Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.
t3nggren

t3nggren

Medlem
  • Registrerad 2006-08-29
  • Senast aktiv 2012-05-02
  • Antal inlägg 11

Foruminlägg

De senaste inläggen t3nggren har skrivit i forumet.

1

Tja! Jag krypterade disken förra veckan med filevault2 mest för kul. Men nu igår släptes ju 10.8 så jag tänkte provköra det på en egen partiton. Men nu när jag går in i skivverktyg går det inte ändra eller lägga till partitoner, måste jag göra detta genom att starta upp via skiva eller? Nödlösning är ju köra på externdisk, men ger ju inte samma prestanda direkt via usb:/

Mvh Richard

Hejsan, tänkte fixa så jag kör scriptet add2home när jag har wptouch på min wordpress blogg. Hur gör jag detta? Sedan skulle jag även vilja dölja alla toolbars när man lagt till webbsidan som "app".

Här är länk till add2home scriptet: Add to home screen

här är lite för det andra: Hiding Safari User Interface Components on iPhone - Stack Overflow

Men jag har problem att förstå var jag ska placera koden, och hur. Denna kod ska ju bara användas då man kör via "wptouch" temat i iphone, ipad mm. Sen när man väljer att köra den som en app efter man lagt till den på hemskärmen med ovanstående script så ska menyrader döljas liksom.

Hejsan, jag skulle vilja ha hjälp med en bilduppladdnings funktion. Där jag kan ladda upp bilderna via en skyddad admin sida. Den har jag skapat, behöver bara hjälp med en "uppladdare" och kod till en databas som placerar bilderna i typ en tabell.

Ska försöka förklara exakt vad jag menar. Jag har skapat en inloggningssida där det är tänkt att jag ska kunna ladda upp nya bilder. Jag vill att bilderna skalas ner i storlek, en för thumbnail och en för stor bild, dock inte lika stor som original när de laddas upp. När de laddas upp ska de placeras i en databas som sedan en php funktion skriver ut bilderna i en tabell. Detta ska bara vara thumbnails som läggs i tabellen, och de stora bilderna ska ligga som länkar när man klickar på thumbnailen. Jag vet inte om det där vart jätte tydligt men hoppas det.

Tacksam för hjälp.

Kika in sidan just nu, richardtenggren.se

Senast redigerat 2010-02-24 16:52
Ursprungligen av studiox:

Jadå det kan du, det viktiga är att du partitionerat disken, håll nere alt när du bootar datorn, alternativt C så bootar den från CD.

Hur blir det med bootloadern? Behöver jag fixa den manuellt då?

Edit:
Nu har jag testat lite själv och insåg vad felet var, jag var allt lite för ivrig, det tar visst en stund innan macbooken mountar skivorna, men ett nytt problem har uppstått, varför funkar inte bootcamp assistenten på vista 64-bitars? Det är ju en 64 bitars processor? Får väl i värsta fall skaffa 32-bitars.

Senast redigerat 2009-04-24 12:59

hejsan, har en ny macbook, haft den i några veckor nu. Funkar ypperligt,men vill ju kunna leka med cad, så vill köra windows också.

Körde igång bootcamp ass och partionerade 30gb till windows, sedan när jag ska sätta in en windows skiva så gör jag det och då hittar inte macbooken någon windows skiva, har testat med 2 xp skivor och en vista skiva. Kan jag göra det manuellt genom att boota på skivan och installera så, men hur blir det med bootloader då?

Jag tar gärna också en invite, richardtenggren@gmail.com God jul!:)

1