Apple TV uppdateras med TV OS 10.2

Även Apple TV får en ny version av operativsystemet, och TV OS 2 erbjuder bland annat snabbare skrollning och smidigare hyrfilmsupplevelse.

Igår skrev vi om förväntade nyheter som dykt upp i betaversionen av operativsystemet #TV OS 10.2 för #Apple TV. Nu har #Apple gjort uppdateringen tillgänglig för alla användare, och den nya systemversionen installeras genom Programuppdateringen i enhetens inställningar.

TV OS 10.2 erbjuder snabbare skrollning i listor genom att svepa på den högra sidan av fjärrkontrollen. Detta ska förhoppningsvis göra det enklare att ta sig igenom en lång lista med information, så som ett musik- eller filmbibliotek.

Numera går hyrfilmer från Itunes Store också att se på en annan enhet än där objektet hyrdes, så det går att hyra en film från telefonen på vägen hem, och sedan titta på sin Apple TV. Vad gäller övriga nyheter i TV OS 10.2 anges inget speciellt från Apples sida, men appen TV har översatts till svenska vilket kan innebära att appen snart lanseras här i Sverige.

Den tillhörande appen Fjärrkontroll har också uppdaterats och har nu fullt stöd för Ipad, samt möjligheten att visa låttexter, spellistor för musik, ljudspår och val för textning av film och tv-program.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.