Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Plisken

Plisken

Medlem
  • Registrerad 2002-12-09
  • Senast aktiv 2011-01-24
  • Antal inlägg 85

Foruminlägg

De senaste inläggen Plisken har skrivit i forumet.

Vi kan ju hoppas. Leveras 2.0orna som de ska???

Så då har den kommit. Ibook 1GHz med en extra 512:a RAM och Panther.

Allt ser faktisk otroligt bra ut. Gillar exposé. Det enda på önskelistan hade varit en ytterligare tum på skärmen och lite bättre upplösning, men det hade kostat många sköna tusenlappar till...

Citat:

Skrevs ursprungligen av Marcus Holmer
En maxad 14" iBook kostar 1499 dollars + skatt i USA. Omräknat med dagens kurs skulle det bli 11512, 32 SEK.
Samma burk kostar i Sverige 12796 SEK + Görans Perssons lön (moms).

Våffö gö de på dette vise?

Ett påslag runt 10-15 procent gör inte mig särskilt upprörd, som dollarn åker upp och ned nu så är det klart att Apple måste valutasäkra.
Men - rätta mig om jag har fel - jag har intrycket att skillnaden var större förr om åren, runt 20-25 %.

Helt klart har det gått åt rätt riktning.
Apples produktflotta står sig prismässigt mycket bättre i konkurrensen än för ett par år sedan.

Beror inte detta på en åsidosatt konkurrenssituation? Det finns ju bara en leverantör. Med en fallande dollar så blir vinstmarginalen högre och folk köper ändå som de brukar. Som marknadschef på Applesverige skulle jag också dra mig för att sänka priserna.

Någon som tror att priserna ligger still om dollar skjuter i höjden?

Citat:

Skrevs ursprungligen av matteth
Alla återförsäljare verkar inte ha denna information, eller så sprider de dimridåer...

Jag har en beställning liggande hos Inwarehouse. Först skulle den komma den 22/10, sedan 27, sedan 29, sedan "i morgon" ... Senaste budet är 11/11. Dimridåer, okunskap, chansningar - eller kommer de att få leveranser tidigare än t.ex. Macoteket? (Som just nu uppger 57 dagars leveranstid ...)
/Mats

Jag känner igen det du beskriver. Jag har just avbokat min PB efter 6 veckors väntan. Möjligen hade en mer aktiv information från min återförsäljare ändrat detta.
Men egentligen så förstår jag att ÅF:arna sitter i en usel sits. När inte Apple talar klarspråk så får alla gissa.
Har nu beställt en 14" ibook, så får vi se hur lång tid det tar...

Citat:

Skrevs ursprungligen av Micke W
Nu får ni ge er. Vi har ca. 15 iMacs från 99 och framåt. Alla går och alla har gått utan problem. Generellt håller Apples produkter en mycket högre kvalitet än motsvarande Wintelmaskiner. Vi har drygt 300 Macar så det är betydligt enklare att se kvaliten än om man äger en maskin åt gången. Klart att det känns j..ligt om man köpt en maskin för många pengar och något är fel. Det är lätt att kanalisera sin ilska och frustration på allt och alla inom Apple.
Jag konfigurerade en hop Dell maskiner härom dagen och det blev väldigt tydligt då min PB 17" stod bredvid en Dell bärbar. Snacka om plastburk.
Det kommer aldrig att bli hundraprocentigt i en produktion. Vi kommer antagligen alltid få leva med att nåt kan gå fel och att det kanske drabbar oss. Det viktiga är hur dessa eventuella problem löses. Här kan säkert Apple förbättra sig en hel del.

Jag håller med dig. Mina erfarenheter är mycket goda, men det faktum att denna tråden bygger på att Apple drar tillbaka en hel produktionslinje pga kvalitetsproblem väcker onekligen en del frågor.

Är detta ett rykte? eller varför har Apple själva inte gått ut med någon information?
Om tillbakadragningen stämmer så kan man inte tolka den som något annat sätt än att kvalitetskontrollen brustit. Det kan säkert hända de bästa och det är bra att Apple agerar, men var är informationen till oss som beställt en dator?
Personligen är jag villig att betala för kvalitet, men det behövs ju bara en misslyckad produkt för att den inställningen ska ska få sig en törn i kanten.

Citat:

Skrevs ursprungligen av Niklas Hjelm Smith
Nja, jag tycker det inte är så rätt. Kolla på original iMacen, skitprodukt gjord av skitmaterial. Revolutionerande, visst. Snygg, visst! Men bra kvalité? Nej. Apple hade verkligen dragit ner kostnaderna på den så mycket som möjligt. Det har dom dock inte gjort på senare tid, med Titanium och skottsäker plast i deras datorer.

Jo, men nu hade jag ju inte tänkt att skjuta prick på min dator.
Alla macs som jag haft sedan 1992 har fungerat som klockor, men nu har känslan infunnit sig att det gäller att ha tur också.

Citat:

Skrevs ursprungligen av miri

Det är ju Apple kvalitet vi talar om, eller?

