Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

4-åring räddade livet på mamma med Siri

Pojken från Kenley hade sinnesnärvaro nog för att rädda sin mammas liv med hjälp av hennes Iphone.

Fyraåringen Roman från Kenley söder om London var hemma med sin tvillingbror och lillebror när deras mamma förlorade medvetandet. Den rådige Roman låste då upp sin mammas Iphone med hjälp av hennes tumme och bad Siri att ringa 999, vilket är Storbritanniens motsvarighet till 112.

Tack vare att pojken dessutom kunde tala om för larmoperatören vad han hade för hemadress kunde polis och ambulans nå fram till huset på mindre än 13 minuter, vilket räckte för att ge hjärt-lungräddning och därmed rädda livet på mamman.

Siri må ha sina begränsningar, men kan alltså ändå vara riktigt användbar ibland!

Skriven av Carl Halldin
Kommentarer
4 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.