Adrian B

Adrian B

Medlem
  • Plats Umeå
  • Registrerad 2001-05-29
  • Senast aktiv 2020-01-16
  • Antal inlägg 21083

Foruminlägg

De senaste inläggen Adrian B har skrivit i forumet.

Ursprungligen av zinned:

Jaså? Det visste jag faktiskt inte, bra att veta. Hur som hade den varit för dyr för mig men att den fanns tyckte jag var bra, för de som ville betala.

Jo, för de situationer där tid är mera värdefullt än pengarna hade det nog varit smidigt. Lösningen som CP föreslår är istället att man kör en lokal backup med CP så man har tillgång till snabb återställning (vilket är precis vad jag gör och vad som diskuterades ovan).

(Backblaze har förövrigt kvar funktionen att få hårddisk skickad, men de fick nyligen kritik då det visade sig att de dekrypterar all data och skickar den helt oskyddat på hårddisken. Men det kom svar att de erbjuder möjligheten att få hårddisken krypterad utan kostnad.)

Ursprungligen av zinned:

En annan fördel med Crashplan är att de erbjuder återläsning av din data till hårddisk som sedan postas hem till dig. Om man måste läsa tillbaka väldigt många GB/TB från molnet kan det vara värt pengarna för många att få en 3,5"-disk skickad till dig med datan istället för att behöva sitta o vänta på nerladdningen.

Den tjänsten gällde för det första bara inom USA och för det andra är den inte kvar längre.

Citat:

On January 4, 2016, we will discontinue our optional, paid Restore-to-Door service for CrashPlan Home subscribers. It has been our pleasure to offer this service for several years, but due to declining interest, we are choosing to focus these resources on improving our customer support responsiveness.

Det trevliga med Crashplan är att man kan ha både också med samma system. Lokal backup för snabb åtkomst och moln för "worst case scenario". En bonus är att CP automatiskt hittar den lokala backupen även när man inte är hemma, var än man har nät kan man ta backup dit ändå.

Det verkar gå fortsatt bra för dem: http://www.infotechumea.se/miljonrekord-for-m...

Citat:

– Det är Mad Skills Motocross 2 som gått så bra. Och det håller i sig fortfarande, säger Tobias Andersson, vd för Turborilla, som en kommentar till det bokslut som precis blivit färdigt. Bokslutet som sträcker sig från april 2014 till april 2015 pekar på en omsättning på 15,6 miljoner kronor, nära fyra gånger mer jämfört med 2012-2013 då omsättningen låg på 4,8 miljoner.

När jag besökte dem var det inte alls givet att Mad Skills Motocross 2 skulle lyckas, så det är kul att se att deras satsning faktiskt fungerade.

Ja, den biten kunde vara bättre, helt klart. Break even är i alla fall bättre än förlustmaskin. Men det är ingen tvekan om att värdet är flerfaldigt högre idag. Skulle Google få för sig att sälja YouTube så skulle de göra en fin vinst.

I en värld där uppmärksamhet är hårdvaluta ligger YouTube bra till, speciellt jämfört med gammelmedia. Här är en graf från en artikel jag såg idag, May I Have Your Attention, Please?, om vilka sajter som får mest uppmärksamhet och där ligger YouTube, inte oväntat, bra till:

Tänk att många av oss himlade med ögonen över summan, inte kan väl YouTube vara värt så mycket? Men såhär 9 år senare råder det ingen tvekan om att det var ett extremt bra köp, förmodligen det bästa köp Google någonsin gjort. De personer hos Google som var beredda att betala 12 miljarder såg en potential i YouTube som visade sig vara rätt.

Edit: Hittade en artikel från maj som hävdar att YouTube numera är värt 70 miljarder dollar, dvs mer än 590 miljarder kronor.

Video av nytt UI i IA Writer 3.0 som just nu är i betaversion: https://vimeo.com/135952655

Det tog några år, men nu är funktionen officiell: http://www.99mac.se/artikel/7240-google-later...

Ursprungligen av timofej:

Hm... jag har haft funktionen i flera år nu (i webbgränssnittet). Konstigt att den uppmärksammas nu.

Funktionen har funnits i Gmail i sex år, under experimentella funktioner, dvs "Labs". Det som är nytt nu är att funktionen uppgraderats till att bli en del av de officiella funktionerna i Gmail.

Edit: Visar sig att jag faktiskt skrev om det här på 99mac i mars 2009
http://www.99mac.se/forum/t/261942-angra-sand...

Ursprungligen av martinator:

Så vad är egentligen nytt med den här - och framförallt varför skulle denna slå när ingen annan gjort det hitintills?

Lite kul att följa upp den här skeptisismen två år senare. Pebble har, hur man än mäter det, blivit en rungande succé.

