Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Spotify kan bli sämre för gratisanvändare

Spotify förhandlar med flera stora skivbolag om att förnya sina licenser. Förhandlingarna verkar också leda till att album i framtiden kan släppas exklusivt till betalande användare.

Inom kort kan det bli större skillnad mellan Spotifys gratis- och betalabonnemang. Hittills har all musik på tjänsten funnits tillgänglig för såväl betalande kunder som gratisanvändare. Dock har abonnemangen skilt sig en del gällande funktioner, exempelvis har gratisanvändare haft begränsade funktioner i mobilen och behövt lyssna på reklam.

Förra månaden nådde Spotify 50 miljoner betalande kunder och de har nästan lika många kunder därtill som använder gratistjänsten. Konceptet att samma musik ska finnas för både betalande och icke betalande kunder är något som fått företaget att stå ut från andra musiktjänster.

Men trots att #Spotify har överlägset flest antal användare har flera artister valt att släppa sina album exklusivt på Apple Music eller Tidal först. Många skivbolag och artister har också satt press på Spotify att deras album endast ska finnas tillgängliga för betalande kunder.

2016 valde artister som Rihanna, Drake, Beyoncé, Kayne West och Frank Ocean att exklusivt släppa sina album på Apple Music eller Tidal till en början. Sångerskan Taylor Swift skapade också rubriker när hon 2014 valde att inte släppa sitt album på Spotify eftersom hon ansåg att ersättningen var för låg.

Nyligen rapporterade Financial Times att Spotify är i förhandlingar med olika skivbolag eftersom flera av musiktjänstens licenser har gått ut. Skivbolagen uppges nu ha ställt krav på Spotify att vissa skivsläpp ska vara exklusivt tillgängliga för betalande medlemmar, något som Spotify nu verkar gått med på. Spotify själva har valt att inte kommentera förhandlingarna.

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.