Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Micke Byström
  • Plats Göteborg
  • Sysselsättning Utvecklar webbtjänster med Macen, Gör musik, Är social, fixar andras Macar. En stor naturlig del av mitt liv, men försöker dra ned på det nördiga och tekniska så mycket det går och fokusera på att vara produktiv med människor och skapa.
  • Registrerad 2001-05-27
  • Senast aktiv 2020-03-27
  • Antal inlägg 401

Foruminlägg

De senaste inläggen Micke Byström har skrivit i forumet.

Ursprungligen av mac+:

?Wi-Fi körs hemma eller internt på jobbet & 3G på resten. Har man inte 3G på paddan har man köpt fel.

Snick, snack. Det gär utmärkt med VPN i IOS: "iPad power: connect to a VPN" http://www.macworld.com/article/1159466/ipad_VPN_security.html

Ursprungligen av Joacim Melin:

Spamfiltrering är svårt. Man kan söka på fraser, titta på innehållet och försöka göra en analys eller helt sonika leta efter specifika ord. Ett annat sätt som ett spamfilter jag använder gör är att dels titta på innehållet men också blockera spam som är helt uppenbart utan att det ens kommer in till mailservern. Detta är givetvis enormt svårt för de allra flesta som inte vill eller kan köra en egen mailserver men om man enbart ska förlita sig på exempelvis Spamassassin så kommer man få ett större antal false positives, alltså spam som filtret inte fångar upp. Jag vet inte vad Apple använder för spamfiltrering men vad jag märkt är att min mail i Icloud får in betydligt fler spam än de som kommer till min privata mailserver, och då är adressen till Icloud betydligt mindre använd än adresser jag haft i 8-10 år.

Det tar något hundratal meddelanden för att lära upp SpamsSieve vad som inte är skräp och vad som är det i just i ditt epostflöde. Sen är det mycket träffsäkert med hjälp bl a av sin Bayesianska filtreringsteknik http://en.wikipedia.org/wiki/Bayesian_probabi....
http://c-command.com/spamsieve/

Apple - OS.X Mountain Lion - Read the technical specifications.

Chansen att din modell stöds är mycket liten, även om sådant som Xpostfacto kanske kan lösa en del av problemet. Hårdvarumässigt beror det på att du förmodligen har fel grafikkortslösning. Min Mac book Pro från 2007 med nVidia 8600M GT stöds men inte ditt kort om det är "Intel GMA X3100", vilket det är om du har denna: "Apple MacBook "Core 2 Duo" 2.4 13" (White-08)" MacBook "Core 2 Duo" 2.4 13" (White-08) Specs (Early 2008, MB403LL/A, MacBook4,1, A1181, 2242) @ EveryMac.com eller den svarta varianten.

Grafikkorten GeForce 9400M (finns i Apple MacBook "Core 2 Duo" 2.4 13" (Unibody) MacBook5,1 i Systeminfo eller A1278 på undersidan ) och GeForce 320M (Apple MacBook "Core 2 Duo" 2.4 13" (Mid-2010) MacBook7,1 i Systeminfo eller A1342 på undersidan) stöds vad jag vet och dessa modeller är med i Apple-länken ovan för stödda modeller.

Jag har köpt produkter från Newertech för många år sen som jag var nöjd med då och recensionerna på deras batterier för mer än 5 år sen som jag läst har varit mest positiva.

Jag har inte hittat någon nyare recension på Newertech NuPower http://eshop.macsales.com/shop/apple_laptop/batteries/MacBook_Pro_15 förutom Amazon (en etta och en femma i betyg).
Batteriet finns även i en variant med 58w. Prisskillnaden är bara $6. Originalbatteriet är också 60w så kör på det.

Är det någon som kört Newertech Nupower 60w i Macbook Pro och kan dela några erfarenheter?

Senast redigerat 2012-08-09 04:18
Ursprungligen av kenjon:

SEB har bland den bästa Internetbanken, min åsikt. Bra stöd för iPhone också (och trevlig personal). De har dock inte BankID än, men det kommer (dosa utan sladd ännu). E-cert via Telia, på fil.

En av mina vänner har SEB och kan inte logga in med E-cert hos Skatteverket. Men det fungerar på testsidan.
Jag litar inte på teknologi från Telia. Varje kontakt jag haft med Telia på flera olika områden har fört med sig problem eller ökade kostnader. Jag antar att de gör bra saker emellanåt, men jag har inte fått ta del av dem.

Ursprungligen av LaHe:

Har aldrig haft problem med Sparbanken, vare sig med personalen eller deras datorbaserade tjänster eller deras appar... nånsin. Som berott på dom alltså, bör väl tilläggas.

Jag har blivit väl bemött 2 ggr på Sparbanken, kanske 300 besök senast ganska nyligen. Deras tidigare (2006) företagstillvända internettjänster var så dåliga att en av mina tidigare arbetsgivare bytte bank på min inrådan.

På Handelsbanken som jag haft i 20 år har jag blivit illa bemött en enda gång efter många besök. Bemötandet har varit positivt och vänligt även då jag som fattig student ville ta ut några futtiga kronor för att köpa linser till soppan. Utan leg.

Internettjänsterna är väl OK. SEB är OK, men upplever de som något sämre för företag.

