Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Fredrik Ahlström
  • Registrerad 2002-07-30
  • Senast aktiv 2018-07-11
  • Antal inlägg 50

Foruminlägg

De senaste inläggen Fredrik Ahlström har skrivit i forumet.

Försöker installera Cacidi Systems plugin Batch 2.5 för konvertering av quark- och pagemakerdokument till Indesign CS men lyckas inget vidare.

När jag kör installationsprogrammet blir jag ombedd att leta upp Indesign CS mappen på datorn. Så långt allt väl. Sedan ska jag leta upp en mapp som heter "Docs Folder". När jag gör det stannar installationsprogrammet.

Om jag istället provar att kopiera den medföljande pluginfilen "BatchCS.pln" till Indesigns pluginmapp dyker pluginen upp i Indesigns arkivmeny, men när jag kör den får jag meddelandet "FSMakeFSSpec() failed."

Någon som stött på samma problem?

Senast redigerat 2005-06-30 07:46

Har också råkat ut för att vissa kortkommandon sätts ur spel i Indesign. Jag kör dock inte version CS utan ligger kvar på version 2.0.2. I mitt fall verkar det vara Entourage (version 11.0.0) som ställer till det. Allt fungerar nämligen normalt efter en omstart. Om jag sen öppnar ett dokument i Indesign fungerar allt normalt fram tills att jag startar Entourage. Då brakar det loss...

Kortkommandon (d.v.s hittills upptäckta) som sätts ur spel för mig är följande:

1. Kommando+mellanslag för att få fram förstoringsglaset
2. Mellanslag för att få fram handen.
3. Att tillfälligt växla från exempelvis textverktyget till markeringsverktyget när jag befinner mig i ett textblock genom att hålla nere kommando.

Citat:

Skrevs ursprungligen av Kalle W
Illustrator kan exportera som .dwg (jmf .ai) och .dxf (jmf .eps). Båda kan öppnas av Autocad, men .dxf är mer kompatibelt med andra cad-program.

Tyvärr stödjer inte dessa format konturlinje, så har du använt det blir det problem när du exporterar.

Vilken version av Illustrator krävs för att exportera till DXF? Jag försökte från Illustrator 7 men fick inte DXF som valmöjlighet.

Någon som vet något sätt att konvertera en logo i eps-format till lämpligt format för att öppna i ett CAD-program?

Ser inte Optima ut ungefär så där?

http://www.chank.com finns en hel del typsnitt. Många är gratis, men en del får man pröjsa för.

Tack för alla tips! Om någon har tröttnat på sitt Rogue Spear och vill sälja det, klicka här.

Vilka systemkrav har ett spel som Rogue Spear? Jag sitter på en iMac G3 400 Mhz med 384Mb minne. Räcker det?

Jag är helt färsk vad gäller spel på mac och är ute efter nåt i stil med Rainbowsix. Är det någon som har något att rekommendera?

Upptäckte att de mycket riktigt var borta. Men efter ominstallation ligger de i systemmapppen,men problemet kvarstår. Det skumma är att Distillern bearbetar filen färdigt och precis innan den är klar med att spara kraschar den.

Det är likadant med alla dokument. Har nu även gjort en ominstallation på ATM, men icke... Det är samma problem om jag skapar en ps-fil och droppar på Distillern. Oavsett vilket program som skapat ps-filen.

Har testat även att slänga prefs-filerna. Då fungerar distilleringen men typerna ersätts med courier eftersom distiller inte hittar ps-fonten. Så fort jag hjälper Distiller genom att tala om vart den ska hämta typerna kraschar den.

Mitt ATM (4.6.1) och Distiller (5.0) kommer inte överens. När jag ska ska skapa en pdf från ett pagemakerdokument där jag använder postscript-typsnitt aktiverade av ATM hittar inte Distiller typsnittet och ersätter det med Courier. När jag sedan i Distiller lägger till "sökvägar för teckensnitt" och hänvisar till platsen där jag har mina typer som jag aktiverar med ATM, kraschar Distiller. Har provat att installera om Distiller men det hjälper inte. När jag startar om datorn får jag följande meddelande:

Någon som har en susning?

Okej. Jag och mina kollegor ropar i kör: Tack Gode Gud för Mattias Jonsson och Applescript!