Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Råsta

Råsta

Medlem
  • Namn Erik
  • Registrerad 2015-05-16
  • Senast aktiv 2017-02-22
  • Antal inlägg 55

Foruminlägg

De senaste inläggen Råsta har skrivit i forumet.

Hej någon som vet vad detta är för program ligger under program i finder på yosemite 10.10.5. Den heter miniUl och det står exec i ikonen. Känner inte till detta men är lite av en nybörjare på mac, står under info att den är skapad 2014 då jag inte ens hade macen. Men det är ju möjligt att jag har fått den någon annanstans ifrån.

Ganska intressant recension då jag själv undrat just över en mer subjektiv upplevelse av Macbook. Det roliga är ju att din recension till viss del skiljer sig från andra som stör sig just på det som du tycker är ganska bra (tangentbordet och en port). En sak som jag gärna hade haft hade varit en minneskortläsare men den hade ju också tagit plats (jag antar att det går att koppla en till usb-porten men det är ofta bökigt att ha en pryl till och dyrare såklart). Själv tycker jag inte om designen när man går från tjockare baktill till smalare hölje framtill utan gillar mer macbook pro än airs och macbookens finish.

Ursprungligen av Json_81:

Länka en sån tjänst.
Det börjar komma några tv-kanaler som gör som HBO, men enbart i USA.

Problemet är tiden det tar innan nytt material släpps från att det sänts i USA.
Om det kommer alls.
Netflix USA har mängder med mer serier och filmer än vad som finns tillgängligt här och utöver vad de producerar själva så är det minst 1-2 år efter.

Precis som jag skrev tidigare, film och tv-branschen behöver anpassa sig till vad kunderna vill ha, precis som spel och musik-branschen redan gjort och piratkopiering har minskat rejält.

Jo det där tycker jag också är ett problem. Det har säkert med rättigheter och marknadsstorlek att göra. När det gäller HBO så är nordic ett samarbete mellan HBO och Peter Eklund. De är riktigt bra på serier men har ju inte mycket till utbud på film där HBO Go också är bra. Netflix har samma problem och har som mest kanske lite mer skandinavisk film än sin amerikanska storebror. Viaplay är de som har mest utbud av nya filmer men det är ändå magert och det är svaga på nästan alla andra områden.

Här kan jag tycka att något som spotify vore önskvärt (det behövs absolut inte vara reklamfinansierat och kan vara dyrare än vad spotify premium kostar). Jag har inga problem att vänta till efter biofilmerna har gått, tom en period för dvd försäljning är okej. Men efter det skulle det vara tillgängligt. Sen behöver det inte ens täcka så mycket av marknaden som spotify gör, men betydligt mer än vad tjänsterna gör nu. Huvudsaken skulle i varje fall vara att de skulle vara liknande på alla marknader.

Dock tycker jag ingenting av det här försvarar Swefilm eller liknande tjänster.

Airplay fungerar bra. Men det hade varit trevligare att ha en app för HBO Nordic i apple tv (apple tv har egna appar men kan också ta emot trådlös via airplay från iOS enheter). Jag har frågat om en sådan app är på väg, men de är nog tyvärr inte igång med någon app nu.

Ursprungligen av larsp777:

Så HBO Nordic finns som app som man kan strömma till Apple TV?

Har själv appar på vår Philps-TV men tycker det fungerar dåligt. Väldigt hackigt. Beror möjligen på inställningar eller vårt bredband.

Om du menar Viapaly via Playstation så fungerar det klockrent tycker jag. Inget lagg och kanonbild. Samma med Netflix.

Vi har dessutom köpt fjärrkontroll till Playstation så det är i stort sett som en digitalbox. Min sambo brukar inte gilla när det blir för krångligt men med Playstation är de som att se på vanlig TV.

nej lite felformulering av mig man använder airplay från iOS enheten. hbo nordic har full airplay vilket innebär att du kan använda skärmen på din iOS enhet till annat samtidigt som den kommunicerar med Apple TV.