Konstigt då att andra pdf-dokumentskapare klarar att ge en likvärdig funktionalitet som fungerar med flertalet pdf-program på flera plattformar.

Vi pratar här om möjligheten för slutanvändaren att kunna

-> fylla i en enkel ansökan direkt i pdf-programmet och sedan
-> skriva ut den och/eller
-> spara den ifylld som en ny pdf.

Det anser du av väldigt oklara skäl vara raketvetenskap nog för att kräva att bara ett enda program ska klara det?
Jag har sett de pdf'er som klarar alla dessa punkter i Förhandsvisning och andra pdf-program, men även de som inte går att spara som en ny pdf.
Allt beror naturligtvis på hur upphovsmänniskan utformat sitt dokument och hur man satt begränsningarna. Det aktuella dokumentet har begränsningar som inte behövs, om nu inte AF är rädda att någon ska förfalska deras ansökningshandlingar vad det nu skulle tjäna till.

Dina argument ter sig allt tunnare ju mer du skriver. Det är ju inte svårt att "vinna" en argumentation när man uppfinner premisserna allteftersom och utesluter fakta som inte passar in. Är det värt det?

Jag är inte här för att vinna diskussioner. Jag är här för att lära eller hjälpa och emellanåt uttrycka en åsikt.

Ursprungligen av disktant:

Adobe reader kan öppna dokumentet
men det är samma problem här som jag har med försäkringskassan
det går inte att öppna dokuumenten direkt i webläsaren eller via länk
man måste spara ner filen först av någon anledning

Jag har stängt av pdf i webbläsaren då jag tycker det fungerar mycket dåligt oavsett vilken plugin jag använder. Adobes egen har jag inte använt på länge.

Ursprungligen av Richard Rönnbäck:

PDF-specifikationen är ingen "proprietär teknologi", utan ett publikt dokumentformat, även i de delar som ännu inte antagits som ISO-standard.

Det har jag inte påstått heller. Vänligen sluta läsa mellan raderna.

Du har fortfarande inte visat varför.AF måste ha en nyare PDF-version som bara senare versioner av Reader klarar av. Hela ditt resonemang faller på den punkten.

Min liknelse med webbläsare är en mer korrekt liknelse än dina konstlade dito. Det finns sällan eller aldrig giltiga skäl för ett *ansökningsformulär* på webben att begränsa sig till en viss webbläsare. Det finns inte heller några giltiga skäl som framförts här, av dig eller andra, att ha ett ansökningsformulär tänkt att nå en bred arbetssökande allmänhet från alla samhällsgrupper som kräver att användaren har ett visst visningsprogram för pdf-filer.

Det är pudelns kärna och exakt det du undviker med dina kringresonemang som alla bygger på att om det inte är ett problem för dig så är det inte ett problem för andra.

Det jag skulle kunna invända mot mitt eget resonemang är möjligen att senare versioner av Reader får antas ha färre säkerhetsproblem än tidigare versioner och att tillägg till standarden och sprida dokument i sådan standard bidrar till att folk att uppdaterar sina Reader till den senaste. Jag tycker dock att det räcker med de uppmaningar för uppgraderingar som Adobe byggt in i Reader räcker.

I övrigt ser jag stora hål i dina kunskaper men jag raljerar inte om det som du tydligen tycker att du kan göra helt utan täckning. Stiligt.

Senast redigerat 2012-08-07 23:11

Jag ändrade till lättja för att glädja dig. Det har sina sidor att hänga tvätt och skriva samtidigt.

Vi pratar inte om något annat än pdf-standarden här och hur man använder den. Du får gärna komma med en lista över varför en statlig myndighet som Arbetsförmedlingen ska ge sina "kunder" formulär som de inte kan använda utan att ta onödiga risker och behöva installera ett visst program och inget annat. Standardisera på en viss webbläsare är en bra liknelse. Vore det en bra idé tycker du?

När man bygger något, som en webbplats t ex, så utgår man ifrån vad kunderna har för utrustning och vilka program som är spridda. Med tanke på svagheterna för exploits i Reader är det en extremt dåligt idé att tvinga folk att använda det programmet.

HTML5 är bakåtkompatibelt (Om man vet vad man sysslar med). Mina resonemang i frågan om standarder är vad jag praktiserar varje dag. Jag har nöjda kunder. Ta upp det med dem.

Ytterligare förenklingar?. Trötta val av teknologier som som krånglar till det ska bort helt enkelt. Det är oftast ett slöseri med folks tid om inte annat. Finns det ingen anledning så finns det inte.

Om det krånglar så är det inte "gratis". Krångel i onödan hade vi på 90-talet och har ingen plats i dagens samhälle. Mer evolution!

Poängen är att ingenting tvingar en myndighet att använda ansökningar i någon annan standard än vad som fungerar med ella pdf-läsande programvaror. Ingenting utom okunnighet och lättja.

Senast redigerat 2012-08-07 19:16

Den ansvariga personerna ska stå till svars, precis som nu skedde med Tillväxtverkets generaldirektör. Exakt så.

Läs på lite om Adobe LiveCycle Designer och vad den innehåller innan du pratar om PDF-specifikationen. Vad skrev jag?

Senast redigerat 2012-08-07 23:15