Huawei Watch 2 skyltar med Android Wear

Huaweis nya smartklocka utlovar god batteritid och ett antal nya funktioner samt det nya operativsystemet Android Wear 2.0.

För #Huawei handlar #Mobile World Congress inte bara om nya flaggskeppsmobilen P10. Företaget visar också upp en ny variant av sin smarta klocka, i form av #Huawei Watch 2.

Den nya modellen behåller det ganska traditionella utseendet från sin föregångare, men innehåller nya funktioner samt bättre prestanda tack vare processorn Snapdragon Wear 2100. Den skeppas också med Googles nya operativsystem #Android Wear 2.0.

Huawei Watch 2 har egen anslutning till mobilnätet, och kan därmed ringa samtal och skicka meddelanden oberoende av en mobiltelefon. Inbyggd GPS underlättar också vid träningsaktiviteter och navigering. Dessutom finns stöd för betalsystemet Android Pay.

Vad gäller mjukvara har Huawei lagt till sin egen träningsapp Fit som ska anpassa träningen för användaren utifrån en rad olika aktiviteter så som cykling och löpning. Klockan är vattentålig enligt standarden IP68. Mest imponerande är dock batteritiden, som enligt Huawei ska räcka upp till två dagar. Ett nytt strömspararläge stänger av alla funktionerna utom själva tidsangivelsen och stegräknaren, vilket ger klockan en imponerande batteritid på 25 dagar.

Huawei Watch 2 börjar säljas i Spanien, Frankrike, Portugal, Italien, Tyskland och Kina i mars. Fler länder följer i april, exempelvis USA, Storbritannien, Ryssland och Australien. Om Sverige är med bland dessa länder är i dagsläget oklart. Priset för klockan börjar på 329 euro eller cirka 3 100 kronor och varierar beroende på utförande.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.