Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Micke Byström
  • Plats Göteborg
  • Sysselsättning Utvecklar webbtjänster med Macen, Gör musik, Är social, fixar andras Macar. En stor naturlig del av mitt liv, men försöker dra ned på det nördiga och tekniska så mycket det går och fokusera på att vara produktiv med människor och skapa.
  • Registrerad 2001-05-27
  • Senast aktiv 2020-03-27
  • Antal inlägg 401

Foruminlägg

De senaste inläggen Micke Byström har skrivit i forumet.

Jag tror många mer grafiskt orienterade kan gilla Flux The Escapers - Flux. Flux skapar betydligt bättre kod med CSS-orienterad design än vad jag tycker att iWeb gjorde.

Är man "nere i koden" som jag är när jag utvecklar webbplatser tycker man kanske att det är lite besvärligt att arbeta mer grafiskt redan från början, men är man mer designer eller inte alltid aktuell med varje detalj av HTML5 och CSS så kan det vara ett intressant alternativ, trots att det kostar runt tusenlappen. Vilket är fullkomligt försvarbart om det gör jobbet.

Flux är i alla fall det program som kommit närmast att bli ett nytt verktyg att använda för att bygga mallar och testa designidéer snabbt. Sist jag kollade (mer än ett år sen) så var det inte riktigt där än för mig, men värt att kolla in på nytt tror jag. Tills dess är det Grayboxing, Fireworks-kompositioner och handkodning av HTML5 och CSS som gäller. Men kollar på SASS just nu, ett annat sätt att skriva CSS på.

Ursprungligen av Vassius:

En webbapp är också en app...

Helt rätt, men det är nog bara utvecklarna och beställarna som använder det begreppet. Användarna tycker att "facebook, det är en hemsida" (tar mig för pannan och gråter en skvätt).

Ser du inte det OS X du letar efter så gå till "konto" och välj "visa gömda inköp" eller något i den stilen. Nämner det mest för andra som läser detta då du inte verkar ha det problemet.

Höll du ner alt-tangenten när du klickade på "Köpt" i Mac Appstore? Om du gjorde det så borde du kunna klicka eller alt-klicka på "Installera" i stället.

Om jag får frågan, så antar jag att jag lägger in lite länkar. Men tror många redan vet hur man gör.

Om någon känner till en svensk guide med Carbon Copy Cloner —.som jag tycker fungerar bäst, så lägg gärna in den. Macworld.se borde ju ha en sån redan.

Det enda viktiga är att man kan komma åt Mac Appstore på något sätt via sitt eget Apple-ID och det behöver inte vara på ens egen dator om man bara gör en startbar USB-sticka på den maskin där man köper OS X på. Om man lånar någons dator får man antingen logga ut den personen i iTunes och logga på sitt eget eller tillfälligt be datorns ägare ge en ett tillfälligt användarkonto på datorn och logga in via det.

Med en startbar USB-sticka kan man installera Mountain Lion på alla sina Macar (som stöds av ML).

Så här fungerar det: Apple eller samarbetspartners till Apple har servrar i databaser som iTunes "pratar" med. Databaserna innehåller bl a metadata (låt-information) om antagligen alla låtar man köpa på iTunes Music Store och förmodligen även en hel del andra och info som iTunes ger databasen ger ett eller flera möjliga svar per låt.

Det är annars helt rätt att man om man inte ändrat grundinställningen så försöker iTunes hämta informationen utan att man gör det manuellt.

Nu har iTMS faktiskt inte varenda låt som någonsin getts ut så du kan inte vänta dig att tjänsten hittar information för varje låt som du konverterar från CD. Särskilt vissa genrer är underrepresenterade på iTMS, som t ex elektronisk undergroundmusik som jag själv pysslar med. En del sån musik jag gillar finns för övrigt på beatport.com, men verkligen inte allt.

Förutom iTMS finns det många andra legala leverantörer av musik och tyvärr är det fortfarande förekommande att man slarvar med metadata.[RADERAT]

Jag sitter själv här med 6 låtar som iTMS inte har metadata om än, som kommer gå till andra leverantörstjänster först, så småningom till iTMS. Men jag är ytterst noggrann och petig med mina egna metadata själv, som tur är.

