Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Jonas Mellander
  • Sysselsättning Nätverksspecialist med en handfull passioner vid sidan av jobbet.
  • Registrerad 2005-01-09
  • Senast aktiv 2016-08-09
  • Antal inlägg 1013

Foruminlägg

De senaste inläggen Jonas Mellander har skrivit i forumet.

Tämligen dålig reklam för QuickTime... Som att kasta in handuken.

Telias SMTP-servrar kan du bara använda om du sitter i Telias nät.
Och sitter du i Telias nät kan du bara använda Telias servrar för SMTP.

Du kan ju sälja att alltid lägga dig själv i Bcc: och sedan göra ett filter för inkommande mail som sorterar in mailen i Skickat-mappen.
Lite bökigt, men så är det ju Telia du har att göra med också...

Tråden som sådan är ju jätteseriös med tanke på hur mycket fakta som presenteras osv.
Tanken som startade tråden är kanske inte lika seriös. Men det beror troligen på okunskap. Något som förhoppningsvis tråden ändrat på.

Utvecklingen går snabbt. Tyckte det kändes som att SATA fortfarande var en ung och lovande teknik, dock fortfarande inte dominerande....
Så får man reda på att det finns SATA-2!!! Helt plötsligt har PM G5 inte längre det senaste...
Jaja, kul att det går framåt på vissa fronter.

Håller med stfm. Enda sättet är om du köpt den till samma pris som ursprungspriset och kvittot inte anger någon köpare vid namn. Då kan ju skatteverket aldrig känna till turerna.

Men att köpa den till ett lägre pris och dra av ett annat belopps moms, eller försöka räkna ut ett eget momsbelopp fungerar inte, eftersom privatpersonen inte är momsregistrerad.

Ursprungligen av Wire:

Men enligt tråden om den stula PB:n kan ju en MAC-adress dyka upp långt utanför "det egna nätet"?

Det är ren lögn. Det är bara om t.ex. en applikation får för sig att läsa av MAC-adressen och skicka med det i applikationsdatat.

MAC-adressen används bara i Ethernet-headern och den headern plockas bort vid första router-hopp. Sedan är det möjligt att den ersätts av en ny ethernetheader, om nästa hopp också är Ethernet, men då är det routerns MAC-adress och nästa routers MAC-address som figurerar i headern.

Edit: Förtydligande: skulle den skicka med MAC-adressen i applikationsdatat så är det fortfarande inget som kan skapa en konflikt längre bort på nätet.

Ja, och konflikter uppstår i stort sett bara om samma Mac-adress dyker upp i samma ethernet nät eller möjligen i två angränsande nät. Så det är inte något problem så länge tillverkarna sköter sig.
Men visst, teoretiskt sett någon gång i en avlägsen framtid så....

IANA (Internet Authority of Number Assignment) (liten gissning, vet att det står för nåt sånt...

www.iana.org iaf

I texten för nyligen lanserade Xsan står att läsa:

Xsan-nätverkslagring eliminerar flaskhalsarna hos Ethernetbaserade filservrar, som bara får sämre prestanda med tiden när tätare format som HD blir vanligare.

Originalsidan

Kan någon tolka detta för mig, och kanske ge en förklaring till tolkningen?
Mycket tacksam...

Hur länge ska du spara det? Oavsett tid måste man se till att ha fungerande hårdvara i framtiden. Köper man en bandspelare måste inte bara bandet sparas så att säga. Samma sak med IDE-diskar. Om 20 år lär inte de gå att koppla in helt lätt.

Vill man vara trygg kan ju dubbla diskar vara en idé. Men du behöver ju bara arkivera själva disken, inget chassi, eller annat, vilket kanske är inkluderat i Macotekets pris?

Ursprungligen av Alphonze:

Tror inte det. En ny kub blir bara dyr och ointressant att köpa. Ska Apple lyckas så betyder det att de måste även ta en massa pc/Windows-användare och då måste de göra en riktigt snygg och praktisk "barebone" som är något billigare än en "vanlig" pc.

Vad lägger du i begreppet ny kub då? Jag tänker på en kompakt fullfunktionsdator. Kompakt behöver dock inte vara i kubformat. Kanske en iLC475? Där snackar vi servicevänlig design iaf.

Jag tror stenhårt på produkten _om_ Apple släpper den. Priset är jätteviktigt. Frågan är bara hur lågt de kan pressa det. Men några Cube-priser ska definitivt inte behövas. Billigare än PC behöver den inte heller vara. Men den behöver närma sig PC-priserna. Tror inte man är ute efter att ta de PC-användare som letar billigast dator, utan snarare de PC-användare som är lite intresserade och skulle kunna tänka sig att betala lite mer, men inte så mycket som krävs idag.

Ursprungligen av Pär:

Det är ju för fasen en tunn klient vi pratar om väl?
Lämplig för netboot i skolmiljö, för server mountpoints i företag och påhäng via FW/(usb) som "hemmultimediahub"…

Tunna klienter har väl inte hårddisk eller optisk enhet om de är "äkta" tunna?

Ursprungligen av Ola Hansen:

Sexstrejka!

Det blir väl resultatet när han väl fått sin PowerBook?
Hon kanske är rädd att bli svartsjuk?

Själv är jag faktiskt emot att ha mer än en dator alls. För jobbigt att synka allt man har. Och att ha två helt olika datorer är inte kul heller. Därför har jag tyvärr svårt att se mig själv någonsin köpa en stationär dator i framtiden... Är lite sugen på en iMac G5 för att de är så coola,men detta enkla argument gör att jag ändå är säker när jag ändå avstår.

Men skulle jag ha en bärbar andradator skulle det helt klart bli en iBook 12". Lite smidig och billig.
En regel vid alla datorköp: Man måste använda den en j-vla massa för att den ska "löna sig". Köper man en dator i överkant är sannorlikheten stor att merkostnaden är som att elda för kråkorna.

Bara i OS 9. Där kunde man synka med telefoner och PDA:er, om man hade program för det. Den dök upp som en seriell port.
Har ingen aning om huruvida OS X har stöd för det.

Nej, det är väl bara AirPort Extreme som har stöd för WDS (Wireless Distribution System) där man kan sätta upp länkar mellan två accesspunkter.