Vi testar nya MagSafe-tillbehör från Mophie

Det har varit tyst från Mophie ett tag men nu är bolaget ute med en rad nya tillbehör som vi har tittat närmare på.

MagSafe i bilen

När iPhone 12-serien lanserades så återuppstod även MagSafe från de döda och detta är något som Mophie har tagit vara på i sin nya produktserie. Först ut skall vi titta på deras senaste laddare för bilen som har MagSafe. Snap+ wireless vent mount har ett diskret utseende och vi monterar laddaren i fläkten på bilen. Därefter stoppar vi i den medföljande laddaren i cigarettladdaren i bilen (20W) och sen är vi redo att ladda. Magneterna i Snap+ wireless vent mount är starka och det skall nog krävas en krock för att telefonen skall lossna från fästet. Eftersom den är MagSafe-kompatibel så får vi även ut en laddeffekt på 15W vilket är extra trevligt om vi behöver kräm lite extra snabbt.

En annan fördel med en MagSafe-laddare är att det är busenkelt att antingen ha telefonen i stående läge eller landskapsläge och allt som krävs är att vi bara vrider telefonen till önskad position. Snap+ wireless vent mount är nog den MagSafe-kompatibla laddaren vi väntat på och den enda nackdelen med den är att materialet drar till sig en hel del damm vilket ser lite trist ut efter en tids användning.

Endast magnetism

Om man känner att det räcker med en MagSafe-hållare utan laddning så erbjuder även Mophie just detta med Snap Vent Mount. Denna magnet fästs lika enkelt i fläktgallret och man slipper huvudbry med att dölja kablar och den kostar endast 249 kronor.

MagSafe på skrivbordet

Snap+ wireless charger är Mophies egna MagSafe-laddare som lämpar sig utmärkt på både skrivbordet eller sängbordet. Precis som Apples egna MagSafe-laddare är formen rund men som istället har ett svart gummi-liknande material som tyvärr drar till sig en hel del damm men som är skonsamt mot telefonen. Även denna laddare kan ge oss en effekt på totalt 15W och i andra änden av laddaren har vi USB-C så vi kan antingen koppla in den direkt i vår MacBook Pro eller till en valfri laddare med USB-C.

Kärlek för dig som inte har en telefon med MagSafe

Om du skulle ha en iPhone som inte har MagSafe så går dessa tillbehör att använda ändå genom att klistra fast den medföljande adaptern som finns i kartongen. Då det än så länge enbart är iPhone 12-serien som har MagSafe så är detta ett smart drag av Mohphie så ännu fler kan använda deras laddare. Dock så blir högsta effekt 7,5W istället för 15W som vi får med MagSafe.

Sammanfattning

Mophies nya MagSafe-tillbehör är stilrena och sköter jobbet med bravur. Snap+ wireless vent mount är en riktigt trevlig produkt som håller vår iPhone på plats samtidigt som vi får snabb laddning även i bilen. Prislappen ligger i skrivande stund på 490 kronor.Snap+ wireless charger är även den en trevlig laddare som gör jobbet med bravur men då prisskillnaden mellan Apples egna MagSafe och denna är noll så ligger valet på om man vill ha en svart laddare istället. Prislappen ligger i skrivande stund på 399 kronor.

➕ Fördelar

  • Diskret och snygg billaddare

  • Starka magneter

  • Skickar med adapter för icke MagSafe-telefoner

➖ Nackdelar

  • Materialet på båda produkterna drar åt sig damm

  • Snap+ wireless charger borde varit lägre prissatt än Apples