Senast redigerat 2012-07-29 21:33

Tror du att allt det sker automagiskt?

Man har inte alltid metainformation bara för att man har iTunes, även om det underlättar. Dessutom behöver man veta hur man hämtar dem.

Menyn Avancerat - > "Hämta Spårnamn" vilket fungerar om importen skedde med iTunes.

Men givetvis importerar man med programmet Max i stället eftersom iTunes inte använder LAME-kodning när det gör Mp3.
Om det nu är Mp3-filer som skapats här. Du kanske har gjort AAC-filer i stället Yabbah? Det är ju naturligt om du ska ta de till IPhonen.

Bättre problembeskrivning önskas.

Jag kan inte råda dig om du inte beskriver ditt problem genom att öppna en låt med Cmd-I och väljer fliken info och ser om informationen verkar stämma. Om den inte stämmer behöver du bearbeta din musik, om den däremot stämmer behöver du bara lära dig sortera och ändra spelordning i dina spellistor.
Har du gjort några spellistor? Du kan inte ha en egen ordning i listan som heter Musik, du måste göra en egen spellista.

Man kan vad jag vet redan gå från Snow Leopard direkt till Mountain Lion så vet inte hur du menade nu. Dessutom så handlar ju mitt scenario här om de som vill köpa "OS X 10.7 Lion", inte "OS X 10.8 Mountain Lion". De som köper Lion får du naturligtvis ge en kopia av din USB-sticka eftersom de äger Lion.

Som sagt ordningen beror på hur placerat de i spellistan. Du kan ordna de på vilken info som helst.

Det verkar som att man kanske kan köpa Lion fortfarande genom att ringa Apple Store, prata med Försäljningen och be att få göra det. Man behöver ett Apple ID som vanligt. Priset ska vara det gamla. Se "Lion Upgrade no more?" https://discussions.apple.com/thread/4140947?tstart=0

Efter köpet är det nog klokt att investera i en USB-sticka och spara en installation med hjälp av donationslicenserade programmet "Carbon Copy Cloner" (Funkade inte med "Skivverktyg" för mig). Googla efter artiklar som beskriver detta.

Jag äger redan Lion så behöver inte göra det, men rapportera gärna här om du prövar. Det är nog en del folk som sitter med gamla programvaror som inte uppdaterats till Mountain Lion än men som ändå behöver en senare OS-version av vad de har.

Dina filer har bristfällig metainformation i sina tags. ITunes sorterar på den informationen och inte på vad filen heter. Faktiskt så döper den om filen efter metainformationen. Det finns massor av lämpliga applescripts för att bearbeta metainformation och t ex ta filnamnet och plocka ut informationen och lägga in den i rätt taggar. Se http://dougscripts.com. Alla är inte så lätta att arbeta med alltid och det finns mycket att välja på, några är donationsprogram och några kräver ett inköp.

Om du har svårt att få in längre namn i dina taggar behöver du antagligen konvertera tagg-versionen i filerna genom att välja låtarna, högerklicka (el Ctrl-klicka) och välja "konvertera id3-taggar" och välja "id3-taggversion" 2.3 eller 2.4.

Har du många låtar du ska föra över kan du titta på ett program som t ex Mediarage (Sök på MacUpdate: Download Apple Mac Software & iPhone Software) som kan behandla filerna innan du importerar dem till iTunes.

Sound on Sound Recension: Echo Indigo IO

- 24 bitar
-upp till 96 khz
- Frekvensrespons 10Hz till 20kHz, ±0.5dB.
- Dynamiskt omfång: >109dBA.
- A-D & D-A konverterarna har 128x oversampling
- 2 in via 1 stereo 3.5mm RCA
- 2 ut via 1 stereo 3.5mm RCA
- För PCMCIA, Typ II Cardbus (Finna enbart på pre-Intel Powerbooks)
- Finns driver till Windows också

Kortet är slitet på utsidan, plasten delvis tejpad men kortet låter lika underbart fint som det alltid gjprt. Oslagbart för dig som vill utnyttja PCMCIA-kortplatsen i din äldre Mac för superbra ljud med hög densitet. Senaste drivern medföljer (länk, epost eller ditt USB).

300:-

Finns i Göteborg.