Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
wolf

wolf

Medlem
  • Registrerad 2003-03-19
  • Senast aktiv 2021-09-13
  • Antal inlägg 216

Foruminlägg

De senaste inläggen wolf har skrivit i forumet.

  • Medlem
  • 2018-11-21 11:14
Ursprungligen av Sperious:

Aktverade detta (Tele2) och kunde bekräfta att både VoWifi och VoLTE fungerade. Men hur är det med VoWifi? Avgör telefonen själv när samtalen ska gå via wifi eller är tanken att dom alltid ska göra det om wifi finns tillgängligt? Dom första tre samtalen jag testade gick nämligen via wifi men sedan dess envisas mobilen med att ringa via mobilnätet trots min lätt värdelösa uppkoppling här ute på landet.

Just denna prioritering har en ganska oklar funktion, telefonen verkar välja Wifi alltid när det finns tillgängligt. Det hade varit bra med lite bättre kontroll över detta, t ex så hade jag velat aktivera "VoWiFi" endast när telefonen befinner sig inom mitt eget (högkvalitativa) Wifi, men inte andra Wifi där man saknar kontroll över kvalitet, hastighet etc. Det är lite konstigt att inställningarna inte finns när Apple haft stödet under flera års tid... Vi kanske kan hoppas på en uppdatering från Apple med tanke på att antalet svenska användare ökat kraftigt på senare tid...

Jag har också problem med ljudkvaliteten och störningar. T ex så funkar FaceTime Voice mer eller mindre perfekt och teoretiskt borde VoWiFi kunna ha samma kvalitet. Vi hoppas att detta löser sig, de svenska operatörerna har ganska stora ekonomiska fördelar av att kunderna använder mer och mer Wifi...

  • Medlem
  • 2018-11-09 10:01
Ursprungligen av Ricfur:

Hej!
Har du återkommande problem med alla dessa tre sajter?

Jag har bara haft problem med en MBP Retina som kör Mojave. På samma platser har jag kört andra Macar och iOS-enheter utan problem. En känsla är att problemet uppstod när man hade många flikar uppe (typ 50 st) och när Safari varit uppe ett tag. Omstart av Safari gjorde alltid att sidorna funkade.

De sista två dagarna har jag inte fått fram problemet alls så jag gissar nästan att DN m fl ändrat något på serversidan.

  • Medlem
  • 2018-11-02 09:35
Ursprungligen av NisseH:

Problemet uppstod efter att jag uppgraderade till Mojave. Jag tog kontakt med Applesupportern som berättade att problemet kommer att försvinna efter nästa uppgradering 10.14.1

Efter uppdatering till 10.14.1 så går det bättre. Men även efter denna uppdatering fick jag problem med teknikensvarld.se, denna site är ju också Bonnierägd liksom DN och Expressen men jag har ingen aning om de använder samma teknisk weblösning. Omstart av Safari fixade problemet.

Det verkar också som felet uppstår när man haft Safari ingång en längre tid med många flikar.

Man skulle ju kunna testa med Safari Techology Preview...

  • Medlem
  • 2018-10-30 19:52

Efter iOS 12.1 och uppdaterade operatörsinställningar så är äntligen Wifi-samtal hos Tele2 aktiverat på iPhone...

Har inte hunnit testa så mycket men det är en glad nyhet för alla med dålig 4G-täckning men bra Wifi...(t ex i nybyggda betonghus med energiglasfönster)...

Tele2 har inte hunnit uppdatera sin egen webb ännu med denna info.

  • Medlem
  • 2018-10-16 09:16
Ursprungligen av Ida Blix:

Förstår inte varför du säger inkompatibla betalningsvarianter. Det är inte sant. Apple Pay och Samsung Pay för att nu ta något exempel bygger på en gemensam standard och kräver samma teknik i botten för att fungera. De riktar sig till två olika målgrupper, precis som det finns folk som vill ha Visa eller Amex. Ser inget konstigt i detta alls.

Eftersom jag inte kan betala med min Apple Watch i en affär som enbart accepterar Samsung Pay så är systemen inkompatibla.

Ursprungligen av Ida Blix:

Det är inte att det finns flera Pay-tjänster som gör att det går segt att komma igång med kontaktlösa betalningar i handeln.

