Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple släpper videokurs för Iphone-fotografering

Att Iphone 7 Plus är utmärkt för fotografi är en klen tröst om användaren inte kan fånga bra bilder, något Apple vill råda bot på i en undervisande videoserie.

För den som vill fånga bästa möjliga bilder med sin #Iphone är det den större modellen Iphone 7 Plus som löser denna uppgift bäst just nu. De dubbla kameramodulerna ger användaren bra funktioner som 2x optisk zoom och snygg bokeh-effekt. Men dessa funktioner gör ingen lycklig om de inte utnyttjas rätt, och #Apple har därför släppt en videoserie om fem delar med tips och tricks för hur amatörfotografer bättre ska kunna utnyttja kameran i Iphone 7 Plus.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Avsnitten är korta, endast cirka 40 sekunder långa. Första avsnittet behandlar hur du får till ett snyggt porträttfoto, del två tar upp vad du ska tänka på vid närbilder, del tre fokuserar på vertikalt panorama, del fyra tipsar om fotografi utan blixt och del fem går igenom saker att tänka på vid snabbt action-fotograferande. Av någon anledning görs allt fotograferande i vertikalt läge, vilket undertecknad kan tycka är något underligt, men tipsen här kan med fördel appliceras även i horisontellt läge.

Videoserien kommer kännas grundläggande för den som redan har utforskat kamerafunktionerna i Iphone 7 Plus ordentligt, men för dig som ofta undrar varför bilderna ser gräsligt dåliga ut kan videoserien vara väl värd några minuter av din tid.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.