Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
peacerich

peacerich

Medlem
  • Registrerad 2005-09-01
  • Senast aktiv 2012-04-22
  • Antal inlägg 224

Foruminlägg

De senaste inläggen peacerich har skrivit i forumet.

Finns ju även ett rykte från CrunchGear att uppdateringen blir den 17 Mars

http://www.crunchgear.com/2008/01/26/rumor-new-macbook-pros-on-st-patricks-day/

Synd bara att ryktesspridaren inte kollade i kalendern först. 17 Mars är en Måndag, Doh!

Trevlig information.

Hoppas de slänger in 256MB minne som standard på grafiken också.
Då blir det köp.

Ursprungligen av gabriela:

...men utan användbar export-funktion, vilket gör själva appen oanvänbar i praktiken.

aha, det visste jag inte.

Jag är fast i Wingnut2 som följde med macheist. Fantastiskt fängslande spel, dessutom funkar det på min 12" Powerbook.

Ursprungligen av Ingemar Ragnemalm:

Fortfarande 48 timmar... Det börjar kännas som i den där sagan, "ingen frukost förrän i morgon!"

I väntan på registreringen så funkar ju vectordesigner som fullständig trial i 15 dagar.

http://www.99.se/attachment.php?attachmentid=15037&stc=1&d=1201171887

Fantastisk bild för att förklara PB 12" smidighet.
Sådär har man suttit några gånger.

Ursprungligen av Adrian B:

Enligt samma Newsweek-recension som jag länkade ovan så blir inte MacBook Air lika varm, vilket borde betyde mindre fläktproblem antar jag:

(Bonus: the Air doesn't run as hot as Apple's other laptops--it's actually possible to work for an hour with the device on your lap without the feeling that your fertility is at stake.)

Jag uppfattade det som att dom hade varianten med hårddisk.

Jag håller med, han pratar ju om varianten som kostar $1,799 och SSD är ju ett tillval.
Han nämner väl inte ens SSD?

Om det är penryn-processorn som påverkar den lägre värmen så bådar det gott inför MBP's speedbump.

Ursprungligen av Adrian B:

Jepp, det var därför Zune slog så bra

Du har helt klart en poäng, men ärligt talat tror jag att konsumenter inte är så dumma faktiskt, om man ska köpa en dator för nästan 17k så räcker det inte med bra marknadsföring.

Marknadsföringen är ett måste för att nå ut till konsumenterna och Apple lyckas otroligt bra med att nå ut just nu. Men sen måste också produkten sälja sig själv också för att det ska fungera hela vägen ut (eller levereras på ett sätt som sätter konkurrensen ur spel - se nedan om PP). Den ursprunliga iPoden som enligt många var på tok för dyr var en sådan produkt som sålde bra för att produkten var bra, inte för att det var fenomenal marknadsföring.

Apple har lyckats på så sätt att de under lång tid byggt upp förtroendet och exklusiviteten med sitt varumärke. När man lyckas med det och sedan fortätter synas vid rätt tillfällen och med produkter som följer mallen för vad som är Apple, så sköter sig marknadsföringen själv. Viral marketing.

Det är ju helt ofattbart hur Apple lyckats med att bygga upp förväntningar och uppmärksamhet inför ett expo utan speciellt mycket marknadsföring. Sen hamnar deras produkter på alla nyhetsidor ändå.

Fast PowerPoint är ett väldigt dåligt exempel där det geniala i marknadsföringen har varit Microsofts dominans och att det är en del i Office-paketet med viktiga produkter som Word och Excel. Jag tror inte för ett ögonblick att PowerPoint hade klarat sig på egna ben om det inte fått en gräddfil in i allas datorer via Officepaketet som blivit standard på alla arbetsplatser, och det i sin tur tack vare att Microsoft fått in Windows på nästan varenda PC som säljs (däri ligger det geniala från Microsoft).[/QUOTE]

Jag vet, Powerpoint var ett dåligt exempel. Microsoft har ju som du säger en lite annan taktik än Apple. Att tvinga folk att använda windows eftersom de inte klarar av orkar, eller vågar byta operativsystem. Apple skulle nog gjort samma sak om de kunnat.

Ursprungligen av whoami:

Följdfrågan blir om alla i hushållet kan dela på samma iTunes mapp som ligger i Time Capsule? Det vore praktiskt.

Samma musikfiler borde den kunna dela på men kanske inte på själva biblioteksfilen. Om man delar på biblioteksfilen borde det krocka om den skulle användas samtidigt av två datorer. Har dock inte testat själv.

