Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
Ingemar Ragnemalm
  • Plats Linköping
  • Registrerad 2005-06-17
  • Senast aktiv 2017-11-14
  • Antal inlägg 4190

Foruminlägg

De senaste inläggen Ingemar Ragnemalm har skrivit i forumet.

Ursprungligen av Christopher Anderton:

Well. Har haft kunder som haft dem. Väldigt mycket problem, problem med uppsägningar, serverar som har usel uptime, dåligt med minne, konton som stängs ner utan motivering, support som inte kan någonting, usla på säkerhet, problem med databasservers.. Etc.. Skall jag fortsätta?

Det var just på grund av sådant beteende som jag bytte till Surftown. Ibland får jag känslan av att det mest är tur om det funkar eller inte, att det bara handlar om vem som handlägger olika problem som uppstår. Alla har motsägelsefulla erfarenheter av olika webbhotell. Råkar ens sida angripas av crackers och spammare (som om det nu var mitt fel) och fel person kollar det så kan man tydligen åka ur var som helst? Inte mycket till professionalism och trygghet precis, men var finns det garanti om att det inte händer?

Ursprungligen av Christopher Anderton:

Inte heller Hemmapulare webbhotellen som Surftown.

Motivering? Är det nånting speciellt amatörmässigt med dem?

Ursprungligen av Tabb:

Tycker nog att du borde kolla in Freeway igen, det är nog det bästa och enklaste WYSIWYG programmet som finns.

Det gjorde jag faktiskt när det var på rea på MacUpdatePromo för ett tag sedan, men det ser verkligen ut som skit och layoutandet är jätteråddigt. Jag såg varken enkelhet eller kvalitet.

Idag gav jag Kompozer en chans till, men nu får det inte fler. Buggigt, fult, ineffektivt.

Det här är ju helt otroligt! Har folk helt slutat göra vanliga websidor???

Ursprungligen av planB:

Påminner om när jag använde min Hasselbladare med ljusschakt. Då tittade man också ned i 90gr vinkel vilket också gjorde det psykologiskt lättare att fotografera.

Just det, det är ju precis samma situation! Man tar bort ögonkontakten, vilket får folk att släppa uppmärksamheten på vad man gör.

Så vridbar display, men dessutom vill jag ha en riktigt ljusstark/lågbrusig sak, som dessutom skall fokusera riktigt fort! Det är tyvärr svårt.

Var inte gamla GR en favorit för gatufoto förr i världen? Jag vill ha en liten kompaktkamera som tar riktigt bra bilder, vilket var vad GR var. Nya GRD-serien lär vara en vettig efterföljare, och X100 förstås. Jag satsade på en Canon S95, relativt billig, bra ljusstyrka och hyfsat brushantering, men den är för långsam för vad jag tycker en kamera skall vara i det här fallet.

Jag skulle nog helst ha en liten kompaktkamera med vridbar display. Då kan jag skjuta från höften, bokstavligt talat, och då ser folk inte vad man gör (de tror att man leker med sin iPhone). Och då behöver man inget teleobjektiv som plattar till bilden.

Ursprungligen av Bosse:

Författaren till artikeln skriver att eftersom iPhone 4 är c:a ett år gammal och en ny är snart att vänta, tas den inte med i testet. Det är kanske ett bra beslut - jag tror det.
bosse

Det tycker inte jag, det är en dålig ursäkt, för det gör testet meningslöst. Det blir som att testa skrivplattor utan att ta med Wacom. Vilken av de billiga kopiorna är minst dålig? Idiotisk fråga. En iPhone måste med, som referens.

Ursprungligen av tageborg:

Sist jag avr på Teknis/KTH fanns det Mac-salar där man kunde köra Matlab och annat om man föredrog det framför Sun-maskinerna. Gissar att man inte fasat ut dem än. Fast KTH har inga miljöspecifika kurser och bara en enda språkspecifik kurs. Där lär man sig C++. Men det kanske skulle gå att få dem att rekommendera din IDE för utveckling i den kursen? Borde ju täcka en del av dina behov, kan man tycka.

Det skulle det ju göra. Jag har hyfsat stöd för C++ redan så det är inom räckhåll. Jag har ändå räknat med att göra lite anpassningar för specifika behov, och att se över lite av C++-stödet går bra mycket fortare än att porta hela rasket till Linux.

Jag tycker att Weathergirls of Michael Jackson låter som de två troligaste, så nu vill jag veta "facit" snart! Åtminstone om vi kan räkna bort dem.

Ursprungligen av MP:

Det fungerar på samma sätt som Kundkraft som tar en avgift för alla kunder dom förmedlar. Underligt nog ser dessa företag inga problem att ta ut en betydande avgift som motverkar att de som de arbetar för skall få ett lågt pris.

Om man tar exemplet med el som nämns ovan och tar en normalstor lägenhet som exempel sår man följande resultat:
Om företaget tar 150 kr per kund de förmedlar och lägenhetskunden förbrukar 3 000 kWh/år motsvarar avgiften 5 öre/kWh + moms = 6,25 öre/kWh.

Tar de inte ut en avgift som känns har de inte en chans, men givetvis gör det att man undrar om det inte finns billigare alternativ som inte betalar sådana avgifter. Argumentet för Baraspara och Kundkraft måste väl vara att den som får flest kunder kan ha lägst pris, ungefär. Lite som att den som lägger pengar på reklam kan ha lägre priser än den som inte gör det. Det är en slags reklamavgift. Allt vi köper har ett rejält påslag för marknadsföring.

För Jobs del är det en fråga om hälsa och vad han vill lägga tiden på.

För Apples del är den stora frågan om Jobs lärt upp Tim Cook, och helst några till, till lämpliga efterträdare. Det är en helt annan situation än när Sculley tog över. Det handlar inte om att svänga Apple till att göra tråkigare produkter (vilket i rätt hög grad var vad Sculley gjorde) utan att fortsätta i Jobs riktning. Är Cook visionär nog?

Ursprungligen av irrelogical:

Jag mailade och frågade "Hur tjänar ni pengar?", och dom svarade:

Det var ju trevligt, ett ganska rakt svar.

Har ni också sett Apples program införa fel i era dokument framför näsan på er? Det händer mig hela tiden, eller gjorde innan jag slog av eländet. Jag hittar fel i gamla dokument hela tiden. Här är en:

"the rap" -> "therapy"

Apple har visst åsikter om vissa sorters kultur.

Har ni fler underhållande, kreativa exempel? Jag fyller på med "nylle -> nalle".

Typiskt att den "affärsidé" som ett företag visar för kunderna är rent trams, en affärsidé måste ju inkludera vem som betalar. Det är som alla varuhuskedjor som ståtar med att deras "affärsidé" är att vara billigast! Hur dumt är det? Det är ju inte svårt att vara billigast om man går med förlust.

Jag har inget emot att företag tjänar pengar (absolut inte), om ett företag faktiskt kan hjälpa mig med någonting skall de ha betalt för det, men jag tycker inte om när de ljuger för mig, har dolda agendor som jag måste gissa. Det drar igång mina varningssignaler.

Ursprungligen av The Real Viking:

Hade inte Umeå universitet en Objective C kurs med macar?!

Är det så? Det skulle ju kunna hjälpa. Fast ju närmare Apple-specifik programmering desto svårare är det att konkurrera med Xcode. Jag stödjer numera iOS-programmering, kan bygga för både simulator och device och köra simulatorn från IDEn, men jag klarar än så länge inte av att debugga på device och andra direktkopplingar.

Nåja, det skall väl inte vara lätt...