Rykte: Iphone dumpar Lightning-kontakten

Nästa Iphone kan byta Lightning-anslutningen till förmån för USB Type-C enligt en ny rapport.

Ända sedan 2012 har #Apple använt sin egenutvecklade anslutning #Lightning för laddning och dataöverföring till Iphone. Vad gäller Mac har Apple däremot sedan en tid tillbaka börjat använda anslutningen USB Type-C, som kan erbjuda snabb överföringshastighet och stöd för både data, laddning, bild och ljud med ett stort antal olika protokoll.

Enligt en ny rapport från Wall Street Journal (kräver inloggning) planerar dock Apple att övergå till #USB Type-C även för Iphone. Tidningen hänvisar till anonyma källor.

USB används redan idag i många Android-telefoner, men Apple har hittills inte visat några tecken på att byta ut sin egen standard på IOS-enheter. Förra året tog företaget bort hörlurskontakten, vilket gjorde Lightning-anslutningen ännu mer central för Iphone. Ett omfattande ekosystem av Lightning-tillbehör finns redan vilket gör att detta rykte får anses som osannlikt.

Kommentarer
41 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.

Trots att vi inte officiellt kan köpa HomePod mini i Sverige är det en ganska populär produkt bland de största fansen, nu kommer den i fler färger.