Fler rykten påstår att Iphone 8 får främre 3d-kamera

En ny rapport från en koreansk branschpublikation påstår att Iphone 8 får främre 3d-kamera med stöd för ansiktsigenkänning.

Rykten om vad Apples kommande flaggskeppstelefoner ska innehålla står som spön i backen. En del av dessa rykten handlar om vad telefonerna egentligen ska heta, med #Iphone 8 som ett tillfälligt samlingsnamn innan vi vet mer, och andra rykten påstår att telefonerna ska utrustas med en främre 3d-kamera som ska kunna läsa av användarens ansikte.

Nu får det sistnämnda ryktet mer bensin på elden i form av en rapport från den koreanska publikationen Korea Economic Daily, rapporterat via The Investor. Rapporten sägs bygga på information från källor inom industrin som påstår att 3d-kameran ska tillverkas av LG Innotek, som är leverantör av den dubbla kamerauppsättningen i Iphone 7 Plus.

Tidigare rapporter har påstått att den främre kameramodulen i Iphone 8 ska använda sig av en kombination av dubbla kameror plus en infraröd sensor som kan läsa av djup. Lösningen påstås även kunna läsa av användarens ögon, och algoritmerna som styr detta ska komma från företaget Primesense som #Apple köpte upp under 2013.

Det återstår att se om dessa rykten visar sig stämma när Apples kommande flaggskepp presenteras till hösten. Om så är fallet kommer både Apple och ärkerivalen Samsung erbjuda ansikts- och ögonigenkänning, och det återstår i så fall att se vilket företag som levererat bäst lösning. Det återstår också att se om detta kompletterar den andra stora beryktade nyheten förstärkt verklighet (#AR), vilket skulle vara en logisk följeslagare till en 3d-kamera.

Kommentarer
4 svar

Bevisligen tror inte Apple på otursnummer för nu är iPhone 13-serien äntligen här och nu skall vi ta en närmare titt på de två telefonerna i Pro-serien.

Fitbit har lanserat sitt senaste aktivitetsarmband Charge 5 och den är fullmatad med sensorer och sätt att mäta sina hälsovärden.

Äntligen fredag och inte nog med att många av oss får chans att vila upp oss från arbete utan iPhone 13-serien är äntligen här.

Ett nytt iOS - nya buggar. Senast buggen i operativsystemet till iPhone hindrar användare från att styra AirPods Pro.

Ryktena visade sig stämma och EU skyndar nu på processen med att se till att mobila produkter delar samma laddningsport.

Att slippa kablar är alltid trevligt och något så vanligt som magneter kan nu göra att vi slipper det i allt större utsträckning.