Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Krönika: 99mac lägger grunden för framtiden

Rubriken är väldigt pretentiös men sammanfattar rätt bra vad vi jobbat med dom senaste veckorna. Denna vecka kommer vi uppgradera 99mac sajten till version 4.0 och jag tänkte berätta lite om vad vi planerat.

Under sajtens första två levnadsår (2001-2003) använde vi oss av en forumprogramvara kallad UBB som då var ledande men som byggde på tusentals filer istället för en databas vilket gjorde sökningar till ett gigantiskt projekt i takt med att sajten växte. Varje tråd var en fil - gissa om det tog tid att söka igenom sajten när vi hade 25.000 trådar...

Sedan 2003 har vi använt vBulletin ramverket som idag är världens främsta community-programvara med över 100.000 installationer och många av världens största forum använder vB som det ofta förkortas. vBulletin har genomgått stora förändringar senaste två åren sedan dom gick ifrån en ett mindre entusiastföretag i England till att nu ägas av ett amerikanskt börsnoterat företag som flyttat utvecklingen till Los Angeles.

Uppdateringen för dig
99mac planerar nu att gå över till vBulletin 4 - senaste versionen av ramverket. För dig som användare innebär det en hel del småförbättringar som kommer uppenbara sig efter uppdateringen och dom närmaste veckorna då vi inte tänkt slå på alla nya knappar & funktioner på en gång. En av dom mest efterfrågade funktionerna ligger fortfarande några veckor bort: 99mac iPhone App.

Vi kommer gå igenom forumet rejält och försöka göra det med överskådligt. Ett forum för iPod mini var najs en gång i tiden men nu är det snart 2011...

En riktigt efterlängtad funktion är det nya CMS-systemet som gör att vi för första gången kan skilja på foruminnehåll och redaktionellt innehåll. Fram tills idag har förstasidans material alltid genererats från forumet (som denna krönika).

Uppdateringen för oss
För oss som bygger sajten innebär uppdateringen en hel del jobb. Alla skins/templates är nu 100% CSS (äntligen) men dom måste byggas om från noll. Alla plug-ins och moduler som byggts för tidigare versioner måste skrivas om och det har tagit 1.5 månad.

Arvid och Adrian jobbar med veckovisa iterationer (uppdateringar) i Pivotal Tracker och vi kommer ha ett system för er alla att buggrapportera och lämna "feature requests". Vår plan är att släppa uppdateringar av sajten varje vecka framöver.

Kommande helg stänger vi för uppdatering
Mer information om det här.

Följ uppdateringarna via Facebook när 99mac är nere:
http://www.99.se/nyheter-99/282143-foelj-99mac-pa-facebook.html

Kommentarer
25 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.