Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
erkkan

erkkan

Medlem
  • Registrerad 2006-08-26
  • Senast aktiv 2009-11-12
  • Antal inlägg 100

Foruminlägg

De senaste inläggen erkkan har skrivit i forumet.

Har ett hemma nätverka via Airport Express och vill lösenordsskydda det. Hur går jag tillväga ?

Kan någon vänlig själ göra en steg för steg guide eller liknande vore jag tacksam!

Capslock och Numlock lyser svagt hela tiden... som sagt det liksom är ett svagt grönt fladdersken. Detta syns svagt hela tiden man tänker bara på det när det är mörkt omkring eller när datorn går i viloläge.

Pratade med Apple support och de sa att jag skulle lämna in den för att de kunde inte hjälpa mig. Så fick verkstaden konstatera om det var mjukvaru eller hårdvarurelaterat.

Någon som känner igen sig och vet vad man kan göra åt det? Eller är det bara att skita i denna bagatell?

Tacksam för svar!

Jag vet att några andra haft "problem" med detta är ju inget problem direkt. Någon annan som råkat ut för liknande? Vad kan man göra åt saken bara skita i det eller är det något speciellt fel?

Tacksam för svar!

Hej!

Kom hem idag efter en 2 veckors lång och solig semester. Väl hemma sätter jag på min MacBook och allt funkar som det ska. Datorn har inte varit på i 2 veckor. Inne i operativsystemet så helt plötsligt stängs släcks hela ljusstyrkan så att man bara ser konturerna i bakgrunden. Jag hade inte gjort något själv eller så utan det hände helt oprovocerat. Sedan provade jag upp och ner med ljusstyrkan men ingen skillnad. Startade om datorn samma problem igen sen efter några minuter så funkade allt igen. Sen låter jag datorn vara på ett tag när jag sedan kommer tillbaka och problemet uppstår igen. Datorn installerar airport uppdateringen och en security update automatiskt i programuppdateraren. Nu har det inte blivit något problem med ljusstyrkkan *peppar peppar*.
Kan datorn har varit kall för länge? datorn varit avstängd länge? Detta har aldrig hänt förr.

Vill gärna ha hjälp och om jag verkligen måste lämna in den eller inte... Eller om detta är bara något som kan hända liknande en blåskärm eller liknande??

Tacksam för svar!

Ursprungligen av Noobi:

Inlife på Sveavägen.

Jag lämnade in min på Lan-master. Fick nytt tangentbord, ny ram runt skärmen samt nytt bottom och top case. Dock verkar det vara svårt att att få det helt tätt med ramen runt skärmen då det är små glipor still samt att den gråa kanten som går runt datorn alltså där man har händerna osv. den glipar fortfarande men dock mera liksom en buckla som sticker upp på varje sida men men inte så mycket att göra. Halv datorn känns som ny med ny touchpad och tangentbord. Hur blev ditt jobb gjort? Kul att höra. Sprickorna är iaf borta och det var det jag lämnade in den för så.

Ska också få allt utbytt. Hittade små sprickor vid så som visats på bilden innan. Jag lämnade in den på Lan-master i stockholm. De skulle byta både bottomcase och topcase samt byta kanten runt skärmen och även vid tangentbordet då det glappade där som många nadra också haft så det var bra ska förhoppningsvis hämta den idag. Haft den inne i en vecka nu.

Får hoppas att allt gått som det ska!

Ursprungligen av Harri Habitat:

Jag har samma "problem". Det verkar som att smuts samlas på kontakten eller något. Testa rengör den (och rengör även kontakten i datorn). Det är inget farligt problem, har läst om flera med samma. Dessutom laddar datorn även om lampan inte lyser. Om man nu vill att den ska lysa så brukar det räcka med att ta ut den och sätta i den igen. Eller rengöra.

Okej låter bra har nu rengjort den. Samt att dett har endast hänt en gång så det är kanske inte så mycket att tjafsa om heller mer om det blir ett stort problem i framöver osv. Men är det i sådana laddaren det är fel på ?

Kanske inte behöver ringa apple om detta nu känns det som.

Mitt under laddning slockande helt plötsligt den lilla laddarlampan vid magsafekontakten. Då drog jag ur sladden en gång sen sen lyste den grönt en gång sen slockande lampan sen en gång till drog jag ur sladden sedan var den grön i början för att sedan gå över till orange för laddning. Detta har endast hänt en gång. Något man ska uppmärksamma eller bara en bagatell som att man kan få blåskärm i windows??

Om något skulle vara galet är det i sådana fall laddaren eller batteriet som brukar vara galet?

Tacksam för svar!

Okej, förstår hur det känns. Jag hade 2 MBP och en MB innan jag fick en jag är mycket nöjd med nu än så länge. Dock har detta självklart satt sina spår och det är inte självklart att jag ska köpa Apple om jag hade fått felfritt från början. Dock hade mina MBP allvarliga problem. Enda MB hade var sne skärm och så. Men jag skulle aldrig gå tillbaka till PC igen tror jag inte. När nu MB fungerar som den ska är jag otrolgit nöjd. Det är verkligen kul att sitta vid datorn och jobba och framförallt att titta på den. Jag höll på från september till dec innan jag hade en dator jag ansåg var bra och tilltalade mig så. Men du kanske inte orkar eller så. Detta pip ni pratar om hör jag aldrig. Tycker datorn är otroligt tyst och fin.