Apple TV är bra på många sätt och väl värt vad det kostar att köpa en enhet. Netflix, SVT, TV4, Viaplay, Youtube, Ted osv är några sevärda appar som finns i dagsläget till enheten. Till tex HBO Nordic så streamar du från en apple enhet (telefonen eller plattan) till Apple TV. Du kan också använda hemmadelning med ditt apple id.
För mig har det inte funnits många nackdelar. Men jag tycker inte om fjärrkontrollen då den är svag och liknar kontroller för trådlösa högtalare som har nästan ingen styrka alls. Även om säkert många gillar att den är liten tycker jag den är lätt att tillfälligt tappa bort den.

Plan B menar att han kör genom Samsungs smart tv (appar). Förresten hur är viaplay där jämfört med Apple TV:n jag kan tänka mig att den är bättre då just denna app i Apple TV har en hel del barnsjukdomar.

Tack. Ja jag antar att alltför mycket möbler och prylar på golvet kan göra det krångligt i livet för en robotdammsugare. Ryamattor utgör inga problem för mig då vi alltid kör mattlöst.

Ursprungligen av Demiurgen:

Det är den jag har. Funkar perfekt - jag är chockad över hur bra den funkar...men med det priset bör man kanske inte förevänta sig annat. Troligtvis världens bästa robotdammsugare. Tycker man att den bullrar för mycket kan man köpa den andra borsten och klicka i.

Ah det låter ju bra. Hur "intelligent" tycker du den är gällande förståelsen av rummet och hitta tillbaka till laddaren etc.

Jag tror i och för sig att det finns en del som gärna skulle skaffa en Nokia om det var en bra smartphone, lite också just för att det är en Nokia. Fast det kommer ju att vara en mycket liten aktör jämfört med stordagarna.

Ursprungligen av Heden:

Kommer med en uppdatering angående mitt problem, har nu löst det med en trekantsprofil som jag hyvlat till.

Imponerad av Neaton, tycker dock den är lite klumpig och kör in i mer saker än vad jag trodde den skulle göra. Samt när den kör runt ett hörn kör den ibland så nära att den lilla springan mellan bumpern och bakre kroppen "hakar i". Någon mer som märkt av dessa problem?

Skulle vara intressant att höra vad du tycker om den nu Heden. Jag är också i köptankar men är lite tveksam över att köpa något som ändå är såpass dyrt och kanske blir mest liggande om den inte tillräckligt bra. Neato har ju en ny variant som kanske är intressant på Claes Ohlsson http://www.clasohlson.com/se/Robotdammsugare-...

Usch, men bra att du öppnat en tråd om om det @ehaag. Moderbolaget är Svea-ekonomi som är ett relativt stort företag och sysslar med inkasso bland annat.

Senast redigerat 2015-07-13 13:50

Frågade HBO om säsong två (halt and catch fire) och de skall tydligen sända den. Däremot fick jag inget datum.

Knäppt. Jag blev förvånad över hur många som använde selfiepinnen i Venedig. En person krockade med mig för att han var så upptagen med sin pinne. Ser otroligt löjligt ut.

Hej, jag har två frågor om aptX som jag egentligen vet väldigt lite om. Det är en vad jag förstår en mjukvaruförbättring för blåtand och finns på tex nya android enheter.

Det finns vad jag förstår inte för IOS men är tillgängligt för nyare version av OSX. Är detta något som måste aktiveras i OSX Yosemite (jag har inte hittat sådana inställningar) eller är den aktiverad redan, eller behövs en app?

Har någon läst eller hört om apples planerar att implementera aptX på IOS? Troligtvis inte, finns det några vägar runt det?

Ursprungligen av Swift:

Halt and Catch Fire (HBO)
Handlar om PC'n i början 80-talet, ett riktigt bra drama!
http://www.imdb.com/title/tt2543312/?ref_=nv_...

Den är riktigt bra, fängslande. Jag tror jag ska se den igen någon gång. Säsong två har börjat tror jag, men HBO har inte fått in den än i varje fall (de sände första säsongen).