Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Alphonze

Alphonze

Medlem
  • Plats Göteborg
  • Registrerad 2001-05-22
  • Senast aktiv 2015-04-16
  • Antal inlägg 1780

Foruminlägg

De senaste inläggen Alphonze har skrivit i forumet.

Jag är 99 % säker på att du måste avauktorisera från just den datorn för att kunna räkna ner 1 av dina 5 auktoriseringsmöjligheter. Har precis "dödat" en av mina auktoriserade datorer, men själva databasen hos Itunes har inte räknat ned mina auktoriseringar. Alltså håller Itunes inte koll på det annat än om du gör det från varje unik dator.
Det du annars kan göra är att nollställa alla auktoriseringar på en gång. Men det kan man bara göra nån gång per år om jag minns rätt. Sök hos Apple-supporten om det.

Jag är inte 100, men förmodligen är varje enskild Itunes-låt fortfarande länkad till ditt gamla bibliotek. Det du gjorde i Itunes var bara att ange ett nytt bibliotek för dina nya filer som du lägger in efter bytet.
Den enda lösning jag kommer på är att tömma hela Itunes-biblioteket (släng inget till papperskorgen dock) och importera hela rasket igen från din nya destination.
Tyvärr blir alla spellistor tomma igen om du gör så här...

Det vore ju underbart (nåja..) om det var en enkel synlig lödning som håller på att lossa. Det är ju enkelt fixat...

Sia, du kan fortsätta använda din PATA-disk som intern. Det gäller bara att hitta en tillräckligt lång PATA-kabel om du placerar disken på samma ställe som de förvalda platserna för SATA-diskar (sata- och pata-diskar har exakt samma inbyggnadsmått). Du bara struntar i att använda de färdigdragna SATA-kablarna. Du behöver också köpa en strömfördelare som passar strömsladden till dvd:n. Allt detta finns hos Clas Ohlson t.ex.
Vill du inte använda nån av G5:ans original-diskplatser kan du ju prova att snyggt tejpa fast disken ovanför dvd:n... Jag hade en liten 2,5-tums pata-disk där en gång, men jag vet inte om en 3,5:a får plats på höjden.

Du kan ansluta en PATA-disk på samma kontakt som dvd-läsaren. Antingen kopplar du bara bort dvd:n eller köper en dubbel-kontakterad ATA-sladd och kopplar dvd:n som master och hd:n som slav eller tvärtom. Funkar utmärkt.

I min PMG5 är dvd:n kopplad som CS (cable select), men om du byter ata-kabel kanske den inte kan använda CS och då får du jumpra/koppla manuellt enl. ovan.

Nja, nu var det inte meningen att anklaga nån... Jag ser inga moraliska fel alls att konvertera en egenköpt dvd att passa Ipod och titta på filmen där. Frågan är om Apple erhåller en sån kodare (H.264(?)) i Itunes för film-Ipodarna? Tror inte det...men det vore ju nåt...

Kan man lagligt konvertera vanliga film-DVD-skivor (ca 5-7 GB) till mindre upplösning (1,2 GB), som Patrik nämner? Eller är det 1,2 GB-filmer man köper i Itunes?

Tjena!

Sitter med en mycket fin Ipod Photo 30 GB (den första vanliga vita Ipoden med färgskärm) och jag blir inte klok på felet. Den stannar (läs: hänger sig) efter ca 6-7 låtar spelade så man blir tvungen att tvångsomstarta. Ägaren före mig gav denna Ipod till mig bara för att han inte orkade med det och inte orkade felsöka eller lämna in för ev. garanti. Tror inte att felet varit så från början, men den har inte varit utsatt för övervåld.

Jag formaterade om den (skrev först nollor i Skivverktyg) och när jag lade in musik igen så visade den ibland läsfel till/från disk. Men efter ytterligare försök med samma låtar så tog den emot dom. (Jag hanterar musiken manuellt.)

Den funkar ok i övrigt.

Nå'n som har nå'n bra handlingsplan? Kvitto finns ej och modellen är tre år gammal så Apple är nog ingen ide att klaga hos...

mvh/A

Senast redigerat 2008-02-07 18:51

Här står lite om ECC-minnen:
http://searchnetworking.techtarget.com/sDefinition/0,,sid7_gci212028,00.html
Till mig sa de (Inet) att man inte behöver ECC om man inte har extremt känslig data i t.ex. server-sammanhang el. likn. Det duger gott med vanliga, billiga minnen...
Men det bestämmer du ju själv.

Lite sent svar kanske, men ändå:
Fakta enl. Mactracker:
Dual 1,8 fr.o.m. nov 2003 har 8 minnesplatser för PC3200, 2,5 V, 184-pin DDR SDRAM parmonterade.
Dual 1,8 fr.o.m. juni 2004 har 4 minnesplatser för samma minnestyper som ovan.
Blanda inte ihop "Dual core" (en processor med dubbla kärnor) med "dual 1,8" (dubbla 1,8-processorer).
Du måste ha nåt av följande PC3200-minnen:
http://www.macoteket.se/product_list.jsp?group_id=944695
eller:
http://www.inet.se/datorkomponenter/internminnen/ddr-400-pc3200-184-pin/

Själv köpte jag två st 1 GB-moduler på Inet för ett tag sedan och det funkar alldeles utmärkt. Jag har en G5 singel 1,8 med samma minnestyp som du ska ha.

Senast redigerat 2008-01-22 14:24

Fick du det att funka efter att ha böjt tillbaka en pinne bör det väl funka i fortsättningen också. Eller vad menar du?

Ursprungligen av Capeman:

Trådskaparens PowerBook kan inte ha mer än 512 MB RAM och kan inte köra 10.4 (utan "hack").

Ok, visste inte det...men det gjorde ju ingen skada med mina rekommendationer då...

Ursprungligen av Ingemar Ragnemalm:

OS9 på egen liten partition är högst rekommendabelt. Maximala möjligheter till minimalt pris, snyggt och prydligt dessutom.

Precis! Jag ångrar djupt att jag inte installerade en "ren" OS 9-partition på min Powerbook G4. När man, som jag, har en hd på 60 GB och oftast kör OS X så känns det som om hårddisken blir helt fragmenterad efter OS X "krav". När man ibland måste köra OS 9 (jag har bl.a. en gammal skanner för enbart 9 som ej funkar i classic) så tar det evigheter att starta upp datorn och den beter sig konstigt och instabilt. En ren OS 9-installation blir inte besudlad med OS X-filer.

Mina tips:
OS 10.3.X (ej 10.4->).
512 MB ram minst.
Ny hd.
OS 9 i reserv på egen partition (ca 2-4 GB).
X blir segt, men uthärdligt för lättare göromål.