Fibber

Fibber

Medlem
  • Registrerad 2015-09-28
  • Senast aktiv 2018-06-16
  • Antal inlägg 27

Foruminlägg

De senaste inläggen Fibber har skrivit i forumet.

Ursprungligen av zinned:

Siri är ett dåligt exempel då det inte är något som differentierar OS:et utan det är ett enkelt beroende som avgörs av vad ditt Apple-ID hör hemma.

Och precis på samma sätt kan de hantera detta. Antingen genom att installera ett specifikt OS för en specifik marknad, eller mer troligt, villkora detta i en version av OS:et. Och om krypteringen kräver specifik hårdvara, så gör anpassar Apple som sagt redan sina telefoner efter marknader idag.

Ericsson gjorde detta redan på 90-talet som sagt, så det är en baggis att göra det idag också.

Ursprungligen av Demiurgen:

Jo, men Apple har aldrig gjort så och kommer aldrig att göra så - det är inte Apple helt enkelt..det går inte in i deras kropp att göra så (förutom att det säkert är durt och krångligt och jiddrigt och differentierar en massa...support...reoaration...policy...)

Nope, Apple gör det redan. Ta Siri-funktioner i Apple-TV t.ex. Det är inga som helst problem, och de har gjort det när det gäller andra funktioner också. Och de har som alla andra tillverkare speciella modeller av varje telefon där hårdvaran är anpassad efter t.ex LTE i olika länder. http://www.apple.com/iphone/LTE/

Senast redigerat 2016-03-14 19:46
Ursprungligen av Demiurgen:

Apple skulle kunna göra ohackbara lurar för världen utanför USA, men att Apple skulle börja ta fram olika iOS och ev. hårdvara för olika delar av klotet är otänkbart. Att Google skulle ta fram olika Android är också osannolikt.

Nej, det är inte ett dugg otänkbart. Många mobiltillverkare har redan idag olika hårdvara för olika marknader, och att ladda in ett specifikt OS för en viss marknad är en baggis. Det gjorde man redan på 90-talet på Ericsson.

Ursprungligen av Demiurgen:

Det är det enda som är likt i detta ärende. Allt det andra av betydelse - som jag inte orkar förklara - är vad som gör liknelsen irrelevant.

Nej, det är ju inte mer.

Ursprungligen av Demiurgen:

Den jämförelsen är inte relevant...och jag orkar inte förklara varför.

Ny kontakt. Utvecklad av Apple. Blev en standard.

Högst relevant, även om du inte tycker det

Ursprungligen av cdecl:

Mer vattentålig? Ja mindre vattentålig går nog inte att göra den.

Jodå, det gör det. De kunde ju lagt av direkt när man lade ner dem i vatten

Ursprungligen av Demiurgen:

OM det kommer en ny kontakt så blir det inte denna från Apple (som man inte kan sätta in åt vilket håll som helst!!!) utan det blir något man gemensamt tar fram via ISO. Om det kommer.

Tja, apple lyckades ju med FireWire, så varför inte den här.

Ursprungligen av Demiurgen:

Men...varför vill Apple göra en SÅ versatil och framåtseende kontakt - en Futurum Glorius Fenomenalis - som är baserad på minitele och måste sättas i Åt Rätt Håll?!

Den är inte futuristisk. VR-glasögon finns redan idag, och för att dessa ska funka så måste anslutningen klara att du t.ex vrider på huvudet och grafik och ljud ska hänga med.

Och det där med "rätt håll" är en överdriven sak för en kontakt som ser ut på det här sättet, det vet alla som använt XLR eller Neutrik-kontakter i en ljudstudio. Sådana här kontakter lär man sig snart "platta sidan mot tummen" t.ex, eller så vrider man den bara tills den passar precis som man gör med XLR idag.

Kontakter man stör sig på är kontakter som är platta på bägge sidor och som inte går att vrida på medan man ska passa in den, som typ USB.

Ursprungligen av Mesch:

Enda rimliga orsaken till denna kontakt är att göra telefonen ännu tunnare, något som är fullständigt meningslöst.

Hmm...nej, inte om du läser patentet. Det handlar om betydligt mer är bara en tunnare kontakt.

Ursprungligen av reboot81:

Bra tänkt - om man vill ha en "mindre" kontakt med möjlighet till fler kontaktytor. Men den har ett problem, den är knepig att få i ett"D"-format hål. Därför kommer den aldrig användas i produkter av företaget som förordar enkelhet och okomplicerad teknik.

De nämner denna sak i patentet också. Det skulle kunna gå att göra det ganska användarvänligt ändå. Det är ju inte som med USB som är hopplös att skilja "rätt" sida på eftersom bägge sidor är platta. Här kan man åtminstone lära sig "platta sidan mot tummen".

Ursprungligen av Sledde:

Varför skulle det inte gå att fixa trådlöst? Möjligt att blåtand kanske inte har tillräcklig kapacitet idag, men om man tar en annan trådlös standard med hög överföringskapacitet och låg latancy så är väl inget av det du skrev något problem? Det är ju "bara" signaler. (Sen har jag inte läst patentet utan baserar det på ditt meddelande)

Och då måste man sätta in ytterligare en krets och antenn för det. För BT delen kommer säker sitta kvar flera år framåt. Och det dröjer ett bra tag innan någon trådlös standard kommer ifatt optisk överföring i kapacitet och snabbhet.

Vitsen att använda ett uttag som redan har sin plats i sådana här apparater idag, men istället utöka funktionaliteten är ett ganska smart drag.

Ursprungligen av Redaktionen:

För att möjliggöra ännu tunnare enheter har Apple tagit patent på en ny hörlurskontakt som är ungefär hälften så tjock som tidigare.

Läs hela artikeln här

Nu är ju den här kontakten betydligt mer än det som framgår av artikeln. Rekommenderar er att läsa själva patentet.

Förutom att kontakten är böjbar som artikeln nämner (alltså själva pinnen med kontakterna är böjbar) så kan kontakten även delas upp radiellt (om man tittar från spetsen på kontakten längs med den) vilket inte en vanlig minitele har stöd för.

Som patentet nämner innebär det här att kantakten kan ha från 2 till ca 30 kontaktytor för olika ändamål. Som t.ex positionering, orientering (tänk: sensorer i hörlurarna så att när du vrider på huvudet med VR-glasögon så hänger ljudbilden med. I ett spel t.ex.), minne, grafik och allt möjligt.

Kontakten klarar också både analoga och digitala signaler, samt optisk överföring. Allt beroende på vad man stoppar in i honan och hanen. Så det här är betydligt mer än bara en glorifierad, tillplattad och mindre minitele.

Tror inte allt det här kan fixas trådlöst.