Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
pushloop

pushloop

Medlem
  • Namn André Fredriksson
  • Plats Köpenhamn
  • Sysselsättning Sälj- och produktutbildare
  • Registrerad 2010-05-02
  • Senast aktiv 2019-01-03
  • Antal inlägg 444

Foruminlägg

De senaste inläggen pushloop har skrivit i forumet.

Ursprungligen av caliwator:

Jag trodde att apple store hade alla modeller från releasedagen??
Jag hade tänkt åka långväga imorgonbitti för att få tag på en plus jet black. Gör jag det i onödan?

Troligtvis, iom att man de senaste åren gått över till förbeställning för att man ska slippa köa och efterfrågan är hög. Kan givetvis finnas någon modell kvar, men räkna med att Jet Black (Gagatsvart) är slutsåld - det tycks vara den mest eftertraktade modellen.

Ursprungligen av ne100:

Har nu skaffat en EdgeRouter X, då vi fått 1 Gbit/s uppkoppling, AirPort Extreme (kör bara wifi nu) käka för mycket bandbredd, levererade ca 300 Mbits/s (ethernet) mot 700-750 Mbit/s direkt från ethernetuttaget i fiberswitchen.

Vi har OSX Server med Kalender som funkade fint med AirPort Extreme men nu efter lite meckande har jag fått nästan allt att funka och fin fart i grejorna, men port-forward, kopierat inställningarna i Airportens port kopplings del, men får det inte att funka.

Har en del erfarenhet av Ubiquitys grejer, men är inte helt med på vad som inte funkar, är det port forwarding du inte lyckas göra på EdgeRoutern? Vilka portar rör det sig om?

Ubiquity har ett mycket bra forum som jag kan rekommendera: https://community.ubnt.com

Ursprungligen av Mackan1984:

Och jag vet att perioden startade i början på 90-talet då Steve Jobs gick ut med Ett antal hånande kommentarer i diverse medier.
"Unfortunately, people are not rebelling against Microsoft. They don’t know any better."
"Microsoft has no taste" osv...
Sen om jag inte minns fel så var inte Apple eller jobs på topp riktigt då ?

Steve lämnade visserligen Apple -85 och drev Next under 90-talet, så evt. kommentarer då kan inte riktigt tillskrivas Apple PR, Men nej, Microsoft hade ingen vidare smak, varken då eller nu om du frågar mig

Ursprungligen av oldpeer:

Ungefär lika löjlig jämförelse från din sida nu.

Det tycker jag absolut inte, jag tycker snarare att det var en rätt bra jämförelse.
Man skulle kunna dra ytterligare paralleller till exempelvis introduktionen av det grafiska gränssnittet, som då rörde runt rejält i grytan bland alla användare som dittills varit vana vid att arbeta i textbaserade OS, för att inte tala om den medföljande musen. Men dessa kontroverser i teknikhistorien är lätta att förbise, vilket är synd med tanke på hur viktiga de varit för utvecklingen av de redskap vi använder i dag.

Det vi ser just nu är en förgrening i datorevolutionen. Å ena sidan har vi enheter som utvecklas åt ett nytt håll med större skillnader gentemot de senaste decenniernas persondatorer, som å andra sidan fortfarande har en plats och fyller en funktion - även om man kan argumentera att, för persondatorer, behovet för ökad beräkningskraft inte är vad merparten av användarna egentligen har nytta utav eller värdesätter.

Jag tänker att det kan liknas vid utvecklingen inom dator- och TV-spelsvärlden, där en förgrening skedde i samband med smartphonens intåg varpå utvecklingen och försäljningen av enklare spel för kortare spelsessioner återigen tog fart, samtidigt som spelen för konsoler och speldatorer fortsätter att utvecklas och bli mer avancerade. De är alla spel- och spelplattformar som fyller olika syften och som attraherar olika typer av spelare.

Vi som användare kan ju bara glädjas åt att utbudet inom båda produktkategorier är större än någonsin, och därmed även chansen att hitta något som passar oss.