Ja, det är ju det som är frågan.
Jag tycker att det varit alltför tydlig senaste tiden att Apple släpper produkter för tidigt och utan den kvalitetskontroll som jag är van vid.

Citat:

Skrevs ursprungligen av Björnström
[B]<img src=/nyhetsbilder/powerbookg4.jpg border=0>

Apple drar tillbaka nya Powerbook G4 15" efter problem med bildskärmarna. Inga fler datorer kommer att levereras förrän tidigast i slutet på November enligt tillförlitliga källor inom branschen.

Är det någon som vet om om Apple själva gått ut med detta? Om inte - är det inte ett underligt beteende att bara tiga och hoppas att ytterligare en månads väntan inte märks av de som redan ligger på en beställning? Leverantörerna hamnar oneklingen i en fisig sits.

Själv har jag efter 6 veckors väntan nu avbeställt min 1,25 GHz. Lägga nästan 30 loppor på en burk med kvalitetsbrister?
Och efter lanseringen av G4 ibooks känns det som om prisskillnaden knappast Pb:s högre prestanda. Det blir nog en sådan i stället...

Någon som har fått sin leverad och har erfarenheter?
Har efter 6 veckors väntan avbokat beställningen på min 15" Pb. Plötsligt så framstår en Ibook 14" som ett mycket prisvärt alternativ som förhoppningsvis slipper PBns barnsjukdomar.

Dock tycker jag att 14"-modellerna är väl snarlika. 67 Mhz skillnad på processorerna och ytterligare 20 G hårdisk för toppmodellen. Är det värt 2000?

Är det jag som läst slarvligt eller saknas väsentlig information?
Typ, var ligger affären?

Citat:

Skrevs ursprungligen av Samuel K
Mycket väl. G5:an har rätt låg effektutveckling vid lägre klockfrekvenser (t.ex. 19 W vid 1,2 GHz) så den skulle passa rätt bra i en PB.

Beror på hur länge Apple arbetat med moderkorten för de nya PB:arna. G5-arkitekturen är rätt olik G4:ornas, och rimligast att anta är nog att Apple vill göra om moderkorten mer eller mindre från scratch. Men jag skulle gissa på att Apple har haft tillräcklig framförhållning för att kunna släppa något inom en överskådlig framtid (i vinter kanske?) - gapet kommer ju annars att bli nästan löjligt stort mellan Powerbook och Powermac.

Thanks man,
Det blir till att hacka på Pismon ett tag till alltså...:)

Ni som kan det här...
Hur väl lämpar sig G5-processorn för Pb:arna?

När är det realistiskt att vi får så en sådan uppgradering?

Suktar på en 15''

Adrian mfl

Jovisst kom det lite ny hårdvara på MWSF03, men den kan knappas anses som revolutionerande.
Och visst kan vi kanske vänta oss ett par hundra MHz till på G4:orna och några speedbumps som forcerats om ett par veckor, men det bekräftar närmast problemet.

Jag har alltid sett Apple som en leverantör av hårdvara som det inte funnits motsvarighet till på PC-sidan, varesig designmässigt eller kvalitetsmässig. Därtill har jag fått ett OS som varit både ny- och normskapande, och med X:an gäller det fortfarande.

Men jag tycker det skett en svängning. Hårdvaran sackar ständig efter PC-utvecklingen och det är klart att det finns en smärtgräns för de flesta, och definitivt för eventuella switchare.
Jag ser tex få skäl idag varför jag ska uppgradera min G4 350 som jag köpte för drygt 3 år sedan, när prestandahöjningen blir ca 3 ggr i samma prissegment? Moores lag funkar inte längre... Så jag väntar, och fler med mig.
Att Apple satsar mer på mjukvara blir därför symtomatiskt.

Någonstans hoppas jag att jag har fel, men de närmsta årets/årens hårdvaruutveckling kommer vara helt avgörande för Apples framtid.

Ett halvljum processoruppgradering kommer slå hårt mot försäljningen.

Plisken

In alles känns MWSF03 som en lätt besvikelse.
Trots allt imums och designade jackor så har expot lämnad ett kvarvarande tomrum efter ny hårdvara.
Visst är de nya Pb:arna läckra, men tekniken innan för skalet känns alltför bekant. Sedan ett par år tillbaka.

Apples strategi att utveckla ny programvara har ju välkomnats av de flesta, men jag är tror det är ett tveeggat svärd.
Med en egen browser från Apple (och utan nytt avtal med bundlade IE från MS) så har knappast chanserna ökat på snabbt översatta versioner av IE.
Det samma gäller keynote-PP, kanske hela office x. Skulle MS överge Apple är den smärre katastrof...

Man kan tycka vad man vill om Apples och MS samarbete men det har sannolikt varit en fruktsam symbios.
MS har fått gå in bakvägen till Apples intill döden lojala kunder. Macintoshanvändarna har fått färsk och kompatibel programvara från världens största leverantör.

När nu David ger sig på Goliat på hemmaplan är det lätt att hurra, men risken är att det finns två förlorare.

Personligen tror jag att hela fighten är arrangerad för att dölja det allt större behovet av en konkurrenskraftig processor.

Hur länge kan man vänta på en G5a?