Apple TV uppdateras med TV OS 10.2

Även Apple TV får en ny version av operativsystemet, och TV OS 2 erbjuder bland annat snabbare skrollning och smidigare hyrfilmsupplevelse.

Igår skrev vi om förväntade nyheter som dykt upp i betaversionen av operativsystemet #TV OS 10.2 för #Apple TV. Nu har #Apple gjort uppdateringen tillgänglig för alla användare, och den nya systemversionen installeras genom Programuppdateringen i enhetens inställningar.

TV OS 10.2 erbjuder snabbare skrollning i listor genom att svepa på den högra sidan av fjärrkontrollen. Detta ska förhoppningsvis göra det enklare att ta sig igenom en lång lista med information, så som ett musik- eller filmbibliotek.

Numera går hyrfilmer från Itunes Store också att se på en annan enhet än där objektet hyrdes, så det går att hyra en film från telefonen på vägen hem, och sedan titta på sin Apple TV. Vad gäller övriga nyheter i TV OS 10.2 anges inget speciellt från Apples sida, men appen TV har översatts till svenska vilket kan innebära att appen snart lanseras här i Sverige.

Den tillhörande appen Fjärrkontroll har också uppdaterats och har nu fullt stöd för Ipad, samt möjligheten att visa låttexter, spellistor för musik, ljudspår och val för textning av film och tv-program.

Äntligen fredag och inte nog med att många av oss får chans att vila upp oss från arbete utan iPhone 13-serien är äntligen här.

Ett nytt iOS - nya buggar. Senast buggen i operativsystemet till iPhone hindrar användare från att styra AirPods Pro.

Ryktena visade sig stämma och EU skyndar nu på processen med att se till att mobila produkter delar samma laddningsport.

Att slippa kablar är alltid trevligt och något så vanligt som magneter kan nu göra att vi slipper det i allt större utsträckning.

Tillbehörstillverkaren mophie har lanserat två nya produkter som underlättar livet för oss när det kommer till laddning.

Det ser inte ut som att Fortnite återvänder till App Store inom de närmsta fem åren även om de anpassar sig till reglerna.