Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Airbar ger Macbook Air tryckskärm

Svenska Neonode erbjuder ett sätt att i efterhand lägga till stöd för multitouch till Macbook Air.

Stockholmsbaserade #Neonode har sedan sitt misslyckade försök som mobiltelefontillverkare utvecklat och licensierat ut sin teknologi inom optisk touch. En sådan tillämpning är den egenutvecklade Airbar som lägger touchfunktionalitet till bärbara Windowsdatorer. Under den pågående mässan SXSW har företaget presenterat en version av Airbar med stöd för multitouch som är kompatibel med Macbook Air och praktiskt taget redo för massproduktion.

Som namnet antyder utgörs produkten av en list som fästs magnetiskt under skärmen och ansluts via USB. Ett osynligt ljusfält projiceras över skärmen och när fingrarna (eller vad det nu må vara) bryter ljuset översätts rörelsen till olika gester.

Airbar till #Macbook Air är endast kompatibel med den större varianten på 13 tum. Lanseringen väntas äga rum i mitten av april, med ett lanseringspris på 99 dollar (motsvarande cirka 1 000 kronor).

Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.