Senast redigerat 2016-08-18 08:52
Ursprungligen av oldpeer:

Ja, det finns väl en handfull alternativ om man envisas med att bara köra Apples produktsortiment. Hurra.

iPad Pro må vara lättkonfigurerad, och den är ett bra val. Det jag säger är att det blir löjligt när Apple jämför med en dator. Den är helt enkelt så avskalad genom iOS så att den inte kan kallas för annat än en surfplatta.

Ungefär lika löjligt som när persondatorer introducerades menar du? Små futtiga datorer som inte ens fyller ett rum borde inte få kallas annat än leksaker

Och nej, givetvis menade jag alla existerande alternativ.

Ursprungligen av oldpeer:

Så, det var bättre när Apple försökte slå sig genom Microsofts dominans genom att göra detsamma? Glöm inte att i de flesta konsumenters ögon så var ju faktiskt Windows (PC) en fungerande och då också relativt framgångsrik produkt.

Ja, varför väljer man en Microsoftprodukt idag om man inte är låst till Windows? Det finns nog flera skäl. För min del så är det tyngsta och viktigaste frihet att välja min konfiguration. Hos Apple är jag låst till ett fåtal konfigurationer, och den lilla valfrihet man har kostar allt mer och ger allt mindre värde för pengarna. Lycka till att knåpa ihop en Mac Pro som är lika kraftfullt som min nyaste PC. Ett annat skäl är nog att Windows patchas oftare och Microsoft är något mer öppna om vad de faktiskt åtgärdar. Med Apple vet vi inte ens när nästa patch beräknas komma. Fler skäl? Ptja.. jag kan göra en herrans massa inställningar utan att behöva öppna en terminal och behöva lära mig en satans massa terminalkod. OpenGL är bättre uppdaterat om man vill lira någon speltitel. User interface (UI) känns betydligt mer responsivt än macOS (även om jag föredrar utseendet i macOS före Windows 10). Det finns en filhanterare som är värd sitt namn. Det är inte ett slött skitpissigt filsystem i grunden. Bättre nätverksöverföring om man nu tycker om att sitta och flytta filer mellan server och klient.

Jag kanske inte behöver fortsätta rada upp argumenten.

Det fanns en tid då jag nästan gick över lik för att försvara Apple, men på senare tid så har de helt enkelt börjat tappa stilen. Och att försöka framställa iPad Pro som en ersättare till en riktig dator blir bara löjligt. Vad försöker de uppnå?

Apple måste skärpa sig och vässa produktsortimentet för att fortsätta vara attraktiva. Kanske är det så att man behöver inse att det behövs ett macOS för iPad. Att de måste ta fram en kraftfull Mac, både för konsumenter och för producenter. Och inte minst sluta ta ut ockerpriser för att ändra i konfigurationer och få t.ex mer internminne eller en större SSD. De har helt enkelt inte en lika stor "underdog"-situation längre och måste lära sig att inse att marknaden har förändrats. Bara att titta på Surface Pro 4, HP Spectre Ultrabook och Windows 10 för att fatta att konkurrenterna har börjat komma tillbaka in i matchen..

Vilken tur då att folk är olika, att vi värdesätter olika saker och att det finns så många alternativ att välja på

Själv tar jag tex en lättkonfigurerad iPad Pro varje dag framför en traditionell dator.

Ursprungligen av Hojen:

Ja det är väl mitt Apple id. Min gamla mail står som admin på datorn. Jag använder det mailprogrsmmet som ligger på datorn. Hur ändrar jag min admin mail till min andra/nya mail?

Det finns egentligen ingen admin-mail i OS X, däremot så kan du ju ha använt ditt Apple ID (vars användarnamn utgörs av en mailadress, kanske den du nämner) när du laddat ned appar o.dyl. inklusive uppdateringar till OS X, eller när du aktiverat iCloud, som också kan använda ditt Apple ID för inloggning.

Men, en annan möjlighet är ju att du använt din mailadress som antingen namn på ditt admin-konto, eller för inloggning. Det kan du i så fall ändra genom att gå till Systeminställningar > Användare och Grupper och där högerklicka/sekundärklicka på din användare i vänsterkolumnen och väljaAvancerade inställningar. I fönstret som där öppnas kan du ändra ditt namn och det Apple ID du evt valt för alternativ inloggning. En varning bara, ändra inte det sk. Kontonamnet, det kommer leda till problem.

