Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Bättre batteri kan snart vara här

En forskargrupp på Texas Universitet har tagit fram ett batteri som är mycket säkrare än tidigare batterier, laddar snabbare och är upp till tre gånger så kraftfull som litiumjonbatterier.

En av de mest eftertraktade egenskaperna hos mobila enheter är en lång batteritid utan att vara en stor koloss. En forskargrupp på The University of Texas Technology Commercialization har nu tagit fram ett nytt batteri som ska vara betydligt säkrare än vanliga litiumjonbatterier, det ska också gå att ladda batterier snabbare och batterikapaciteten ska vara upp till tre gånger så hög, rappoterar 9to5 Mac. John Goodenough är en av forskarna i projektet, vilket är upphovsmannen till litiumjonbatterier.

Det nya batteriet kallas för ”all solid state” och är obrännbart, vilket förhindrar olyckor i stil med Galaxy Note 7. Ett tydligt fokus i framtagandet av batteriet var säkerhet och batteriet består av en glaselektrolytkonstruktion som gör att metallbryggorna mellan battierplattorna inte längre behövs. Vanligtvis är det dessa som överhettas om batteriet laddas för snabbt och batteriet fattar eld. Men det nya ”all solid state”-batteriet kan detta inte längre ske.

Forskarna hävdar även att batteriet kan laddas mycket snabbare än andra batterier på marknaden och att batteriet har tre gånger så hög batterikapacitet som vanliga litiumjonbatterier. Batteriet ska kunna användas i 20 minusgrader utan att stänga av sig. Det är ännu högst oklart när tekniken kan finnas i framtida produkter men troligtvis kommer tekniken kunna användas till allt från elbilar till mobiler.

Skriven av Amanda Reventlid
Kommentarer
8 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.