Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Guetzli: Högkvalitativa jpeg-bilder som upptar mindre plats

Google annonserar den nya öppna källkodsalgoritmen Guetzli som skapar högkvalitativa jpeg-bilder som upptar 35 procent mindre plats än nuvarande metoder.

Föga förvånade intresserar Google sig för att hitta sätt som gör att det går så snabbt som möjligt att ladda bilder och hemsidor. Nu presenterar #Google på sin forskarblogg den öppna källkodsalgoritmen Guetzli som på många sätt liknar algoritmen Zopfli som krymper png- och gzip-filer utan att behöva göra om dem till ett nytt format.

Guetzli, som betyder kaka på schweizertyska, är en ”jpeg-omkodare för digitala bilder och webbgrafik som möjliggör en snabbare internetupplevelse genom att producera mindre jpeg-filer samtidigt som kompabiliteten med existerande webbläsare bibehålls.”

Google har skapat en speciell sökalgoritm som analyserar bilden och gör mer kvalificerade beslut än vad som tidigare varit möjligt. Guetzli är något långsammare än andra metoder, exempelvis libjpeg. Dock har Google i undersökningar upptäckt att människor konstant föredrar Geutzli-bilder framför libjpeg-bilder och hoppas att detta ska överväga faktumet att bilderna tar lite längre tid att producera.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.