Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Fredrik Ahlström
  • Registrerad 2002-07-30
  • Senast aktiv 2018-07-11
  • Antal inlägg 50

Foruminlägg

De senaste inläggen Fredrik Ahlström har skrivit i forumet.

Tackar, tackar! Funkar finfint, även i MacOS9.

Är helt grön vad gäller Applescript och har en liten fråga bara: Måste man öppna upp skriptet i manusredigeraren och välja "spela upp" eller finns det nåt sätt att automatiskt köra det genom att dubbelklicka på skriptfilen?

Är det någon som vet om det är möjligt att skriva ut ett flersidigt dokument från Indesign till ensidiga postscript-filer?

Vi producerar en katalog på ca 400 sidor som vi ska leverera i pdf-format till vårt tryckeri. Eftersom de gör utskjutningen ska vi leverera ensidiga pdf:er och enligt dem krävs det att pdf :en är skapad från en ps-fil och inte en eps.

Det vore skönt att slippa skriva ut 400 sidor, sida för sida...

Har stött på detta problem ett antal gånger och det har alltid varit en bild som krånglat. Flera gånger har det varit en osynlig bild/grafik som ligger och spökar på eller utanför sidan och gör att man inte kan gå in i länkhanteraren. Kör "markera allt" på alla sidor och se om du hittar nån "osynlig" bild eller nåt skumt text/bildblock. Avlägsna och hoppas på det bästa...

Hur mycket minne rekommenderas egentligen för att köra Indesign 2.0 i Mac 0S9? Jag sitter på en G4 (400Mhz) med 512 i minne, Indesign är tilldelat 120 och det går bitvis ganska trögt att jobba.