Jo, flera olika inkompatibla Pay-tjänster ökar krångel och osäkerhet både hos kunder och butiker och betalningsförmedlare. Vilka kassaapparater funkar? Vilka kort funkar? Vilka telefoner eller klockor funkar? Vilka butiker funkar? Vilket system skall butiken satsa på? Allt sammantaget gör att marknadsacceptansen går långsammare.

  • Medlem
  • 2018-10-16 09:07
Ursprungligen av pesc:

Standarden finns och heter EMV. Det är inte Apple som uppfunnit detta. Apple Pay, Samsung Pay, Visa, Mastercard och andra använder detta. Tveksam om denna Swish-lösning gör det...

Den standarden täcker bara en del. Kunderna vill ha en standard som gör att t ex Apple och Samsung funkar i samma butiker helt transparent.

  • Medlem
  • 2018-10-16 08:44
Ursprungligen av Ida Blix:

Jag tror inte vi kommer se färre sätt att betala på nej, precis som vi behöver flera sorters kort (Visa, Mastercard, Amex) kommer det finnas flera Pay-tjänster. Apple Pay, Samsung Pay etc fungerar i grunden väldigt lika, det är bara olika aktörer som gör sin lösning för sina kunder.

Som konsument behöver jag INTE flera sorters inkompatibla betalningsvarianter på samma grundteknik. Det räcker med ETT system för kontaktbetalning (där jag kan välja mellan olika kort), ETT system för kontaktlösa betalningar (där jag kan välja mellan olika hårdvara), etc.

Det kallas standardisering och gynnar både marknad och konsumenter. Exempelvis gör standardiseringen av 3/4G-systemet att jag kan använda olika sorters telefonfabrikat utan problem i samma nät. Tänk tanken att man varit tvungen att använda olika nät för Samsung och Apple...det är inget jag hade behövt...

Många olika lösningar för samma sak och brist på standardisering fördröjer acceptans av ny teknik. I brist på standardisering kan även en ensam aktör driva på marknadsacceptansen för en ny tekniklösning. Förutsättningen för detta är att snabbt få marknadsdominans utan större konkurrens. (Swish är ett bra exempel på detta.)

Apple hade ett sådan övertag med kontaktlösa betalningar men sjabblade bort det helt i Sverige på grund av sent införande och dåliga bankförhandlingar. Några år senare har andra aktörer lyckats bättre. (I USA var Apple snabbare och skickligare och har följaktligen en dominerande marknadsposition.)

  • Medlem
  • 2018-10-03 07:34

Flyttassistenten har blivit bättre och bättre för varje OS version (förutom att det tar väldigt lång tid och tidsangivelserna inte stämmer) så det är tveksamt hur mycket bättre det blir att göra en "ren" installation.

  • Medlem
  • 2018-10-03 07:30
Ursprungligen av xms67:

Är det någon mer än jag som har problem med DN.se sedan iOS 12 kom?

Funkar inte för mig heller med Mojave. Blir blank sida bara på dn.se och expressen.se. När Mojave installerades så avinstallerades också annonsblockern automatiskt (och jag har inte installerat någon ny version hittills). Sidorna funkar om man öppnar i privat sida.

  • Medlem
  • 2018-07-30 16:59
Ursprungligen av biffenrydberg:

Tack, har redan gjort allt det du beskriver x antal gånger :/.
Den TV jag har har en sk. "smart-connector" där man har HDMI i en extern dosa som kopplas till TV med Samsungs egna kabel.
Har inga problem att köpa ny TV t.ex. en Sony men jag vill samtidigt inte sälja nuvarande apparat om det är ett fel på den eller för del del om det nu är något fel på Apple TV och får samma problem igen. Har ett ärende igång nu hos Apple iaf.

De tre senaste Samsung TV jag köpt har/har haft One Connect-box, både fullsize och mini, denna box i sig innebär inte några problem tillsammans med ATV 4K så ditt fel beror på nåt annat.

  • Medlem
  • 2018-07-30 08:54
Ursprungligen av biffenrydberg:

Har ett styck Samsung 55" LED Smart TV UE55KS7005 4K Ultra HD som fungerar bra överlag.
Jag kör Chromecast med 4K utan problem och diverse övriga sändningar i 4K t.ex. Viaplay.
Däremot blir det problem när jag kör in Apple TV 4K. Bilden "pulserar" kontinuerligt med 4-5 sekunders mellanrum, med pulserar så menar jag att ljusstyrkan går upp respektive ner vilket syns tydligt i menyerna och följer med i alla sändningar. Jag har kollat precis varenda inställning som går att testa, har provat dyra högpresterande kablar utan någon skillnad. Det enda som hjälper är att stänga av 4K och då slutar det pulserande ljuset
Önskar tips på möjliga vägar att gå vidare med detta (bortsett från mjukvaruinställningar då jag vill tro att jag provat precis allt), samt om det är någon mer som upplevt liknande problem med Apple TV eller andra TV apparater?

