Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
g0tr00t

g0tr00t

Medlem
  • Plats Gnarp
  • Registrerad 2012-01-17
  • Senast aktiv 2012-12-25
  • Antal inlägg 169

Foruminlägg

De senaste inläggen g0tr00t har skrivit i forumet.

Börjar bli smått förbannad på detta nu...

Då jag slänger igång musiken så möts ibland av bara ett dj*vla oljud i lurarna med att låtarna hackar, spelas upp oerhört segt samt att telefonen blir kokhet för stunden.

Har hänt såhär då jag även hade en iPhone 4, men nu har jag en iPhone 4S som jag precis fått utbytt på garantin. Har även andra problem med telefon som att vissa samtal går direkt till mitt mobilsvar samt att samtalen bryts och de jag pratar med hör mig galant men de jag hör hackar och klipps bort (stuttering).

Dags att häva köpet då telefonen ändå är fabriksrenoverad och strax över 1 vecka gammal? Eller vad fasen ska jag göra...

Börjar bli smått galen på att kopierar jag mindre än 5 bilder / filer så kan jag välja behåll båda, men är det över 5 filer så får jag bara välja hoppa över, stopp eller ersätt.

Finns det någon tweak på detta, så att jag Alltid kan välja behåll båda filerna. Detta händer då man för över bilder från iPhone och de har likadant namn, men bilderna är olika. Lite jobbigt att bara hålla på och flytta 4-5 filer åt gången... =/

Citatet kommer från Lantmäteriet: Om webbplatsen - DjVu - installation och problemlösning | Lantmäteriet

Får se hur jag ska lösa det hela.

Citat:

DjVu fungerar med Mac, om du använder operativsystemet Mac OS X-versionen upp till 10.6.4 (Snow Leopard) och webbläsaren Safari 5.0. Har du en nyare version av Mac OS än denna och Safari 5.1, fungerar inte Caminovas plug in för DjVu.

Så då är ju frågan, någon som fått något DjVu-plugin att fungera i Lion med Safari 5.1.4 och / eller Firefox 11.0?
Som företagare och jordbruksägare så är jag i behov av att DjVu fungerar för mig. Och jag orkar inte fixa med en massa virtuella Windowsmaskiner.

Importerar mina bilder från iPhonen via iPhoto... Men ibland så märker jag hur datumet då bilden togs försvinner och byts ut.

För oss som håller på och renoverar en stor bondgård med tillhörande ekonomibyggnader är detta viktigt då vi på så sätt kan hålla koll vart vi var vid vilket datum. Så frågan är, hur ska vi kunna importera bilderna och samtidigt bibehålla datumet då de togs!?

Så det där med 8 GB max är bara något de skrivit då? Eftersom vissa här kan köra med 16 GB...

Ursprungligen av Csoft:

Har precis samma uppfattning, verksamt.se är verkligen kanon!

Verksamt.se är bra saker, speciellt då man vet vad som körs i grunden av hemsidan och hur det hela är uppbyggt. ;D Då jag jobbade i Sundsvall så vart jag utlånad till Bolagsverket och fick en inblick i hur det ser ut. *hehe*

Ursprungligen av bolen:

Skönt att det löste sig.. som Drakfot skriver så ska du använda FileVault för att kryptera din disk där Mac OS X ligger. Detta gör du efter installationen är klar.

Håller på för fullt med detta nu...

Kanske skulle vara klister på någon av dessa då? Så vi slipper fler trådar som dessa...

Vad ska du ha på din hemsida då? Bara vanlig blogg, eller något mer avancerat så som galleri för bilder, filmer, musik?

Först så måste du välja vart du vill ha hemsidan din. Ska du använda dig av gratistjänster där du knappt får göra något med bloggen din, ändra utseende osv. Eller ska du köpa ett webbhotell (INTE One.com) där du ska hosta din blogg?

Ta och registrera dig på themeforest.net och gå leta upp ett tema som du gillar för Wordpress. Då du där får support om du råkar ut för nå problem, vilket du inte kan få med gratismallar.

Hjälper dig gärna med dina frågor rörande Wordpress.

Haha Jag skrev via min iPhone, därav fisk och inte disken... Vi vet ju alla hur bra iPhone är på att stava vissa ord.

Men nu åter till mitt problem:

Det löste sig efter många svordomar och ett samtal med två personer hos Apple Care. Fick återställa datorn via Internet, då skivan vägrade fixa detta. Och jag ifrågasatte då varför valet finns att kunna kryptera hårddisken då man ska installera om sin Mac...

Tog och skulle installera om datorn nyss, väljer då encrypted i listan i disc utility. Installerar sen om datorn och då allt är klart då möts jag bara av ett stopptecken!!

Vad fasen, ska man inte kunna kryptera disken och det ska fungera eller? Väljer jag sen att starta om installationen får jag bara att jag ska försöka installera om datorn.

Edit: Nu i disc utility så är disken gråad och går inte att komma åt den...

Senast redigerat 2012-03-25 10:26

Inte direkt i telefonen, men däremot med Jubler så kan du göra detta på din Mac...

Då jag äger en TomTom som jag ville uppdatera för ett tag sedan, så surfade jag in på deras hemsida och drog hem deras MyTomTom vilket sen visade sig vara helt fel. Nu har jag detta igång uppe vid klockan, men jag kan inte stänga av det varken via programmet eller via force quit då den inte finns i listan där...

Så någon som kan guida mig hur jag lättast avlägsnar detta program utan att ominstallera datorn?

Senast redigerat 2012-03-22 08:32

Ibland kan man bara älska Tradera, detta då jag ropade in denna svit som kostar långt över tusen kronor för endast ynka 400 + frakt.

Nu till min fråga då det rör sig Microsoft´s produkter... Har aktiverat denna nu två gånger, då jag blivit tvungen att ominstallera min dator. Då jag får använda den på 1 användare men på två macar, så har jag nu kommit upp till den nivå som är enligt avtalet. Hur gör jag om jag måste installera om igen? Ringa och gulla med Microsofts support om den klagar då jag aktiverar eller.

Senast redigerat 2012-03-22 08:35