Ursprungligen av keptang:

Då hade det inte varit användbart på ett annat filsystem än HFS+ överhuvudtaget, säger sig självt.

@Tommy66, har du en säkerhetskopia så borde det lösa problemet om den inte gjort en säkerhetskopia på ett korrupt bibliotek.

Det hänger ju tyvärr på NAS:en och den mjukvara som står för felkorrigeringen på den, det är därför det inte är att rekommendera utan vidare. Uppenbarligen kan det fungera, men det kan också öka risken för problem av det här slaget, det är bara att Googla på problemet då det förekommit i många år.

Ursprungligen av keptang:

Problemet är att iPhoto/Bilder-arkivet bara är en stor fil (container), det blir lätt korrupt pga sin storlek och hur det är uppbyggt. Inte mycket "hiccups" behövs för att det ska bli korrupt, Bilder kraschar, långsam hårddisk/skrivning t.ex.

Inte pga vilket filsystem det ligger på.

Nej, biblioteket är inte en enda stor fil, det är det som är vitsen med biblioteket Precis som med en app är det i princip en mapp med filer i som hänger ihop på olika sätt och är beroende av varandra. Och vitsen med journalföring i HFS+ är att förhindra att data blir korrupt, vilket är huvudanledningen till att man bör använda det för stora bibliotek, eftersom risken för att sammanhängande data ska bli korrupt ökar i takt med dess storlek.

Time Machine använder hårda länkar för att minska den faktiska datamängden och gör att datan kan finnas flera ställen samtidigt (mapparna för resp. backup), så det är en annan slags lösning.

Ursprungligen av The Cat:

Precis detta problem fick jag nyss. Mycket märkligt.

Hade även du ditt bibliotek på en NAS-disk? Att köra sitt bibliotek från en skiva i ett annat format än HFS+ (Mac OS Extended journalförd) kan leda till problem i längden.

Senast redigerat 2016-07-05 22:56

Radera inte apparna utan ha tålamod och se till att du är ansluten till Wi-Fi. Det kan ju vara en hel del annat som ska återskapas (bilder t.ex.).

Skulle de mot förmodan inte börja dyka upp så slå en signal till Apple Support. Är det en ny iPhone har du 90 dagars fri support, utnyttja det! 0771-199 519 når du dem på.

Ursprungligen av TheHannes:

Hej,
Jag har länge haft problem med att iPhones slår ut routern så fort man kopplar upp den. Då får man starta om routern och stäng av wi-fi på iPhone för att det ska fungera igen. Det händer i princip så fort man kopplar upp telefonen not routern. Detta har även hänt när jag kopplat upp mot mina föräldrars router.

Detsamma har på senaste börjat hända när jag kopplar upp min iPad. iPaden har annars funkar felfritt förutom någon gång få det börjat trassla men det sedan löste sig vid uppdatering. Nu händer dock hela tiden samma sak som med min iPhone när jag kopplar upp iPaden.

Någon som vet vad detta beror på och hur det kan lösas? Är min router för dålig? Är det mitt internet eller mina Apple-produkter?

Vad är det för router?
Är mjukvaran i den (oftast kallad Firmware) uppdaterad?

Ursprungligen av pmarriott:

Påslaget kan vara långt högre än 100%. Om jag köper för 1:- och säljer för 10:- är påslaget 900%. Täckningsgraden (marginalen) blir dock 90%.

Tror poängen gick fram, men tack för rättningen.

Ursprungligen av D_Odell:

Det låter så ja. Så antingen är de lite giriga när de blivit så stora eller så är 30% lite mycket. Vad vet jag..

Fördelningen har alltid varit 30/70, men nyligen aviserades införandet av en prenumerationsmodell i App Store, som innebär att prenumeranter som köpt sin prenumeration genom App Store (sk. in-app köp) ger fördelningen 15/85 efter att användaren prenumererat i ett år, eller direkt om användaren redan är prenumerant.

Huruvida 30% är mycket eller ej är ju relativt, man kan ju jämföra med påslaget på inpriset på produkter som man köper i fysiska butiker, som kan ligga mellan allt på 0% och 100%.