Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
cubeuser

cubeuser

Medlem
  • Registrerad 2002-09-21
  • Senast aktiv 2004-01-10
  • Antal inlägg 264

Foruminlägg

De senaste inläggen cubeuser har skrivit i forumet.

Cube user kommer att sälla sig till skaran i eliten.
(om inte projekten tar för mycket tid...

Till alla eldsjälar som gör detta suveräna forum möjligt

God Jul & Gott Nytt År!

Önskar

Cubeuser

Citat:

citera:Skapades ursprungligen av: Martin Belak:
Egentligen ser jag inte vitset med att trycka artiklar och tester som varit publicerde på webben i en tidning. Alla kommer ju redan att ha läst dessa, innan tidningen ens hunnit gå i tryck. För att en tidning ska bli intressant måste den väl innehålla nytt material. Artiklarna blir inte roligare att läsa en andra gång bara för att de står på ett papper.

Vad tror du om mitt lilla inlägg martin? Detta kunde ta bort "inaktuell" stämpeln?? bara spånade på liksom..

Men jag håller med Nils om att konkurrens på ett eller annat sätt gynnar oss alla. Konkurrens är en av grundstenarna i en lyckad marknadsekonomi.

/M

Välkommet!
Man kan ju inte ha datorn med sig överallt hela tiden. En tidnig som får ligga på jobbet är ju den perfekta "sharing foldern ".. (indirekt påverkan)

Hoppas detta kan ta ett helt nytt grepp på vad en tidning kan innehålla. Våga ta ut svängarna!

Snyggt samlat tester, felsöknings metoder, tips &trix, nybörjar tips så väl som för den mer avancerade användaren.
En "mac Bibel" 4 gånger om året!
kombinera uppslagsverk och tidning med länk tips mm.
Skrytig mac marknads föring bör ju ingå som en stående punkt. "It works"
Livstil kolumn?Insändare mm.

Ser fram emot det första feta exemplaret.!

Lycka till!

Det ligger nog rätt i tiden med uppgraderingar av vid inköp pocker dyr hårdvara, nu ser man ett sätt att förlänga sin investerings livstid. Och ärligt talat vem behöver mycket mer än dual 1 Ghz för grafiskt arbete?
Möjligtvis om det kom ut en G4 Dual 3 Ghz skulle det bli en skillnad värd priset, är man nöjd och klarar sig, varför byta
Men en Dual 1 GHZ cube ... dräggel...dräggel ..

såg tester som visade 65% processor prestanda (låter fantastiskt mycket ju ..) bättre med 1 GHz i cuben... jag kan vänta de sekunderna

/Cube 500/1GB/GFMX2/80GB

En värdig Guru - Grattis Martin!

Citat:

citera:Skapades ursprungligen av: tby:
Hur vet du att det är disken som låter och inte fläkten, eller båda? Det enda som jag faktiskt är missnöjd med är ljudnivån, den borde var lika tyst som en iBook om man bara sitter och läser ett långt dokument.

mvh

Sluta sitta i bastun när du läser dokument ...

Citat:

citera:Skapades ursprungligen av: juno:
Anledning till att det inte kom snabbare processorer är ju självklar. Apples vanliga spel med konsumenterna. De vill ju att folk ska köpa en powermac istället med en skärm till. Därför kan inte imacen ha snabbare processor än en powermac även om det finns folk som vill ha det. Sen hade ju alla powermac älskare börjat tjura och klaga om en "konsumentdator" skulle ha snabbare processor. Aldrig blir vi nöjda

Helst hade jag velat ha möjligheten att plocka bort superdriven när man beställer och lägga till en större HDD. Har ingen videokamera och kommer inte skaffa det de närmaste 10 åren så jag har ingen användning av en superdrive.

Saknar nya firewire i dessa maskiner också.. troligen ett sätt att skilja på "proffs" och "konsument maskiner.

/Johan

Kan det vara så att du inte är en tänkt köpare av Imac ?
(digitala hubben du vet...)

Citat:

quote:Skapades ursprungligen av: Lempa:
Och så här ser min ut:
Screen.jpg

Snyggt och stilrent

Citat:

quote:Skapades ursprungligen av: Xtra:
Snälla länka era bilder...

Mitt skrivbord

Skulle du skicka mig till POP UP helvetet kunde du ju åtminsone skickat med färdkost! please no more popup links...

Citat:

quote:Skapades ursprungligen av: Philip:
Installerat drivers för Epson Stylus 740. Men utskriftskontroll hittar den inte... finns inte att välja...
nån som har nån idé? kör nya PB667 med 10.2.1.

Kör du den via hub? GIMP print (stor samling med skrivar drivrutiner som portats till mac från Linux sidan) kanske kan hjälpa dig?

Citat:

quote:Skapades ursprungligen av: el gringo:
Har installerat 10.2 och datorn "frös" som på den gamla tiden!? Installerade 10.2.1 och nu har detta inte hänt - men datorn har blivit mycket fundersam...för det första så är den helskum i systemet - jag får "väntsnurra" ideligen och ibland fastnar den i det läget - precis som om datorn arbetar...detta kan uppstå när jag går ifrån - säg explorer till iTunes :-/ sedan är iMovie märkbart långsammare än tidigare - det kan ta 1 sek från det att ett objekt i timelinen blir markerad från det att jag klickar på den!? trist! en annan sak - har tre hårddiskar - dessa går ner i vila hela tiden - och när jag körde ifrån OS9 - musikpartition - så hittatde inte det os´et ena hårddisken!? den gick inte och mount´a heller - utan bara initialiesare - tröttsamt. och vissst fan är os9 kvickare fortfarande. kör på dual 533a med 512 MB ram.

Vågar man fråga om du gjort en formatering och clean install på systemet?jag hade liknande fenomen seghet mm, men med ren formatering och installation av 10.2 och sedan update10.2.1 så är det märkbart mer drag i maskinen, (G4 500 Cube 768 MB RAM) ganska nöjd faktiskt

Det finns mycket om detta på Macfixit så detta är ingen isolerad händelse och den är av allt att dömma kopplad till 10.2, jag uppdaterade till 10.2.1 och då försvann trögheten i uppvaknandet, men de kom tilbaka efter ett par dagar igen (säg den lycka som varar). Detta är inte ett maskin specifikt problem såvida inte TI och Cube har liknande komponenter. Jag har en cube och upplever det långsamma uppvaknandet också.
Vi bör få svar av apple på det här annars har mitt förtroende för apple försvunnit för evigt. Nu får det vara slut på sådana här "löjliga" buggar. det här får inte förekommai ett "state of the art" system. Dåligt Apple!
Kommer det inte en uppdatering som fixar det här ASAP så är det skandal! Ska vi göra uppror?

Citat:

quote:Skapades ursprungligen av: Johan S:
Ah. Jag Har sett samma sak i en del andra program. En ftpd till linux tex. Att det bara är de första 8 bokstäverna som räknas. resten spelar ingen roll.

Rätt billigt, de måste Apple ta att fixa snarast.

En annan fettig bugg i OSXS var att man kunde logga in som admin med både Admins lösen + qtstreaming lösenordet. illa illa

Ja så var det med "världens bästa operativsystem". Microsoft kör numera i alla fall med öppna kort.
" windows är inte byggt med säkerhet som första prioritet".. tack för svaret Johan S!