Bose: "Vi säljer inte din information"

Bose svarar till 99mac angående uppgifterna att företagets hörlurar samlar in data från användare.

Förra veckan rapporterade 99mac om en stämningsansökan som lämnats in mot hörlurstillverkaren Bose. Företaget anklagas för att olovligen samla in information om sina användares lyssnarvanor via den tillhörande mobilappen.

Bose har nu gett ett uttalande angående stämningsansökan. Joanne Berthiaume är företagets globala PR-chef, och kallar stämningen för "inflammatorisk och vilseledande". Hon skriver till 99mac:

– Inget är viktigare för oss än våra kunders tillit. Vi jobbar oförtröttligen för att förtjäna det, och har gjort så i över 50 år. Det har aldrig ändrats, och kommer aldrig att göra det. I appen Bose Connect lyssnar vi inte på din kommunikation, vi säljer inte din information och vi använder inte något av det vi samlar in för att identifiera dig - eller någon annan - vid namn.

Det ska också nämnas att appen Bose Connect inte är nödvändig för att använda de trådlösa hörlurarna från Bose. Däremot ger appen utökad funktionalitet, så som möjligheten att smidigare växla mellan olika parkopplade enheter.

I stämningen anklagas #Bose för att ha sparat information om sångtitlar och poddar som spelats, och sålt detta vidare till företaget Segment.io. Nu väntar ett beslut om stämningen ska tas upp i domstol. Grupptalan kommer isåfall att gälla alla användare som Bose samlat data från. Stämningsansökan går att läsa i sin helhet på Scribd.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
6 svar

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.

Nu har Apple haft sitt oktober-event med nya datorer. Till de nya datorerna måste vi ju också ha en ny version av macOS, här är Monterey.