Tycker det mesta på PC fronten känns skit och Vista tycker jag är ett stort skämt så.

Keep up the good work!

Hej !

Har kopplat mina externa högtalare till hörluraringången... är detta rätt det finns en till utgång ovan denna men den funkar inte.

Problemet är att det låter skit mycket bas och dålig kvalitet samt att det inte är lika högt och lika bra som när jag körde via min gamla pc som högtalarna vanligtvis är kopplade till. Dock har jag ett bra grafikkort till den. Vad kan vara för del har jag kopplat fel måstejag ställa in några inställningar??

Funkar skit bra via airport expressen trådlöst men har inte tillgång till den nu.

Ursprungligen av LarsW:

Har haft min MBP C2D 2.16, 1GB, 120HD i ungefär en månad nu. Har inte hittat ett enda problem! Använder iStat Pro och CPU ligger oftast under 50 grader.

Fläktarna står alltid på 2000rpm, vid dessa varvtal låter dom ingenting. Har hört dom gå igång vid något enstaka tillfälle, men då låg jag i sängen och packade upp rar och joxxade på...!

Är besviken på skärmen. Tycker bilden är lite grynig... har en matt, vilket inte var rätt val känner jag. Är dock ute och flänger mycket med laptopen och har svårt att välja datormiljö så... kanske var rätt ändå. Men hade förväntat mig att den skulle vara bättre faktiskt.

Får väl se hur pass mkt den låter när jag väl får igång windows och lite spel.

Det var därför jag efter två MacBook Pro som skickades tillbaka valde en Macbook som har en otroligt fin och skarp skärm utan att vara grynig. Första Pro:n jag hade var bedrövlig så grynig och jävlig, den andra var bättre men inte alls så bra som denna MacBooken. Fick bli en Maxad MacBook med 2 gig ram och 160 hd istället. Känns som ett bra val. Sjukt att man kan tillverka en dator för över 20000 och ha en så pass dålig skärm. Synd på en så annars fin dator.

Återkom med resultat.

Har också detta backlight flimmer typ lägre nivåer och så samt ibland också om man sitter långt ifrån dock inget jag stör mig på. Hade samma sak på min macbook innan jag fick denna nya dock upptäckte jag detta nu när jag såg denna tråd. Så va fan orka. Vill inte en pc i alla fall så.

Ursprungligen av bossep:

Hade faktiskt inte en aning om de problemen? Talar mycket för MB då. Jag gillar docl bakgrundsbelysningen hos MBP.

Kolla trådar på macworlds forum och detta så är det otroligt många som har problem. Kolla även i butikerna ska du se att det är otrolig skillnad. Mellan de två MBP jag hade var det grym skilland i kvalitet på skärmarna nästan skrämmande. Mellan de 3 Macbooks jag haft har jag inte sett några som helt skillnad. Har varit mycket snacka om dett med MBP på macrumours forum och några andra och man ska helt enkelt ha tur om man får rätt tillverkare som har gjort skärmen. Apple använder sig av många olika tydligen. Dock den bättre av de två skärman jag fick var inte acceptabel ändå inte för dator som springer iväg i närmare 20-25 papp.

Detta är absolut högst individuellt. Absolut, Jag hade nog gått på en pro annars dock är den större, klumpigare samt varmare med aluminum. Därför efter 2 MB och 2 MBP är jag nöjd med en fungerande dator. Dock ska sägas att första MB lämnade jag tillbaka själv då jag ville ha en MBP för den skulle vara bättre men då fick jag 2 MBP i rad och båda dessa hade allvarliga fel, varma, fel tangentbord, bännaren funkade inte, kassa skrämar, senaste MB jag hade var att skärmen var sen det var det enda därför fick jag en ny MB som funkar prima. Menar bara att alla kan få dåliga exemplar men MBP har en sådan skärm jag inte tycker om och det har alla dessa MBP där ute där det dock skiljer en del vilket är skrämmande därför chanser inte jag.

Ursprungligen av bossep:

Det som får mig att vänta är den förväntade LED-belysningen av skärmen. Det kommer att bli gött! Vad gäller valet mellan MB och MBP så kan jag bara råda att köpa den du har råd med. Gå inte med MB om du har råd med en MBP.

Grattis till din MBP!

Hade två stycken MBP men de var varma, brännaren funkade och framförallt MBP har en urkass skärm så sjukt kornig och dassig bild och inte alls så färgstark tycker jag därför föll valet på en MB. Väntar tills de rättat till detta oerhört stora fel som alla MBP har och köper den senare. Köper inte en dator för 23-25 papp och sedan är skärmen som är den mest väsentliga delen värdelös. Sitter nöjd med min Macbook ett tag till:) som har urfin skärm:)

Tjenare!

Jag kör en MacBook C2D med 2 gig ram och 160 hd och den funkar rätt bra tycker jag:) kör en sådan