Du kan idag kila in på Clas Ohlson och köpa dig en Pebble över disk, bara en sån sak. Uppföljaren Pebble Time drog in sanslösa 20 miljoner på Kickstarter i februari, trots att Apple Watch redan var lanserad och skulle komma ut till försäljning någon månad senare.

Blir nostalgisk av den bruna färgen

Vidare så kan det vara värt att notera från samma Apple-sida att USB-C-kabeln som följer med MacBook i första hand är avsedd för laddning. Den klarar bara av USB 2-standarden och inte USB 3.1 som själva USB-C-porten klarar av, så det är mycket sämre hastighet än om Apple hade skickat med en komplett USB-C-kabel:

Citat:

You can also use the USB-C Charge Cable to transfer data between your MacBook and other USB-C devices at USB 2.0 speeds.

Intressant är att för några dagar sedan så stod det för tre dagar sedan även följande på den sidan:

Citat:

USB Target Disk Mode

Your MacBook supports USB Target Disk Mode when you use it with a compatible, full-featured (“super speed”) USB-C cable. Note that the USB-C Charge Cable (included with MacBook) does not support USB Target Disk Mode.

To enable Target Disk Mode, hold down the T button on your keyboard while starting your MacBook. Then connect the USB-C cable. Use a full-featured USB-C to USB-C cable to connect to another MacBook, or a full-featured USB-A to USB-C cable to connect to a Mac with standard USB-A ports.

Men den texten har Apple tagit bort nu. Jämför nuvarande sida med Googles cache! Undrar om det betyder att den medföljande kabeln faktiskt fungerar med USB Target Disk Mode eller om de bara inte vill skriva om det?

Senast redigerat 2015-04-17 13:09

Om man kollar in Apples sida som handlar om nya USB-C-porten och medföljande laddare så står det uttryckligen:

Citat:

USB hubs and other USB devices that supply power won't charge your MacBook.

Jag kan inte tolka det på något annat sätt än att det inte kommer att gå att ha en hub ansluten (likt dessa två i den här nyheten) och samtidigt ladda nya MacBook. Utan enda sättet blir att först köpa Apples USB-C Digital AV Multiport-adapter för 849 kr och sedan koppla en USB-hub till den. Det är ju en helt galet dålig lösning i så fall.

Jag hoppas Apples text ovan är fel, eller att det kommer nyare USB-hubbar som också kan ladda MacBook.

Ursprungligen av JKF:

Fast han är bara en analytiker. Han arbete går ut på att analysera information för att kunna dra en förhoppningsvis korrekt slutsats. Ibland har han rätt och ibland inte, precis som hans analyser visar.

Du har ingen aning om vad du pratar om. Har du jämfört hans förutsägelser genom åren med hur det blivit i slutändan? Hur ofta det stämmer och hur ofta det är fel? Har du jämfört det med vad övriga analytiker presterar? Kuo är långt mer än "bara en analytiker". Visst, han får del av information och drar slutsatser, men det som skiljer honom från alla andra analytiker är han uppenbart har tillgång till väldigt solida källor. Sen kanske han också är ovanlig bra på att sålla ut dålig information eller göra sunda analyser, men det räcker bara så långt.

De detaljerade, precisa förutsägelser han har levererat har visat sig stämma exceptionellt väl och varit fel i mycket mindre omfattning (och många gånger då det är fel är det av den typen som hunnit ändrats, som planerade lanseringsdatum). Ibland har det varit kontroversiella rykten (som detta om priset på Apples klocka) som folk avfärdat närmast hånfullt för att sedan få äta upp när det visat sig stämma.

Jag har följt ryktesvärlden kring Apple hyfsat väl sedan slutet av nittiotalet och Kuo – tillsammans med Mark Gurman på 9to5Mac – har det bästa "track record" av alla källor till Apple-rykten som jag kan minnas. Det är definitivt inget fall av någon dussin-analytiker som gissar/chansar och får rätt ibland och fel ibland.

Tror du inte mig, fråga Arnold Kim som grundat och driver MacRumors, så kan jag sätta en slant på att han ger liknande svar.

Faktum är att alla som avfärdar Ming Chi Kuo som "bara en analytiker" vet inte vad de snackar om. Kolla igenom hela listan av förutsägelser från april förra året och det är sjukt vad träffsäker han var redan då. Från skärmstorlekarna på iPhone 6 till beskrivningen av MacBook 12" som presenterades den här veckan. För att inte tala om det då högst kontroversiella i att klockan skulle kosta tusentals dollar (se t.ex. reaktionerna på det hos MacRumors).

Visst, allting var inte rätt och framförallt så stämde inte tidsplanen för t.ex. MacBook, men förmodligen var det såhär Apples tidsplaner såg ut vid den tiden och sen ändrades de under resans gång.