Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Power VR Furian kan ge kraftfullare Iphone

Avsevärt högre grafikprestanda vid samma klockfrekvens ska uppnås genom förbättringar i arkitekturen, när Power VR annonserar sin nya grafikkrets.

En del läsare kanske minns namnet #Power VR från slutet av 90-talet, då företaget stångades mot bland andra Nvidia, ATI och 3DFX med hjälp av dedikerade grafikkort så som Kyro och Kyro II. Konkurrensen blev emellertid för hög och brittiska Imagination Technologies, som Power VR tillhör, valde att istället designa och licensiera ut sin teknologi till andra företag. En av licenstagarna är Apple, som förutom att ha använt sig av teknologi från Power VR sedan den första modellen av Iphone designades även äger en ansenlig mängd aktier i företaget.

Nu har Imagination Technologies i ett pressmeddelande utannonserat en ny arkitektur som de kallar för Furian. Det blir den första nya arkitekturen för Imagination på sju år, då den befintliga arkitekturen Rogue utannonserades 2010. Uppdateringar och optimeringar av Rogue har använts sedan Iphone 5S, men för att möta efterfrågan på nya tillämpningar som virtuell- och förstärkt verklighet och maskininlärning väljer de nu att göra ett omtag på den arkitektoniska designen.

Jämfört med Rogue Series 7XT Plus som används i Apples A10-processor utlovas 70 till 90 procent högre verklig spelprestanda vid samma klockfrekvens. En annan möjlighet är att bibehålla prestandan till en betydligt lägre strömförbrukning.

Furian hittar tidigast ut i konsumentprodukter under 2018.

Skriven av Carl Halldin

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.