Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Strulla

Strulla

Medlem
  • Registrerad 2004-03-19
  • Senast aktiv 2004-08-17
  • Antal inlägg 10

Foruminlägg

De senaste inläggen Strulla har skrivit i forumet.

1

Jag har en PB G4 400mhz med Panter installerat, och den stänger av sig själv, men bara under batteridrift. Det är inga problem med att sedan starta upp med batteriet, som har mer än två timmars gångtid. Klockan måste ställas om efter en dylik abrupt avstängning. Det är inget mekaniskt glapp. Jag har skakat maskinen milt under batteridrift. Finns det någon som har varit med om samma sak och som kan tipsa mig om felet. Jag håller på att bli tokig. I övrigt fungerar allt.

Jag har köpt en hp laserjet 1200 med 8 mb. Det går vad jag förstår att trycka in närmare 500mb. Är det någon som vet om den skriver ut snyggare och bättre bilder med utökat minne? En bild kan tex vara 30 mb stor och om skrivaren har 8 saknas ju 22 mb, för den buffrar innan den börjar trycka. Finns det någon som vet hur det ligger till? Och om det är bra med mera minne, var kan man köpa detta billigt?

Ursprungligen av tiq:

Stokastiskt raster är inget filter utan något som används i RIPen eller skrivaren.

Hej, jag har en vanlig svartvit laserskrivare och skulle vilja prova stokastiskt raster. Hur gör man praktiskt. Min skrivare, en hp 1300, har väl inte denna rastrerring.

Har försökt att förkovra mig i fm-filter (frekevens modulerade dito). Jag skulle vilja prova detta i prktiken. Är det någon som vet var man kan få tag i "filtret" och hur man gör?

Finns det någon som kan tipsa om i vilket program man ska jobba i för att göra små animerade figurer - giffar?
Vad är fm-raster och hur använder man det?
Strulla

Finns det någon som kan berätta hur man gör fm-rastrering. Är det något som man kan göra själv och var hittar man rastret.
Tackar på förhands/Strulla

Hur gör man för att använda fm-raster? Jag har tittat i Photoshop men inte funnit denna rastertyp. Köper man det som ett plug-in till Ps?

Tack för svaret. Det finns skrivare med högre dpi- tal som tex 2400. Blir bilderna fortfarande inte bättre, coh vilker raster rekommenderas till den. Jag har svårt att förstå varför det inte går att få mera tryck i svartvita laserbilder. Papperet är vitt och tonern är svart.

Ämnar köpa en en svartvit-laserskrivare. De flesta printar bilder grådisigt. Vad beövs för maximal kvalitet, någon som vet?
Strulla.

1