Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
GustafMA

GustafMA

Medlem
  • Plats Stockholm
  • Sysselsättning Min relation till Mac: alltid intresserad, aldrig övertygad.
  • Registrerad 2010-02-07
  • Senast aktiv 2021-11-06
  • Antal inlägg 880

Foruminlägg

De senaste inläggen GustafMA har skrivit i forumet.

Älskar rubriken. Tim Cock, liksom.

Jag är helt ointresserad av Treble och snabbare systemuppdateringar. Med tanke på att google numera verkar vara så applifierat att de plockar bort grundläggande funktionalitet i nyare systemversioner har jag f.n. ingen avsikt att "uppgradera" från 8 ändå. Så vad vill jag se i en A10? 1. Genomgående systemstöd mörkt tema. 2. Genomgående systemstöd för DEX-liknande funktionalitet. 3. Genomgående systemstöd för Note-liknande funktionalitet (man kan drömma...) 4. Signal eller telegram som inbyggd och systemsupportad meddelandeapplikation (jo, tjena). 5. Bättre Chromecast. Det nuvarande funkar, men skulle må bra av en modernisering i många avseenden. 6. Inbyggt stöd för virtualisering (låt mig köra Android 8 för en eller två appar eller Windows/Linux för den delen). 7. Någon tasker-liknande funktionalitet inbäddad i systemet. 8. Integrera googles egen kameraapp, som är helt fantastisk, i systemet. 9. Ett standardiserat stöd för flerfönsterhantering för vikbara skärmar.

Ungefär så. En massa saker som olika tillverkare redan löst på var sitt håll och som jag vill att google ska få tummen ur att integrera för alla, med andra ord.

Lenovo höll sig i skinnet ett par år efter att de tagit över IBM:s laptops. Och just Thinkpad är fortfarande bra kvalité rakt igenom. Men allt annat de gör är det klar kinavarning på numera.

Ursprungligen av PaO:

Uppgraderade precis min Note 8 till Pie och One UI
Skall bli kul och se om det blir skillnad

Rapportera!

Verkar inte vara bättre. Låt grabbarna testa en massa chatappar igår - messenger, duo, whatsup, kik och några till. Ingen är interaktionsfri på b-enheten. Får väl försöka hitta något i uppsjön av babymonitorer.

Precis. Frågan om det är dataintrång är ett spörsmål för de närmast sörjande och deras advokater. Att kvalificerat hemliga uppgifter enl. patientdatalagen varit tillgängliga på så lösa boliner är en skandal oavsett hur det uppdagades.

Jag skulle föredra en på/av-knapp på ena enheten, men 24/7 är också acceptabelt. Bara enhet B inte behöver göra något alls.

Jag har ett behov av att sätta upp en video-walkie-talkie-liknande historia, där två enheter i två hus ska vara uppkopplade mot varandra 24/7 som videolänk. Uppkoppling med wifi i båda fallen. Jag har "löst" problemet med två androidplattor och Skype, men eftersom det är ett oavvisligt krav att det ska vara busenkelt är jag missnöjd - det går helt enkelt inte att göra Skype enkelt nog.

Har någon provat något liknande med Ipads? Finns det ett sätt att göra det som gör att den ena plattan i princip aldrig behöver fipplas med igen efter att ha blivit installerad och konfigurerad? Går det att utnyttja Facetime? Och ja, det är plattor jag vill ha - ska sitta på väggen, så en telefon är alldeles för liten.

Tankar mottages tacksamt.

Seriöst... du spenderade nio veckor av ditt liv på detta isf att bara byta bank? Like wow, liksom.

Ursprungligen av mattiL:

Billigast vinner vid offentliga upphandlingar.. :/

Tala om det för de skattebetalare som fick stå för fiolerna vid bygget av NKS.

I det nya Sverige är det faktiskt rätt sällan billigast budgivare vinner. Men häpnadsväckande regelbundenhet visar det sig dock att offentliga upphandlingar numera vinns av makar/barn/syskon till en eller flera beslutande politiker och/eller tjänstemän, vilka som av en händelse visar sig vara mest lämpade med sina nystartade verksamheter när det offentliga skall göra större inköp. Detta har iofs varit brukligt i landets andra stad, Muteborg, länge, men den charmerande vanan har spritt sig. Den uppdagade kompetensen i det här fallet tyder på att det är ett sådant upplägg vi har att göra med här. Synd att det bara finns enfaldiga, taffliga propagandister i våra medier, för det hade varit kul att se vad faktiska reportrar hade kunnat hitta i den här härvan.

Jag utgår ifrån att herrarna cyklade ner till Barcelona? Tanken på att klimatmörda planeten med bil, tåg eller... hemska tanke... flyg är något jag absolut inte vill tro om 99.se.

Moto is da shit. Jag har många ungar att hålla med nallar och utan Moto skulle jag vara tvungen att belåna kåken, typ. Jag köper varje generation i mitten av produktcykeln för ett snittpris på strax över 2k och kan kosta på mig att uppgradera dem en gång årligen för under 15k, vilket är vad folk här ger för en enda nalle. Byter man en gång om året spelar det ingen roll att Moto är kassa på versionuppgraderingar. Batterierna är bra hela vägen ut och det kommer säkerhetspatchar under hela ägandeperioden. What's not to like, lixom?

Är det bara jag som tycker det är trist när ett föregivet svenskt företag skickar formbrev på engelska till svenska kunder?

Annars är det synd - nu har jag en Withings-klocka som gör ungefär samma sak som Kronaby, men jag hade absolut kunnat tänka mig Kronaby istället. Eller Kronaby gjorde mer. Det är bara det där med att slippa ladda öht (ok, en gång per halvår, r'å) som är så trevligt.

En sak som vore intressant att få utredd är vilken elektronisk brevlåda för riktig post som är bäst. Låt oss anta att ingen vill ha en sådan som inte används av Skatteverket, vilket då enligt denna sida

https://www.skatteverket.se/privat/sjalvservi...

ger dessa alternativ att välja mellan:

  • Min myndighetspost

  • eBoks

  • Digimail

  • Kivra

En jämförelse av erbjudna tjänster, funktionalitet, användarvänlighet och kanske också av elementära uppgifter om vilka som står bakom de olika lösningarna vore mycket intressant, eftersom det är tjänster som man som privatperson inte vill prova, då tanken på hur mycket strul det skulle kunna bli om man vill lämna tjänsten och det uppstår problem inte direkt lockar till experiment. Kivra kör för närvarande en reklamdrive i tunnelbanan, men betygen i Play store avskräcker. Inte desto mindre vore det skönt att kunna få sin myndighetspost digitalt och samlad där den går att söka i, organisera och sortera - givet att det verkligen funkar. Kanske något för 99 att reda ut?

#nyhetstips

Brave rockar fett. Sådant som man behöver en massa extensions för i andra bläddrare funkar rakt av i Brave. Ingen reklam, inga trackers, inga tredjepartscookies och finkornig inställning av vilken javascript som tillåts köra. Snabb. Minneseffektiv.