Ursprungligen av Christofer:

Absolut. Man ska dock tänka på att, beroende på vilken e-postklient mottagaren har, så kan Gmail-adressen dyka som avsändare ändå. Urklippet nedan kommer från ett brev som jag skickade till ett företag, som sedan blev vidarebefordrat till en annan person, som i sin tur svarade till mig – direkt till min Gmail-adress, inte den avsändaradress jag valde när jag skrev brevet. Adressen jag valde att skicka ifrån finns inte ens med i brevet.
I detta fall var det mottagarens Outlook som var boven i dramat. Har sett detta i flera andra fall utöver denna, så det är ingen engångsföreteelse.

"From: ---@gmail.com [mailto:[email protected]] On Behalf Of Christofer Karlsson
Sent: den 18 oktober 2007 00:06
To: ---@discshop.se
Subject: ---"

Det är precis detta jag råkat ut för också som gör att jag vill byta till Google apps.
Har faktiskt också fram tills nu forward:at mina adresser från loopia till min Gmail.
Fungerar jättebra tills det visar sig att den ändå skickar med min gmail som avsändare.
IMAP med gmail funkar annars kanon och jag hoppas att google apps funkar lika bra.

Tack för den långa förklaringen ovan, ska nog klara mig igenom proceduren.
Klantade till mig lite dock och skapade en användare med fel namn. Sen kunde man inte byta namn på admin och var tvungen att ta bort den och nu får jag vänta fem dagar innan jag jag registrera igen. men men...

En fråga till, ni som kör Google Apps med eget företag. Finns det nån skillnad mellan standardversionen för Familj jämfört med småföretag?

Har kollat igenom och tycker det verkar vara samma funktioner.
Kan det finnas rättighetsskillnader?

/egenföretagare som använder samma mail både privat och till jobb.

Det här låter ju som en intressant lösning om man får den att funka.

Har en brandgul@gmail.com adress med IMAP som jag använder nu och en egen fredrik@brandgul.nu -adress som vidarebefodrar allt från loopia till min gmail-adress.

Skulle det funka att knyta fredrik@brandgul.nu till gmail med google apps (alltså att jag loggar in med den) och samtidigt ha kvar original-gmail-adressen?
Man vill ju inte tappa gmailadressen eftersom man använt den ett tag.

Bara man får fredrik@gmail.com som utgående adress när jag skickar mail så kan man ju fasa ut original-gmail-adressen efter ett tag.

Rörigt, men skulle det funka?

Ursprungligen av Adrian B:

Fast om försäljningen går bra eller inte är ju inte "all in your head". Och går försäljningen bra så kan man anta att produkten varit rätt utformad för sin målgrupp. (Det omvända är dock inte alltid sant, en bra produkt kan ju sälja dåligt om den marknadsförs fel, osv.)

Fast, jag syftade mest på alla dessa diskussioner som dyker upp med hetska angrepp för och emot där de själva inte verkar förstå att de tillhör olika målgrupper.

Sen är jag inte säker på att bara för produkten säljer bra så är den rätt utformad. Det går att få mycket sålt med rätt marknadsföring.

Ta t.ex Powerpoint, (off topic) standard för presentation i vartenda litet företag i hela västvärlden.
Det följer iofs. med office-paketet men med rätt marknadsföring så har man nog 95% (ren gissning) av marknaden, trots att det är ett program som löser sina uppgifter ganska dåligt.

Det har funnits både rykten för och emot detta. Att den kommer fungera som en vanlig nätverksdisk och att den bara kommer fungera för Time Machine.

Personligen skulle jag bli väldigt förvånad om den inte kommer att fungera på samma sätt som en Airport Extreme-ansluten disk. Om den gör det så kommer du kunna ha ditt Itunes-bibl på den. Det har jag.

Tror du kan hitta några källor till rykerna i dessa trådar:
http://www.99.se/datalagring-lagringsmedia/233773-time-capsule-vs-extreme-500gb-usb2.html?highlight=time+machine
http://www.99.se/mac-os-x/228263-traden-foer-timemachine-fragor-svar.html?highlight=time+machine

Läste igenom artikeln och bemötandet och jag tycker bara det är det gamla vanliga "försvara sin egen grupp" -argument.

Verkar som att PC och Mac-användare idag har väldigt många ömma tår. Kommer bara nån i närheten av dem så hugger man och gör allt för att försvara sig.

De flesta av argumenten bemöttes med att form faktorn är för liten för att få in fler portar, bättre hårddisk osv. vilket stämmer. Men den kanske å andra sidan inte var gjord som en dator med alla möjligheter vilket jag tycker har framgått här oändligt antal gånger.

Trots allt, tror man tillräckligt mycket på något så bortser man från vissa negativa resultat, funktioner, felvärden, brister. Så är det. It's all in your head