Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Nokia 3310 nylanseras av HMD

En modern version av mobilklassikern Nokia 3310 erbjuder fin batteritid till ett förmånligt pris, och fyra färger. Dessutom kommer tre nya smarta mobiler under namnet Nokia.

I enlighet med förhandsryktena har finska #HMD nylanserat klassikern Nokia 3310, en av historiens mest populära lurar som sålts i runt 126 miljoner exemplar. Den nya versionen av klassikern visades upp inför mässan #Mobile World Congress i Barcelona.

Helt som den gamla versionen blir dock inte nya Nokia 3310. I jämförelse med sin föregångare är den tunnare och stoltserar med en kamera på 2 megapixel och en 2.4 tums färgskärm på 320 x 240 pixel. 2017 års modell av telefonen har också utrymme för ett Micro SD-kort och modernare mjukvara i form av Nokia 30+.

Batteritiden är dessutom imponerande upp till 22 timmars taltid, och en standby-tid på upp till en månad. Nokia 3310 erbjuds i fyra färger; röd, blå, gul och grå till det förmånliga priset 49 euro eller cirka 470 kronor. Och ja, en ny version av Snake finns med på telefonen.

Trio av smarta mobiler

Förutom denna gamla klassiker i ny kostym lanserar HMD som väntat tre nya smarta mobiler. Nokia 6 släpptes redan i Kina redan i januari, men börjar nu säljas globalt för cirka 2 500 kronor. Nokia 5 och Nokia 3 blir billigare modeller för cirka 2 000 respektive 1 500 kronor.

Alla modeller har ett utförande i aluminum och bildskärmar av Gorilla-glas, men skiljer sig åt vad gäller prestanda och funktionalitet. Nokia 6 är störst med en bildskärm på 5.5 tum. Den har dessutom en kamera på 16 megapixel. Nokia 5 har en bildskärm på 5.2 tum samt fingeravtrycksläsare och kamera på 13 megapixel, medan Nokia 3 har en skärm på 5 tum och en kamera på 8 megapixel.

Kommentarer
3 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.