personligt skal till den årliga Basel resan där årets klocknyheter presenteras.

Utan att på något sätt dela din fascination för klockor måste jag ändå säga att det är kul att se någon som tar sin hobby på allvar.

Älskar rubriken. Tim Cock, liksom.