Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Fredrik Ahlström
  • Registrerad 2002-07-30
  • Senast aktiv 2018-07-11
  • Antal inlägg 50

Foruminlägg

De senaste inläggen Fredrik Ahlström har skrivit i forumet.

Tackar, det funkade efter lite pill.

Men visst känns det som en begränsning i programmet att behöva konvertera en "osammanfogade linjer" till en form, för att sedan "städa bort" ena halvan av formen för att sedan ha kvar enbart linjen?

Jag har ett kurvdiagram där själva kurvan består av en massa raka linjer som ligger intill varandra, men där ändpunkterna inte är sammanfogade.
Någon som vet om det finns en funktion för att markera hela kurvan med alla lösa linjer, och sen slå ihop punkterna så jag får en sammanhängande kurva?
Alternativet är att markera två "grannpunkter" och välja "join", men det är alltför tidskrävande.

Personligen tycker jag det kan bli ganska fint om man plåtar i 1600 i svag belysning och sen gör den svartvit. Men det är ju om det är den effekten man är ute efter. Annars är det inge roligt med brus.

Köpte nyligen en Nikon D40 och funderar på att komplettera med en blixt.
Har kollat runt på nätet men blir inte klok på om det finns några trådlösa blixtar som är kompatibla med D40:n. Någon som vet?

Ursprungligen av Rytterfalk:

Använd helt vanligt mattprintpapper. Jag använder just nu Scandinavianphotos egna sort. (påminner om epsons archive matte). Du kan testa dig fram - bara ytan inte är bland och plastig. Ta gärna ett som är fibrigt och så vitt som möjligt.

Fanns det inte en tanke med att ena sidan av pappret var matt (den som reflekterar blixten) och den andra var blank? I instruktionsvideon förstod jag det som att han använde den blanka sidan i de fall han slog blixten bakåt och ville få lite "glow" från den blanka sidan som reflekterar mot personen. Vad nu "glow" innebär...

Tack för en inspirerande och tydlig guide!

Min nya Nano 4GB envisas med att starta upp i huvudmenyn istället för det ställe i låten där jag pausade. Alltså, jag pausar en låt, låter Nanon ligga ett tag, trycker på play, och då visas applelogon och sen hamnar jag i huvudmenyn. Som om jag stängt av den.

Är jag bara okunning och missat någon inställning?

Sitter med en pms-färgruta i Indesign som jag inte vet var den används i mitt dokument. Är det någon som vet om det finns en funktion för att söka efter använda färgrutor?

Väljer jag markera oanvända rutor händer inget, så alltså används färgen någonstans, men det kan ju vara ett evighetsföretag att sitta och gå igenom alla objekt för att hitta färgen. Jag har gjort en sökning på text som använder den färgen utan att hitta något. Så det borde ju vara en platta eller en linje.

Enligt Indesigns hjälpfunktion kan man inte ta bort en färgruta som används av inmonterade bilder. Min ruta går att ta bort så det utesluter ju att den skulle användas i någon bild.

Jag håller på att jämföra olika exportinställningar i Final Cut Express 2.0 och konstaterar att bilder med grafik och text som jag importerat som jpg eller psd filer blir taggiga i den färdiga filmen om jag använder DV PAL som exportalternativ.

Om jag däremot exporterar filmen som MPEG 4 blir grafiken skarp. Problemet är då att panoreringar och hastiga rörelser i filmen blir taggiga. Jag har även provat att bränna ner på DVD för att kontrollera i TVn och det är samma sak där.

Någon som har en aning om vad det kan bero på?

Har massa gamla video-8 filmer jag skulle vilja göra DVD-er av. Problemet är att kameran är trasig. Så jag vet inte riktigt hur jag ska smidigast ska komma åt materialet.

Finns något annat sätt att spela upp/titta på Sonys analoga video 8-band än genom Sonys analoga videokameror?

Håller på att jämföra typsnittsinformationen för olika typsnitt under "Fontinfo" i FontLab 4.6. Under rubriken "Metrics and Dimensions > Key dimensions" finns en rad som heter "Font BBox" med fyra olika värden (se bifogad fil). Är det någon som vet vad dessa värden representerar? Och var redigerar man dom?

I Acrobat 5 fanns den enligt mig fina funktionen att ett objekt man kopierade från en sida hamnade på exakt samma plats på den sida man klistrade in på. Detta saknar jag både i version 6 och 7. Där hamnar objektet istället i mitten som standard. Någon som vet ett sätt att göra detta på i dessa versioner eller måste jag hänga kvar i svunna tider?

Sitter med senaste versionen av iMovie och inser till mitt stora förtret att kapitelmarkörer inte flyttas med när ett klipp ändrar plats i tidslinjen.

Man kan tydligen inte heller markera en markör och flytta den om jag fattat det rätt. Detta är ju klart begränsande om man får för sig att klippa bort något eller som i mitt fall lägga på en slowmotion-effekt på ett klipp. Alla klipp förskjuts ju då, dock inte kapitelindelning som då har gjorts helt i onödan och det är bara att börja om.

Har jag missat något eller är det faktiskt så här det funkar?

Lyfter upp lite gammal skåpmat efter att sprungit på en något otippad "lösning".

Kortkommandona i Indesign har tydligen en koppling med möjligheten att spara lösenordet i Entourage. Om rutan "Save password" är förbockad så funkar allt normalt. Om den inte är det sätts kortkommandona i Indesign ur spel. Skumt. Men så funkar det hos mig.

Ja dra på trissor. Det funkar. Kunde man ju aldrig ana...

Sedan jag och mina kollegor installerat iTunes 5 har funktionen att ta del av varandras arkiv i vårt nätverk försvunnit. Trots att "Dela ut min musik" är valt hos samtliga händer inget när jag klickar på "Delad musik". Någon som har liknande problem?