Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Iphone får Touchbar i nya konceptbilder

Läckra konceptbilder kittlar fantasin kring nästa Iphone, som föreställer sig en separat Touch Bar-yta med fingeravtrycksläsare och virtuella knappar.

Rykten om Apples nästa #Iphone fortsätter att strömma in, inte minst efter att konkurrenten Samsung lanserat Galaxy S8 med en framsida som nästan helt består av tryckskärm. Samsung tvingades placera fingeravtrycksläsaren på baksidan av telefonen, och vad gäller Iphone finns olika spekulationer om var Touch ID-sensorn kommer att hamna.

De flesta konceptbilder som dykt upp föreställer sig dock att Touch ID även fortsättningsvis sitter på framsidan, men integrerad i bildskärmen på något vis. Nu har Idropnews publicerat en rad snygga 3D-renderingar som tar fasta på uppgifter från analytikern Ming-Chi Kuo från tidigare i år.

Enligt dessa får nästa Iphone skärmyta över hela framsidan, men den undre delen reserveras för ett verktygsfält där bland annat Touch ID återfinns. Konceptet påminner därmed en hel del om Touch Bar-remsan som Apple introducerade med Macbook Pro i höstas. Med en bildskärm på 5,8 tum skulle den faktiska bildskärmsytan därmed bli närmare 5,15 tum och utrymmet längst ned skulle istället kunna tilldelas virtuella knappar.

Det är möjligt att en separat Touch Bar-yta skulle göra det enklare för Apple att integrera Touch ID med skärmen, något som av allt att döma är en teknisk utmaning.

Kommentarer
12 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.