Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Läckta bilder visar Microsofts Chromebook-utmanare

Microsoft håller ett utbildningsevent senare idag, och det ryktas bland annat om en utmanare till Chromebook och Macbook. Bilder kan redan ha läckt ut.

#Microsoft håller ett mediaevent senare idag från New York, bara en vecka innan företagets utvecklarkonferens Build går av stapeln. Fokus idag ligger däremot på utbildning, och bland nyheter som visas upp ryktas det om en uppföljare till den bärbara datorn #Surface Book. Bilder på en tunn bärbar dator med bildskärm på 13,5 tum har redan läckt ut på Twitter.

Enligt uppgift kör den nya datorn #Windows 10 S, vilket är en molnoptimeradvariant av operativsystemet som också presenteras idag. Alla appar körs direkt från molnet och lagringsutrymmet på själva enheten är begränsat. Det skulle alltså innebär att Microsoft är ute efter att konkurrera främst med Googles molndator Chromebook.

Om vi får tro bilderna lånar den nya datorn en hel del design från företagets platta Surface Pro 4, med ett tangentbord klätt i det mockaliknande syntetiska tyget alcantara. Precis som bland annat Apples Macbook är antalet anslutningsportar begränsade, och här återfinns USB, Displayport och en hörlurskontakt på ena sidan och en Surface Dock-kontakt på den andra.

Microsofts event inleds 15:30 svensk tid, och kommer att sändas live via Microsofts webbplats.

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.