Skall jag skälla på Apple eller Samsung?

Samsung är Sveriges mest sålda 4K TV och ATV 4K är troligen Sveriges mest sålda 4K box. Ditt fel är inte allmänt förekommande så jag gissar att det går att åtgärda med ändrade inställningar.
Mitt enda tips är att gå igenom alla inställningar igen, börja t ex med att:
- ställa in UHD Color på din Samsung på rätt HDMI-ingång
- kolla också UHD inställningarna på ATVn
- kolla också specifikt HDR-inställningarna på både burkarna
- anslut ATVn direkt (utan ev förstärkare emellan)
- testa att byta HDMI-ingång på Sammyn
- kolla att både TV och ATV har senaste firmware...

(Jag har svårt att se att det skulle vara hårdvaru-fel och det är inte heller något allmänt fel i programvara eller konstruktion av burkarna.)

  • Medlem
  • 2018-07-24 10:06
Ursprungligen av vicotnic:

varför tror du privatpersoner / företag kontaktat anlitat professionella och jättedyra dataräddningsföretag om det alltid skulle fungera med backup
och lagring i molnet?
Jo för att de förlorat data som är så pass värdefulla för dem att möjligheten finns, att de uppskattar att möjligheten finns trots defår betala en stor summa pengar.

Apple har marknadens mest lättanvända back-up lösning i form av både TM och iCloud. Dessutom har Apple marknadens snabbaste SSD-lagring.

Apples SSD-lösning på de nya burkarna innebär att minst två SSD-chip är lödda direkt på moderkortet i en variant av RAID 0 som dessutom är kraftigt krypterad (utan prestandaförlust).

Alternativet hade varit att fortsätta med lösa SSD-moduler med sämre kryptering och med sämre prestanda som dessutom tar mer plats.

Jag tycker Apple gjort rätt kompromiss i denna fråga.

(Sen är det ju upp till alla köpare att göra sin egen bedömning. Jag tror inte Apple förlorar speciellt många kunder på detta.)

  • Medlem
  • 2018-07-18 13:52
Ursprungligen av Chaosstar:

Två invändningar:
- Adobe använder CUDA vilket inte stöds av grafiken i Macar. Detta innebär att CPUn måste användas mer och då blir det sådana resultat. Premiere är antagligen värsta exemplet. Tyvärr är det bara att konstatera att tunga Adobe-program funkar bättre på PC (eller äldre Mac Pro) med nVidia-grafik. Det hade varit mer rättvisande om man körde samma test men med FCP på Mac som utnyttjar Metal. Då hade både CPU och GPU utnyttjats optimalt.
- När iMac Pro presenterades så var det mycket gnäll om att kylningen var för dålig och att fläktarna skulle gå på högvarv hela tiden. Det visade sig i praktiken att iMac Pro både kunde ge bra prestanda och ha väldigt låg ljudnivå så det initiala gnället är borta nu. Man kan gissa att thermal design på nya MBP är lika bra och genomtänkt.

  • Medlem
  • 2018-06-20 09:00
Ursprungligen av Brynge:

Apple Watch Hermès finns nu att köpa i Sverige.

https://www.apple.com/se/apple-watch-hermes/

#nyhetstips

Trevligt, jag har en sån klocka. Bra att kunna köpa nya band i Sverige.
Däremot har Apple gjort en stor miss: De skriver på webbsidan "simple" tour band, korrekt namn är "single" tour...dåligt med tanke på hur noga Apple själva är med sina produktnamn.

  • Medlem
  • 2018-05-05 10:07
Ursprungligen av Hank Solo:

Speciellt nytt är väl inte detta, såg ett avsnitt av Grand Design där de installerade sånna glas på huset får 1-2 år sedan (och då var även det avsnittet något år gammalt).

Första gången jag såg det var i provrummen på Prada flagship store i Soho, NY. Detta var 15-20 år sedan.