Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

3 ljusa tips för att hålla inbrottstjuvarna borta – använd smart belysning!

Det är tyvärr ingen hemlighet att de mörkare månaderna på året inte bara inbjuder till mys och semesterresor. I samma veva ökar nämligen antalet inbrott när mörkret lägger sig och vi lämnar våra hem.

Det finns många bra försiktighetsåtgärder som minskar risken för ett inbrott, såsom att använda säkra och godkända lås, grannsamverkan samt att installera videoövervakning och larmsystem. Samtidigt har ordspråket “Tillfället gör tjuven” mer bäring än man kanske tror. Här är tre enkla sätt att göra ditt hem mindre attraktivt för ovälkomna besök, allt med hjälp av din smarta hembelysning.

1. Schemalägg: Ställ in rutiner och schema så att din belysning aktiveras på kvällen när det blivit mörkt och att det släcks en “normal” tid på dygnet. Använd med fördel olika färgtemperaturer eller färger i olika rum för att få hemmet att se bebott ut av flera familjemedlemmar.

Med Philips Hue-appen kan du styra din belysning baserat på solens upp- och nedgång eller såklart med egna tider, med eller utan slumpmässiga tidpunkter för av/på.

2. Utomhusbelysning: Installera utomhusbelysning som inte bara går på schema utan även aktiveras av rörelsedetektorer när någon närmar sig ditt hem.

Hue Outdoor Sensor har IP54-klassning och en batteritid på upp till 2 år.

3. Fjärråtkomst: Se till att aktivera fjärråtkomst till din smarta belysning så att du kan styra den även efter att du lämnat hemmet. En extra säkerhet om du skulle glömma aktivera belysningens semesterschema.

Med Philips Hue-appen är det enkelt att skapa en fjärranslutning till din smarta belysning.

Har du några andra tips om hur man kan hålla sitt hem säkert? Dela gärna med dig av dina av dina erfarenheter i kommentarerna!

Kom igång med smart belysning hemma

Läs gärna mer om hur du kan förenkla och förgylla din vardag med smart belysning i våra tidigare artiklar. Just nu har vi även rabatt på flera av våra startpaket för dig som vill komma igång från start.

Upp till 25% Jul-rabatt på Philips Hue starterkit!

Skriven av Peter Esse

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.