Hur bra är Aqaras nya m2 hub?

Vi har tagit en titt på den nya M2 hubben och går igenom hur ni kommer igång med den, samt jämför med deras tidigare hub och försöker bena ut vilken av dom ni ska välja.

När vi fick hem Aqara Hub M2 tänkte vi att äntligen får vi allt det där som vi saknat, men vad har vi saknat? Det enda som varit lite negativt med den tidigare hubben är att den endast haft stöd för 32 enheter. Vilket är aningen snålt om vi även ska köra smart belysning och sensorer. Den nya hubben har stöd för upp till 128 enheter, men med en lite parantes.

Vi behöver även införskaffa Aqaras smarta plugg för att få stödet med 128 enheter. Den största skillnaden vi lägger märke till när vi packat upp M2 är att den saknar lampan som den tidigare hubben har. M2 har uppgraderats med ett nätverksuttag som ger oss möjlighet att ansluta den med en nätverkskabel till vår router, som ger oss en betydligt stabilare uppkoppling. Strömförsörjningen har även den fått sig lite kärlek genom att vi nu ansluter med hjälp av en kabel och en strömadapter istället för att som tidigare ansluta hubben direkt i eluttaget. Vilket gjorde att vi täckte minst två eluttag.

För en komplett genomgång av produkten samt hur ni installerar den får ni inte missa vår video recension.

Sammanfattning

Aqara har nu tre olika hubbar som vi kan ansluta till vårat smarta hem, men det är endast en av dom som går att ansluta till Xiaomis Mi Home app. Vilken man ska välja är helt upp till er, undertecknad föredrar nog den vanliga Aqara huben då den går att ha i Mi Home appen, så vi kan fortsätta synka in våra Mi sensorer samt bygga automatiseringar ihop med våra övriga produkter ifrån Xiaomi, samt att vi får kopplingen till HomeKit. Priset ligger i skrivande stund på 649 kronor och går att beställas ifrån Gröna Hus.

➕ Fördelar

  • HomeKit

  • Strömsladden ansluts på baksidan av hubben

  • Nätverksuttag

➖ Nackdelar

  • Lampan saknas

  • Behövs en smart plugg ifrån Aqara för att kunna ansluta upp till 128 enheter

  • Kunde bjudit på lite fler nyheter