Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple satsar på AR med över 100 utvecklare

Apple satsar bakom kulisserna stort på förstärkt verklighet, och har flera produkter och användningsområden på gång enligt en ny rapport.

Apple har många gånger tidigare fastslagit att de tar #Förstärkt verklighet på största allvar och företaget har samlat ihop ett kompetent och erfaret arbetslag både när det gäller hårdvara och mjukvara. Dels har de köpt upp små företag som specialiserat sig på teknologin på olika sätt, och dels har de rekryterat nyckelpersoner med expertis. Projektgruppen består även av folk som tidigare arbetat med både Oculus Rift och Microsoft Hololens.

I måndags publicerade Bloomberg en lång artikel om Apples planer för förstärkt verklighet. Totalt uppges Apple ha flera hundra utvecklare som jobbar med förstärkt verklighet. Som samordnare för satsningen rekryterade Apple 2015 Mike Rockwell som tidigare lett arbetsgrupper för hårdvaruutveckling och utveckling av nya tekniker på Dolby.

Bland annat jobbar en arbetsgrupp med att utveckla en kamera till Iphone som kan hantera AR-relaterade funktioner. Till exempel ska bilder kunna manipuleras i efterhand, som att redigera djupförhållanden eller lägga till grafiska effekter på objekt i bilder. Liknande uppgifter rapporterade också förra året.

AR-glasögon utvecklas

Enligt rapporten jobbar Apple också på ett par smarta glasögon som kommer utnyttja förstärkt verklighet. Dock väntas Apple implementera tekniken i Iphone innan glasögonen lanseras. Även här har rykten om en liknande produkt tidigare dykt upp.

Apples aktiekurs slog under måndagkvällen rekord med ett värde på 141,56 dollar per aktie. Något som tros ha drivit upp aktiens värde är bland annat rykten om Apples framtid inom förstärkt verklighet eller AR (Augmented Reality). I en intervju hos CNBC säger Apple-analytikern Gene Muster att:

”Det [AR] kommer inte vara en katalysator för försäljningen under de närmsta åren men det kommer lägga en grund för nästa paradigmskifte. Och vi tror att Apple har ett försprång när det gäller detta skifte.”

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.